Βοήθεια:Εγγραφή και σύνδεση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Βικιπαίδεια, πالΚιτσικιδου Ολγαعربيهαρότι είναι ελεύθερη για όλους (δείτε τις συχνές ερωτήσεις), έχει εγγεγραμμένους χρήστες, οι οποίοι έχουν διευκολύνσεις και πλεονεκτήματα στην χρήση και διαμόρφωση της Βικιπαίδειας (δείτε εδώ για τα πλεονεκτήματα των εγγεγραμμένων χρηστών).

Η εγγραφή στη Βικιπαίδεια είναι εύκολη και δεν διαρκεί πάνω από μερικά λεπτά. Για να εγγραφείτε, ακολουθήστε τα εξής απλά βήματα:

  1. πατήστε το σύνδεσμο Εγγραφή/Σύνδεση που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας, και θα οδηγηθείτε στη φόρμα εγγραφής
  2. πληκτρολογήστε στο αντίστοιχο πεδίο, τις δυο λέξεις που βλέπετε ως εικόνα (δοκιμασία captcha)
  3. διαλέξτε ένα όνομα χρήστη και πληκτρολογήστε το στο αντίστοιχο πεδίο. Με το όνομα αυτό θα είστε γνωστός στη Βικιπαίδεια, και με αυτό θα υπογράφετε τις τροποποιήσεις σας.
  4. διαλέξτε ένα κωδικό πρόσβασης και πληκτρολογήστε τον στο ανάλογο πεδίο, και ξανά από κάτω για επαλήθευση
  5. προαιρετικά, μπορείτε να παράσχετε και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε αυτή μπορούν οι άλλοι χρήστες να σας στέλνουν email. Επίσης, εκεί θα σας αποσταλεί ένα email από τη Βικιπαίδεια με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας ώστε εάν τον ξεχάσετε να μπορείτε να τον ανακτήσετε από εκεί
  6. πατήστε το κουμπί "Εγγραφή"

Θα πρέπει να προσέξετε ώστε το όνομα χρήστη που θα διαλέξετε να είναι αποδεκτό.

Εάν είστε στη Βικιπαίδεια και δεν έχετε συνδεθεί στο λογαριασμό σας, μπορείτε να το κάνετε πατώντας το σύνδεσμο που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας, με τίτλο Εγγραφή/σύνδεση (εάν δεν βλέπετε αυτό στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης, αλλά μια σειρά από συνδέσμους, συμπεριλαμβανομένων των: "οι συζητήσεις μου", "προτιμήσεις", "λίστα παρακολ." και άλλα, είστε ήδη συνδεδεμένος).

Αυτό θα σας οδηγήσει στη σελίδα σύνδεσης. Γράψτε το όνομα χρήστη που έχετε επιλέξει και τον κωδικό σας στα κατάλληλα πεδία, και πατήστε σύνδεση. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και την επιλογή "Αποθήκευση στοιχείων" ώστε για τις επόμενες 30 ημέρες κάθε φορά που έρχεστε στη Βικιπαίδεια από αυτόν τον υπολογιστή να συνδέεστε αυτόματα στο λογαριασμό σας (εάν βρίσκεστε σε έναν υπολογιστή που χρησιμοποιούν και άλλοι, όπως σε ένα internet cafe ή σε έναν υπολογιστή εργασίας, κάτι τέτοιο δεν συνιστάται, γιατί έτσι θα μπορούν να μπαίνουν στη Βικιπαίδεια με το λογαριασμό σας και άλλοι άνθρωποι).

Αφού ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, είστε πλέον μέλος της ελληνικής Βικιπαίδειας. Περιηγηθείτε στη Βικιπαίδεια και εξασκήστε τις νέες σας δυνατότητες. Μην ξεχάσετε επίσης να τροποποιήσετε τις επιλογές σας όσον αφορά στη Βικιπαίδεια (δείτε τον σχετικό οδηγό) και να διαβάσετε τον οδηγό επεξεργασίας σελίδας.

Πώς μπορώ να αλλάξω όνομα χρήστη;
Το όνομα χρήστη μπορούν να το αλλάξουν οι "Γραφειοκράτες", διαχειριστές που έχουν αυτή την επιπλέον δυνατότητα. Μπορείτε να απευθυνθείτε είτε στο Σημειωματάριο γραφειοκρατών είτε στη σελίδα συζήτησης κάποιου από τους "Γραφειοκράτες".
Ξέχασα τον κωδικό μου και δεν μπορώ να συνδεθώ
Εφόσον είχατε δηλώσει email επικοινωνίας, θα δείτε ότι στη φόρμα σύνδεσης υπάρχει η επιλογή "Στείλτε μου έναν νέο κωδικό". Ο νέος κωδικός θα σας σταλεί στο email που είχατε δηλώσει. Αν δεν είχατε δώσει email, η μόνη άλλη λύση είναι να φτιάξετε καινούργιο λογαριασμό.