Γιώργος Χριστιανάκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γιώργος Χριστιανάκης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση19  Σεπτεμβρίου 1961
Θεσσαλονίκη
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητασυνθέτης

Ο Γιώργος Χριστιανάκης (19 Σεπτεμβρίου 1961) είναι Έλληνας συνθέτης και μουσικός.

Βιογραφικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 19 Σεπτεμβρίου 1961.[1][2] Ξεκίνησε μαθήματα στο κλασσικό πιάνο σε ηλικία 17 χρονών και είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής του Αριστοτέλειου. Από το 1982 ασχολείται με το συνθεσάιζερ και πειραματίζεται στην ηλεκτρονική μουσική. Παράλληλα συνεργάζεται με πολλά γνωστά συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως A Priori, Jazz Quartet, Da Capo, Rodondo Rocks, Τρύπες κ.α., σε στούντιο ηχογραφήσεις και ζωντανές εμφανίσεις.[3]

Από το 1984 συνθέτει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, για βίντεο άρτ, εικαστικές εγκαταστάσεις και χορό. Έχει συνθέσει τη μουσική για περισσότερες από εβδομήντα θεατρικές παραστάσεις τόσο του μοντέρνου όσο και του κλασσικού ρεπερτορίου μεταξύ των οποίων επτά για το φεστιβάλ Επιδαύρου,[3] τέσσερις για το Ηρώδειο και μία για το αρχαίο Θέατρο των Δελφών. Έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από το 1990 μέχρι σήμερα σε περισσότερες από τριάντα παραστάσεις.[4]

Στο θέατρο συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως οι: Βασίλης Παπαβασιλείου, Γιάννης Ρήγας, Γιώργος Μιχαηλίδης,Kώστας Τσιάνος, Σταύρος Ντουφεξής, Γιάννης Ιορδανίδης, Σταμάτης Φασουλής,Σωτήρης Χατζάκης,Γιώργος ΑρμένηςΚυριάκος Κατζουράκης, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Ισίδωρος Σιδέρης, Βασίλης Βαφέας, Πέρης Μιχαηλίδης, Φωτεινή Σισκοπούλου, Έλενα Πέγκα κ.α.[4] Στον κινηματογράφο έχει συνεργασθεί με τους: Nίκο Γιαννόπουλο, Nίκο Γραμματικό, Γιάννη Καρυπίδη, Nίκο Παναγιωτόπουλο, Παναγιώτη Καρκανεβάτο Κώστα Γιαλλουρίδη και Φωτεινή Σισκοπούλου.

Το 2000 πήρε το δεύτερο Βραβείο Μουσικής στα Θεατρικά βραβεία κοινού για τη μουσική της παράστασης Γέρμα στο Εθνικό Θέατρο.[5] Υπήρξε συνιδρυτής γραφείου εκδηλώσεων με τίτλο Πανδαιμόνιο7 (από το 2003 έως το 2009),[2] αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας για τον πολιτισμό, που δραστηριοποιούνταν στο χώρο του θεάτρου, της μουσικής και ευρύτερα των τεχνών με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προσωπική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τέμπλο (1997, Virgin)
  • Ο Θυρωρός (2001, Virgin)
  • Παράξενες Ιστορίες (2003, Hitch Hyke)
  • Το Κύμα (2013, Alltogethernow)
  • Μια εποχή στην κόλαση (2013, Alltogethernow)

Συνεργασίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τρύπες - Τρύπες (1985 ANOKATO)
  • Πάρτυ στο 13ο Όροφο - Τρύπες (1987 Virgin)
  • Τρύπες στον Παράδεισο - Τρύπες (1991 Virgin)
  • Bulldog Boogie - Blues Wire (1994 Μύλος)
  • Κράτα το Σώου Μαϊμού - Τρύπες (1994 Virgin)
  • Nights Between Stations - Chris & Carla (1995 Glitterhouse)
  • Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι - Τρύπες (1996 Virgin)
  • Μέσα στη Νύχτα των Άλλων - Τρύπες (1999 Virgin)
  • 15 Χρόνια Τρύπες, Ένα Ταξίδι που Ποτέ δεν Τελειώνει - Τρύπες (2003 Virgin)
  • Το Άδειο Δωμάτιο - Σωκράτης Μάλαμας (2005 Λύρα)
  • Από τη σπηλιά του Δράκου - Μπάμπης Παπαδόπουλος (2010, Puzzle Music)

