Βοήθεια:Επιβεβαίωση email

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

H Βικιπαίδεια απαιτεί από τους χρήστες τη επιβεβαίωση των email τους πριν μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τις λειτουργίες του email. Αυτό βοηθά στην αποφυγή προβλημάτων με κακές διευθύνσεις ή spam. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση του email για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Μπορείτε να συνδεθείτε και να επεξεργαστείτε σελίδες χωρίς να επιβεβαιώσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Δεν χρειάζεται καν να εισάγετε το email σας για να εγγραφείτε. Αυτό είναι προαιρετικό. (Εντούτοις, οι διαχειριστές αναμένεται να έχουν μια επιβεβαιωμένη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.)

Επιβεβαίωση

Status

Μπορείτε να τσεκάρετε την κατάσταση επιβεβαίωσης στις προτιμήσεις σας. Αν ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε πριν τις 2 Μαρτίου 2006 (όταν η επιβεβαίωση εφαρμόστηκε), η υπάρχουσα διεύθυνση αλληλογραφίας σας (αν υπάρχει) δεν έχει αυτόματα επιβεβαιωθεί. Αν αλλάξετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας, θα σας σταλεί αυτόματα ένα νέο μήνυμα επιβεβαίωσης.

Πως να επιβεβαιώσετε

  1. Από τις προτιμήσεις σας, πηγαίνετε στην ενότητα με τον τίτλο Βασικές πληροφορίες, και κατεβείτε στο Email, κι αν επιθυμείτε τσεκάρετε το κουτάκι δίπλα στο Ενεργοποίηση e-mail από άλλους χρήστες.
  2. Πατήσε το κουμπί αποθήκευση και ένα email θα σας αποσταλεί στον δικό σας λογαριασμό email με έναν σύνδεσμο επιβεβαίωσης. Αν δεν εντοπίσετε κανέναν σύνδεσμο, πηγαίνετε στο Ειδικό:ΕπιβεβαίωσηEmail. Αν αυτή η σελίδα ξεκινάει με τη φράση "Η Διεύθυνση email σας επιβεβαιώθηκε στις <ημερομηνία>", τότε είστε ήδη επιβεβαιωμένος.
  3. Όταν λάβετε το email, κάντε κλικ στο σύνδεσμο που περιέχει για να επιβεβαιώσετε ότι είστε ο κάτοχος της διεύθυνσης email

.

Γνωστά θέματα

  • Το MediaWiki δεν επαληθεύει ότι οι διευθύνσεις Email είναι πλήρως μορφοποιημένες όταν αυτές αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων (δείτε bug 959). Οι χρήστες θα πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι οι διευθύνσεις email τους είναι λειτουργικές πριν τις εισαγάγουν.
  • Μερικά προγράμματα email μπορεί να σπάσουν τον σύνδεσμο επιβεβαίωσης σε δύο γραμμές. Αν αυτό συμβεί, παρακαλούμε αντιγράψτε όλα τα τμήματα του συνδέσμου μαζί στην γραμμή διευθύνσεων του περιηγητή σας.
  • Αν δεν λάβετε το email επιβεβαίωσης, κάνετε έναν έλεγχο στο πάροχο του email σας και το λογισμικό του για να δείτε αν το μήνυμα έχει μπλοκαριστεί ως "spam". Αν δεν μπορείτε να λάβετε το mail από την κανονική σας υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τότε δοκιμάστε κάποια άλλη, για παράδειγμα ένα από τα ελεύθερα webmails σε σύγκριση με τους webmail providers.
  • Αν δεν λαμβάνετε το email επιβεβαίωσης, αλλά παρόλα αυτά το email σας φαίνεται να λειτουργεί, κάντε έναν έλεγχο στον πάροχο του mail σας για να δείτε αν αυτοί έχουν χρησιμοποιήσει μια διεύθυνση IP στο domain τους MX record, αντί για ένα όνομα domain, όπως αυτό απαιτείται από την rfc 1035, ενότητα 3.3.9. Στο web, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το mxtoolbox.com. Στο Linux, μπορείτε να το τσεκάρετε με τη χρήση του dig, διασφαλίζοντας ότι η δεξιότερη στήλη στην ενότητα ANSWER SECTION είναι domain name κι όχι μια διεύθυνση IP. Για παράδειγμα, το gmail.com είναι εντάξει εδώ:
$ dig gmail.com mx

; <<>> DiG 9.6.2-P1-RedHat-9.6.2-2.P1.fc11 <<>> gmail.com mx
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 51836
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 5, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;gmail.com.            IN    MX

;; ANSWER SECTION:
gmail.com.        1912    IN    MX    40 alt4.gmail-smtp-in.l.google.com.
gmail.com.        1912    IN    MX    5 gmail-smtp-in.l.google.com.
gmail.com.        1912    IN    MX    10 alt1.gmail-smtp-in.l.google.com.
gmail.com.        1912    IN    MX    20 alt2.gmail-smtp-in.l.google.com.
gmail.com.        1912    IN    MX    30 alt3.gmail-smtp-in.l.google.com.

;; Query time: 15 msec
;; SERVER: 24.29.103.15#53(24.29.103.15)
;; WHEN: Fri Apr 23 02:24:50 2010
;; MSG SIZE  rcvd: 150