Βουλή των Αντιπροσώπων της Βιρτζίνια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συντεταγμένες: 37°32′19″N 77°26′00″W / 37.53865°N 77.43331°W / 37.53865; -77.43331

Βουλή των Αντιπροσώπων της Βιρτζίνια
Virginia House of Delegates
Coat of arms or logo
Είδος
ΤύποςΔιθάλαμο
Ιστορία
Ξεκίνημα νέας συνεδρίασης8 Ιανουαρίου 2020
Ηγεσία
Πρόεδρος της Βουλής
Έιλιν Φίλερ-Κορν (Δ)
Από 8 Ιανουαρίου 2020
Ηγέτης της Πλειοψηφίας
Σαρνιέλε Χέρινγκ (Δ)
Από 8 Ιανουαρίου 2020
Ηγέτης της Μειοψηφίας
Τοντ Γκίλμπερτ (Ρ)
Από 8 Ιανουαρίου 2020
Δομή
Κοινοβουλευτικές
Ομάδες
Πλειοψηφία

Μειοψηφία

ΕξουσίαΆρθρο IV, Σύνταγμα της Βιρτζίνια
Μισθός$17.640/year + per diem
Εκλογές
Τελευταία εκλογή
5 Νοεμβρίου 2019
ΕπαναδιαχωρισμόςLegislative Control
Ιστοσελίδα
Virginia General Assembly

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Βιρτζίνια (αγγλικά: Virginia House of Delegates), είναι το ένα από τα δύο μέρη της Γενικής Συνέλευσης της Βιρτζίνια, ενώ το άλλο είναι η Γερουσία της Βιρτζίνια.

Αποτελείται από 100 μέλη που εκλέγονται για διετείς θητείες· αντίθετα με τις περισσότερες πολιτείες, αυτές οι εκλογές γίνονται σε μονά έτη. Της Βουλής προΐσταται ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος εκλέγεται από τα μέλη του σώματος. Ο Πρόεδρος (Speaker) είναι σχεδόν πάντα μέλος του κόμματος της πλειοψηφίας και, ως Πρόεδρος, γίνεται το ισχυρότερο μέλος της Βουλής.

Η Βουλή, μοιάζεται την νομοθετική της εξουσία, μαζί με την Γερουσία της Βιρτζίνια (την άνω βουλή της Γενικής Συνέλευσης της Βιρτζίνια).

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, συγκροτήθηκε αρχικά στο Τζέιμσταουν το 1619. Η Βουλή διαιρείται στις κοινοβουλευτικές ομάδες του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Εκτός του Προέδρου της Βουλής, υπάρχει ηγέτης της πλειοψηφίας, (ο ηγέτης της ομάδας της πλειοψηφίας), ηγέτης της μειοψηφίας, (ηγέτης της ομάδας της μειοψηφίας), και οι πρόεδροι διαφόρων επιτροπών της Βουλής.

Προσμετρώντας και το House of Burgesses, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Βιρτζίνια, είναι το παλαιότερο συνεχόμενο νομοθετικό σώμα στο Νέο Κόσμο.[1] Αρχικά έχον 22 μέλη, η Βουλή λειτουργούσε από το 1619 μέχρι το 1632 στην εκκλησία του Τζέιμσταουν.[2] Αργότερα και μέχρι το 1699 στεγάστηκε σε τέσσερα διαφορετικά κτίρια στην ίδια πόλη. Αρχικά συνερχόταν στο σπίτι του Αποικιακού Κυβερνήτη Τζον Χάρβεϋ μέχρι το 1656.[3]

Η Βουλή συνέρχεται στο κτίριο του Καπιτωλίου της Βιρτζίνια, που σχεδίασε ο Τόμας Τζέφερσον, από το 1788. Το νομοθετικό σώμα συνερχόταν από το 1788 μέχρι το 1904 στην αίθουσα Old Hall της House of Delegates or commonly referred to as the Old House Chamber. Η Old House Chamber είναι μέρος της αρχικής δομής του Καπιτωλίου. Έχει πλάτος 27 μέτρα και είναι εφοδιασμένο με έπιπλα that resemble what the room would have looked like during its time of use. There are many bronze and marble busts of historic Virginians on display in the Old House Chamber, including: George Mason, George Wythe, Patrick Henry, Richard Henry Lee, and Meriwether Lewis. From 1904 to 1906, University of Virginia graduate and architect John K. Peeples designed and built compatible classical wings to the west and east side of the Capitol building. The new wings added to provide more space and serve as the legislative chambers in the Virginia General Assembly, the Senate of Virginia resides in the west chamber and the House of Delegates resides in the east chamber. The General Assembly members and staff operate from offices in the General Assembly Building, located in Capitol Square. Prior to 1788 the House of Delegates met in the Colonial Capital of Williamsburg.

Το 1999 οι Ρεπουμπλικανοί απέσπασαν την πλειοψηφία στο σώμα για πρώτη φορά μετά την Ανασυγκρότηση (με εξαίρεση μια διετία οπότε το Readjuster Party είχε την πλειοψηφία την δεκαετία του 1880).

Notes[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «This Day in History». Ανακτήθηκε στις 23 Μαρτίου 2016. 
  2. Commonwealth of Virginia. «Capitol Square Timeline». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιουνίου 2011. Ανακτήθηκε στις 26 Απριλίου 2011. 
  3. Commonwealth of Virginia. «Timeline». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιουνίου 2011. Ανακτήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]