Συλλογές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Οι Μουσικές του Κόσμου (1997 ΕΜΙ-Virgin-Polygram)
  • Uplifting Soundscapes (1997 Virgin)
  • Strictly Mundial 2002 (2002 Strictly Mundial)


ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

1984 "Το όνειρο", ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων του Γιώργου Μπαγανά, Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
1985 "Το βλέμμα του Δαίδαλου", ταινία μεγάλου μήκους του Νίκου Γιαννόπουλου.
1986 "Η καμπαρντίνα", μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων του Γιώργου Μπαγανά, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βραβείο Δήμου Θεσσαλονίκης για τα 2.300 χρόνια της πόλης.
1986 "Πρωτέας", φιλμ video τέχνης της Αλεξάνδρας Κατσιβελάκη.
1986 "Πρόβα", μικρού μήκους του Γιάννη Καρυπίδη, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 
1987 "Φλου", ταινία μικρού μήκους του Γιάννη Καρυπίδη, Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
1989 "Η χορεύτρια του διαστήματος", video-εγκατάσταση του Νίκου Γιαννόπουλου, συμμετοχή σε εκθέσεις και φεστιβάλ μοντέρνας τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
1989 "Κλειστό κύκλωμα", ταινία μεγάλου μήκους του Νίκου Γιαννόπουλου, φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
1989 "Προμηθέας", φιλμ video τέχνης του Νίκου Γιαννόπουλου, συμμετοχή της Ελλάδας για πρώτη φορά στο διεθνές πρόγραμμα video τέχνης ΤΙΜ ΕCΟDΕ, προβολή στις τηλεοράσεις σχεδόν όλου του κόσμου, και συμμετοχή σε πολλά επώνυμα φεστιβάλ μοντέρνας τέχνης ανά την υφήλιο.
1990 "Εντμοντ", του Ντέιβιντ Μάμετ, μουσική για τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Βασίλη Βαφέα, παραγωγή Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
1991 "Αναλαμπές", ντοκιμαντέρ με θέμα τους φάρους του Αιγαίου, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη, το πρώτο που γυρίζεται στην Ελλάδα με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, παραγωγή N.S. CAMERA. 
1992 Μουσικά σήματα Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης και Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης. 
1992 "Αρντέλ ή το Μαργαριτάρι", του Ζαν Ανούιγ, μουσική γιά τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Ψαλτόπουλου, παραγωγή Θέατρο Αναζήτησης Θεσσαλονίκης.
1993 "Η εποχή των δολοφόνων", ταινία μεγάλου μήκους του Νίκου Γραμματικού, φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μουσική τίτλων τέλους της ταινίας.
1993 Παραγωγή, ενορχήστρωση και εκτέλεση του δίσκου "Υπέροχο τίποτα" του Γιάννη Αγγελάκα, Γιώργου Καρρά, παραγωγή Virgin.
1994 Μουσικά σήματα ραδιοφωνικού σταθμού 88.5 Μύλος και κεντρικό σήμα ραδιοφωνικού σταθμού FM 101 Θεσσαλονίκης.
1994 "Τέμπλο", μουσική για τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Κυριάκου Κατζουράκη, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κέρκυρα, Λευκωσία, Αθήνα.
1995 "Η δεσποινίς Ελζε", μουσική για τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, παραγωγή Θεατρική Εστία, Θέατρο Εμπρός.
1995 "1843", μουσική για τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, παραγωγή Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Υπερώο.
1995 "Η γυναίκα μυστήριο", μουσική γιά τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Βασίλη Βαφέα, παραγωγή Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σκηνή Μελίνας Μερκούρη, πρώην Βασιλικό Θέατρο. 
1995 "Αγών-Αντιγόνη", μουσική για τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, παραγωγή Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Αρχαίο Θέατρο Δελφών, Σκηνή Μελίνας Μερκούρη, πρώην Βασιλικό Θέατρο.
1996 "0 ιμπρεσσάριος της Σμύρνης", μουσική για τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, παραγωγή Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Κεντρική σκηνή.
1996 "Laser Beams", μουσική για την εικαστική εγκατάσταση του Νότη Καπώνη, studio ΑΤΕΜ.
