ΕΡΤ Κομοτηνής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
ΕΡΤ Κομοτηνής

Οργανισμός: ΕΡΑ (Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ)
Έτος ιδρύσεως: 1954
Έναρξη λειτουργίας: Ιούνιος 1954
Τοποθεσία: Κομοτηνή
Γλώσσα: Ελληνικά
Περιοχή εκπομπής: Νομός Ροδόπης, Αλεξανδρούπολη & ευρύτερα στην Βόρεια Ελλάδα
Συχνότητα: Κομοτηνή:
91.2MHz FM
Πλάκα:
98.1MHz FM
Μεσαία:
1404KHz AM
Ιστοσελίδα: ERT Echo

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Κομοτηνής (ΕΡΤ Κομοτηνής) είναι ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός της Κομοτηνής, νομού Ροδόπης, καλύπτει τον νομό Ξάνθης και τον νότιο Έβρο (ευρύτερη περιοχή Αλεξανδρούπολης). Το πρόγραμμά του είναι κυρίως ειδησεογραφικό.

Ξεκίνησε να εκπέμπει τον Ιούνιο του 1954 αρχικά στα μεσαία κύματα στους 1.404 χιλιόκυκλους από την Κομοτηνή και αργότερα στα FM στους 98.1 MHz από την Πλάκα της Αλεξανδρούπολης και στους 91.2 MHz από την Κομοτηνή.

Στις 11 Ιουνίου 2013 μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ οι απολυμένοι εργαζόμενοι συνέχισαν κανονικά την μετάδοση του προγράμματος του σταθμού[1]. Ωστόσο, στις 28 Απριλίου του 2015 ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία έγινε στις 11 Ιουνίου του 2015, δύο χρόνια μετά το μαύρο, κι έτσι έγινε η επανέναρξή της, με όλες σχεδόν τις δομές της, συμπεριλαμβανομένη και η ΕΡΑ Κομοτηνής αλλάζοντας το όνομά της σε ΕΡΤ Κομοτηνής.[2]

Συχνότητες ΕΡΤ Κομοτηνής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σήμα της ΕΡΤ Κομοτηνής καλύπτει την περιοχή της Νοτιοδυτικής Θράκης (μεγάλο μέρος των νομών Ροδόπης και Ξάνθης, μέρος του Νότιου Έβρου (Αλεξανδρούπολη), τμήματα της Θάσου και Σαμοθράκη).

Νομός Συχνότητα Κέντρο Εκπομπής
Έβρου 98.1 MHz Πλάκα
Ροδόπης 91.2 MHz Κομοτηνή
Μεσαία κύματα 1.404 KHz Κομοτηνή

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]