1996 "Το μήλο της Μήλου", μουσική για τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Ανδρέα Στάικου, παραγωγή Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Μύλος.
1996 "Ονείρω", μουσική για τη χοροθεατρική παράσταση της Αλεξάνδρας Μαγιολέτι, Βαρκελώνη, Αθήνα.
1996 "Λυσιστράτη", μουσική για τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, παραγωγή Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης, Αρχαίο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Αρχαίο Θέατρο Δίου.
1996 "Φιλμόριο", μουσική για την εγκατάσταση του Νότη Καπώνη, Φεστιβαλ Ταινιών Δράμας. 
1996 "0 Εργένης", μουσική για την ταινία μεγάλου μήκους του Νίκου Παναγιωτόπουλου, μαζί με τους Γιώργο Καρρά και Γιάννη Αγγελάκα.
1997 "Τέμπλο", κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού δίσκου από τη δισκογραφική εταιρία Virgin. 
1997 "Τρωάδες", μουσική για τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, παραγωγή Δραματική Σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. 
1997 "Προσωπογραφία", εικαστικό-θεατρικό-μουσικό δρώμενο σε σκηνοθεσία Κυριάκου Κατζουράκη, κείμενο Διονύση Καψάλη, με την Κάτια Γέρου και Ανέζα Παπαδοπούλου, παραγωγή Θεσσαλονίκη - Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 1997, παρουσίαση στην Αποθήκη 1-Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, Αθήνα.
1997 Μουσικό σήμα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
1998 "Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού", του Ιάκωβου Καμπανέλλη, μουσική σύνθεση για την παράσταση του ΚΘΒΕ, Κεντρική σκηνή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα.
1998 "Uplifting Soundscapes", συμμετοχή στο ομώνυμο CD, συλλογή της Virgin World, παγκόσμια διανομή.
1998 "0 Σιμιγδαλένιος", του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου, μουσική σύνθεση για την παράσταση του Νέου Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα.
1998 "Χώμα και νερό", μουσική για την νέα ταινία του Παναγιώτη Καρκανέβατου, σε συνεργασία με τον Γιάννη Αγγελάκα και Ασκληπιό Ζαμπέτα.
1999 "0 Ιάκωβος και ο αφέντης του" του Κούντερα, μουσική σύνθεση για την παράσταση του ΚΘΒΕ, Μονή Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. 
1999 "Μόμο", του Μίκαελ 'Εντε μουσική σύνθεση για την παράσταση του Νέου Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα.
2000 "Γέρμα", του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, μουσική σύνθεση για την παράσταση της Κεντρικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. 
2000 "Καραγκιόζης ο Μέγας", του Φώτου Πολίτη, μουσική σύνθεση για την παράσταση του ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα.
2000 Βραβείο μουσικής Θεάτρου για την παράσταση "Γέρμα" του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.
2000 "Χάρτινη πόλη", μουσική σύνθεση για το παιδικό μιούζικαλ του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη.
2001 "Εκάβη-Κύκλωπας", μουσική σύνθεση για τον Κύκλωπα παράσταση του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, Επίδαυρος.
2001 "0 παπουτσωμένος γάτος", μουσική σύνθεση για το παιδικό μιούζικαλ του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Χρήστου Βαλαβανίδη.
2001 "Η αρπαγή της πριγκίπισσας Αιώρα", μουσική σύνθεση για την παράσταση του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη.
2001 Κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού του δίσκου με τίτλο "0 Θυρωρός" από την Virgin.Ανακήρυξη του ως δίσκος της χρονιάς από μουσικά και ηλεκτρονικά έντυπα της χώρας,παράλληλη κυκλοφορία στο εξωτερικό
2002 "0 Ζιλ και η νύχτα", του Ουγκο Κλάους, μουσική σύνθεση για την παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Φωτεινής Σισκοπούλου
2002 "0 Επιθεωρητής έρχεται",του Τζον Πρίσλευ μουσική σύνθεση για την παράσταση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, Λευκωσία.
2002 "Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου, μουσική σύνθεση για την παράσταση του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη.
2002 "Strictly moundial", συμμετοχή στο ομώνυμο cd, παγκόσμια διανομή.
2003 "Τρικυμία" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μουσική σύνθεση για την παράσταση του ΚΘΒΕ, Κεντρική σκηνή Μελίνας Μερκούρη (πρώην Βασιλικό Θέατρο), σε σκηνοθεσία Σταύρου Ντουφεξή. 
2003 " Το τάβλι ", του Δημήτρη Κεχαίδη, μουσική σύνθεση γιά την παράσταση των Nέων Μορφών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Pήγα
2003 " Παράξενες ιστορίες", κυκλοφορία του τρίτου προσωπικού δίσκου από την HitchHyke. Ανακήρυξη του ως δίσκος της χρονιάς από μουσικά και ηλεκτρονικά έντυπα της χώρας,παράλληλη κυκλοφορία στο εξωτερικό
2003 " Νεράιδα" του Ζαν Ζιρωντού, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, μουσική σύνθεση γιά την παράσταση του Nέου Θεάτρου,σε σκηνοθεσία Γιάννη Pήγα
2004 " Φαίδρα", σε σκηνοθεσία Ανέζας Παπαδοπούλου, θεατρικοί μονόλογοι Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 
2003 " Η Nelly’s βγάζει βόλτα το σκύλο της", μουσική σύνθεση γιά την παράσταση της Έλενας Πέγκα, Θέατρο ‘Ανετον,Θεσσαλονίκη
2004 " Η Κωμωδία των παρεξηγήσεων" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μουσική σύνθεση γιά την παράσταση του Nέου Θεάτρου,σε σκηνοθεσία Γιάννη Pήγα
2004 "Φιλοκτήτης", του Σοφοκλή, μουσική σύνθεση γιά την παράσταση του Θεσσαλικού θεάτρου,σκηνοθεσία Γιάννης Ιορδανίδης, Επίδαυρος 
2004 "Rakoushka", μουσική γιά την ταινία της Φωτεινής Σισκοπούλου, 45 Φεστιβάλ κινηματογράφου ,Θεσσαλονίκη 
2004 "Ο Αρχοντοχωριάτης" του Μολιέρου, μουσική σύνθεση γιά την παράσταση του KΘBE EMΣ κεντρική σκηνή ,σκηνοθεσία Γιάννης Ιορδανίδης 
2004 "Bόυτσεκ", του Γκέοργκ Μπύχνερ, μουσική σύνθεση γιά την παράσταση του Θέατρου του Nέου Kόσμου, σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος 
2005 "Ο Αρντεν από το Φέβερσαμ", ανωνύμου, μουσική σύνθεση γιά την παράσταση του Πανδαιμόνιο 7, σε σκηνοθεσία Γιάννη Pήγα, θέατρο "Mίνως Βολανάκης", Δωμάτιο Mύλου, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Nέου Kόσμου,Αθήνα 
2005 "Ειρήνη", Αριστοφάνους, μουσική για την παράσταση του KΘBE, Επιδαύρεια 2005, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, Επίδαυρος 
2005 "Ελεύθερη πτώση", του Τζιουζέπε Μανφρίντι , μουσική σύνθεση γιά την παράσταση του Πανδαιμόνιο 7, σε σκηνοθεσία Γιάννη Pήγα, Θέατρο Nέου Kόσμου,Αθήνα θέατρο "Mίνως Βολανάκης", Δωμάτιο Mύλου, Θεσσαλονίκη.
2005 "Ο παγωμένος κήπος " της Μαρίας Ευσταθιάδη, μουσική σύνθεση γιά το θεατρικό αναλόγιο, θέατρο Αλεκτον, Αθήνα
2006 "Μαζί με τ’ άπλυτα "του Κρίστοφερ Ντουράνγκ, μουσική σύνθεση γιά την παράσταση του Πανδαιμόνιο 7, σε σκηνοθεσία Γιάννη Pήγα, θέατρο "Mίνως Βολανάκης ",Δωμάτιο Mύλου, Θεσσαλονίκη. 
2006 "Ιφιγένεια η εν Ταύροις " Ευριπίδου, μουσική για την παράσταση του KΘBE, Επιδαύρεια 2006, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη, Επίδαυρος
2007 "Φαύλος κύκλος " του Ντανίλα Πριβάλοφ , μουσική σύνθεση γιά την παράσταση του Πανδαιμόνιο 7, σε σκηνοθεσία Γιάννη Pήγα,θέατρο "Mίνως Βολανάκης ",Δωμάτιο Mύλου, Θεσσαλονίκη
2007 "Μπλε μελαγχολία "των Μάνου Ελευθερίου, Μάρως Δούκα, Μένη Κουμανταρέα σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη , Ανοιχτό Θέατρο, Αθήνα
2007 "Μάνα Κουράγιο" του Μπέρντολντ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου ,Εθνικό Θέατρο , σκηνή Κοτοπούλη-Rex
2007 "Λυσιστράτη" Αριστοφάνους μουσική για την παράσταση του KΘBE, Επιδαύρεια 2007, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, Επίδαυρος
2008 "Οδηγίες Χρήσεως", μουσική γιά την ταινία του Κώστα Γιαλλουρίδη
2008 "Partners", μουσική γιά την ταινία της Ιωσηφίνας Μάρκαρη
2009 "1900", του Αλεσάντρο Μπαρίκο, μουσική γιά την παράσταση του Πανδαιμόνιο 7,σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, Θέατρο Σοφούλη, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Ακη Δαβή,Αθήνα
2009 "Αγημα Τιμών" του Νίκου Βασιλειάδη, μουσική γιά την παράσταση του Πανδαιμόνιο 7,σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, Θέατρο Σοφούλη, Θεσσαλονίκη
2009 "Κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι", του Ευγένιου Τριβιζά, μουσική γιά την παράσταση του Νέου Θεάτρου,σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη
2009 " Το κορίτσι με τα μαύρα " του Μιχάλη Κακογιάννη, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, μουσική για την παράσταση του KΘBE, EMΣ κεντρική σκηνή
2010 " Η Ισαβέλλα,τρεις καραβέλες και ένας παραμυθάς " του Dario Fo, μουσική για τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, παραγωγή Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Βασιλικό Θέατρο ,Κεντρική σκηνή.
2010 " Ηλέκτρα " , σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, μουσική για την παράσταση του KΘBE, EMΣ κεντρική σκηνή
2010 " Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει " του Βαγγέλη Ηλιόπουλου,σε σκηνοθεσία Κυριάκου Αργυρόπουλου,μουσική γιά την παράσταση του Νέου Θεάτρου
2010 " Η Κωμωδία των παρεξηγήσεων" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μουσική σύνθεση για τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, παραγωγή Δραματική Σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
2010 " Το όνειρο του Χάιμε "του Πάνου Μπρατάκου,μουσική για τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, παραγωγή Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Μονή Λαζαριστών
2010 " Arche" μουσική σύνθεση μουσική για τη χοροθεατρική παράσταση των Solisten des Bayrischen StaatsballettsTheatersaal ,σε χορογραφια Norbert Graf,Μοναχο
2011 "Arche,the film", μουσική γιά την ταινία του Nicolaus Wiesner
2011 " Ι will survive " των Γιάννη Σαρακατσάνη,Γιώργου Παπαγεωργίου,Αντίνοου Αλμπάνη,μουσική για τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη,Θέατρο Σοφούλη
2011 " Ελληνική Νομαρχία " σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα,μουσική για την παράσταση του KΘBE
2011 "Μικρά Διονύσια" σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα-Γρηγόρη Καραντινάκη,μουσική για την παράσταση του KΘBE, Επιδαύρεια 2011
2011 " Παραμύθι χωρίς όνομα " της Πηνελόπης Δέλτα σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη ,μουσική γιά την παράσταση του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης
2011 " Ενα παιδι μετραει τα αστρα " του Μενελαου Λουντεμη σε θεατρικη διασκευη Λακη Λαζοπουλου και σκηνοθεσια Γιαννη Ρηγα,μουσικη για την παρασταση του ΚΘΒΕ,Μονη Λαζαριστων
2012 " Μαντάμ Σουσού ¨του Δημητρη Ψαθα,σε σκηνοθεσια Γιωργου Αρμενη,μουσικη για την παρασταση του ΚΘΒΕ, Βασιλικο Θεατρο
2012 " Γραμμα σε ενα παιδι.." της Μαρως Μπουρδάκου,βασισμενο στο κειμενο της Οριαννα Φαλατσι ,σκηνοθεσια Μανος Πετουσης,μουσικη για την παρασταση,Θεατρο Αυλαια
2012 "Ιππης" του Αριστοφανη,σκηνοθεσια Σταματης Φασουλης,μουσικη για την παρασταση,ΚΘΒΕ,Επιδαυρος 2012
2012 " Το ονειρο του σκιαχτρου " του Ευγενιου Τριβιζα σε σκηνοθεσια Ισιδωρου Σιδερη ,μουσικη για την παρασταση,Νεο Θεατρο Θεσσαλονικης
2012 "Refugge",μουσικη για την performance του Αλεξανδρου Πλωμαριτη,Biennale Χιλης
2012"Ο κατα φαντασιαν ασθενης" του Μολιερου,μουσικη για την παρασταση,σε σκηνοθεσια Σωτηρη Χατζακη,ΚΘΒΕ
2013 " Το κυμα " του Τοντ Στράσερ, μουσικη για την παρασταση,σε σκηνοθεσια Γιαννη Ρηγα ,ΚΘΒΕ
2013 "Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου, μουσική σύνθεση για την παράσταση του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη.
2013 Μια εποχη στην κολαση/A Season in Hell
ο νεος δισκος του Γιωργου Χριστιανακη, βασισμενος στο ομωνυμο κειμενο του Αρθουρου Ρεμπω ALLTOGETHERNOW

2014 " Ριχάρδος ΙΙ " του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μουσική σύνθεση για τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, παραγωγή Δραματική Σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

2014 " Τα μαγικά μαξιλάρια" του Ευγενιου Τριβιζα σε σκηνοθεσια Ισιδωρου Σιδερη ,μουσικη για την παρασταση,Νεο Θεατρο Θεσσαλονικης

2014 " Με δύναμη απο την Κηφισιά " των Κεχαίδη,Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα,μουσική για την παράσταση του KΘBE


[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Βιογραφία». The Official Website of Giorgos Christianakis. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2014. 
  2. 2,0 2,1 Καρδερίνης, Κώστας Γ. (10 Ιουλίου 2011). «Από τον Έντμοντ ως τα Μικρά Διονύσια, Γιώργος Χριστιανάκης». mic.gr. Ανακτήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2014. 
  3. 3,0 3,1 Σωτηροπούλου, Γιώτα (27 Ιανουαρίου 2013). «Γιώργος Χριστιανάκης: «Η μουσική είναι ήρωας»». Αγγελιοφόρος της Κυριακής. http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=77&artid=167206. Ανακτήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2014. [νεκρός σύνδεσμος]
  4. 4,0 4,1 «Χριστιανάκης, Γιώργος». Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. 
  5. «Θεατρικά βραβεία κοινού». Ριζοσπάστης. 14 Δεκέμβρη 2000. http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=579588&publDate=. Ανακτήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2014. [νεκρός σύνδεσμος]

Συνεντεύξεις

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]