Βικιπαίδεια:Συχνές ερωτήσεις

σελίδα ημιπροστατευμένη
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ακολουθεί κατάλογος συχνών ερωτήσεων σχετικά με τη Βικιπαίδεια.


Γενικές Ερωτήσεις - Χρήση της Βικιπαίδειας

Τι είναι η Βικιπαίδεια;

Η Βικιπαίδεια είναι εγκυκλοπαίδεια ελεύθερου περιεχομένου. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: πρώτον, ότι το περιεχόμενό της μπορεί να διαμορφωθεί ελεύθερα από τον οποιονδήποτε, σύμφωνα πάντα με την πολιτική της, και δεύτερον ότι το περιεχόμενό της είναι ελεύθερο για κάθε χρήση, ακόμα και εμπορική, αρκεί να διανέμεται σύμφωνα με την Άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike.

Ποιος χρηματοδοτεί τη Βικιπαίδεια; Σε ποιον ανήκει;

Ο διαδικτυακός χώρος και τα μηχανήματα όπου φιλοξενούνται τα περιεχόμενα της Βικιπαίδειας ανήκουν στο Ίδρυμα Wikimedia, που έχει την έδρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες (Σαν Φρανσίσκο) και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές (δεν υπάρχουν διαφημίσεις στη Βικιπαίδεια). Όσοι συνεισφέρουν στη συγγραφή και/ή διόρθωση λημμάτων το κάνουν εθελοντικά και χωρίς να πληρώνονται.

Ποιος διαχειρίζεται τη Βικιπαίδεια;

Τη Βικιπαίδεια τη διαχειρίζεται η ίδια η κοινότητα από την οποία αποτελείται (οι χρήστες της δηλαδή) και η οποία σχηματίστηκε για να φέρει σε πέρας τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε η υποδομή από τον Τζίμι Γουέιλς και το Ίδρυμα Wikimedia, δηλαδή τη δημιουργία μιας ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας. Οι βάσεις του εγχειρήματος κληρονομήθηκαν από το μητρικό εγχείρημα και αποτελούν την πολιτική με την οποία εργαζόμαστε. Η πολιτική αυτή στο σύνολό της φαίνεται πετυχημένη. Μεταβολή της πολιτικής, των πρακτικών, νέες αποφάσεις αλλά και η πρακτική εφαρμογή αυτών βασίζεται στη συναίνεση των χρηστών. Για ορισμένα τεχνικά ή νομικά θέματα αποφάσεις λαμβάνονται από το Ίδρυμα Wikimedia.

Πώς μπορώ να κάνω δωρεά στη Βικιπαίδεια;

Δείτε σχετικά το Βικιπαίδεια:Δωρεές.

Τι είναι η GFDL και η CC-BY-SA-4.0;

Η GNU Free Documentation License (GFDL - Άδεια Ελεύθερης Τεκμηρίωσης GNU) είναι άδεια χρήσης που έχει δημιουργηθεί από το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιος θέλει για να δημοσιεύσει κείμενο ή εικόνα που δημιούργησε, δηλώνοντας ότι το έργο του διατίθεται σύμφωνα με τους όρους της. Αντίστοιχα η Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 είναι άδεια χρήσης που έχει δημιουργηθεί από το ίδρυμα Creative Commons με πολύ παρόμοιους όρους με την GFDL αλλά περισσότερο ευέλικτη.

Ποιοι είναι οι όροι της GFDL και της CC-BY-SA-4.0;

Οι κύριοι όροι συνοπτικά είναι:

  • Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε σκοπό (ακόμα και εμπορικό).
  • Επιτρέπεται η αντιγραφή των κειμένων.
  • Επιτρέπεται η τροποποίηση των κειμένων.
  • Κάθε αντίγραφο ή τροποποιημένο κείμενο πρέπει να διατεθεί με τη σειρά του υπό την ίδια άδεια και τους παραπάνω όρους (δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να θέσει επιπλέον περιορισμούς, για παράδειγμα copyright) και πρέπει να γίνεται αναφορά στους δημιουργούς/συντάκτες του έργου.

Δηλαδή τα κείμενά μου θα διανέμονται ελεύθερα;

Ναι, όλα τα κείμενα της Βικιπαίδειας και αρκετές από τις εικόνες της είναι διαθέσιμα σύμφωνα με αυτή την άδεια. Οι συνεισφορές των χρηστών σε κείμενο υπόκεινται αυτόματα στην άδεια CC-BY-SA-4.0. Έτσι, το υλικό είναι ελεύθερο για κάθε χρήση και τροποποίηση με τους παραπάνω όρους που αναφέρει η άδεια. Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα μιας "ελεύθερης" εγκυκλοπαίδειας. Αν δεν θέλετε τα κείμενά σας να διανέμονται με αυτούς τους όρους, μην τα ανεβάζετε στη Βικιπαίδεια.

Μπορώ επομένως να πάρω κείμενα από τη Βικιπαίδεια;

Μπορείτε, αρκεί να τηρούνται οι όροι της άδειας χρήσης. Δηλαδή, το υλικό που θα πάρετε δεν μπορεί να διατεθεί υπό διαφορετική άδεια ή σαν πνευματική ιδιοκτησία τρίτου (δεν επιτρέπεται δηλαδή η οικειοποίηση). Δεν αρκεί η αναφορά της Βικιπαίδειας ως πηγής: τα κείμενα θα πρέπει να είναι υπό την άδεια Creative Commons Attribution Sharealike 4.0 και να υπάρχουν σύνδεσμοι προς λήμμα της Βικιπαίδειας ή το ιστορικό της δημιουργίας του. Έναν τρόπο να γίνει αυτό, μαζί με περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Γιατί Βικιπαίδεια και όχι Ταχυπαίδεια, Ελληνοπαίδεια ή σκέτο Wikipedia;

  1. Το πρώτο συνθετικό της λέξης Wikipedia αποτελείται από τη λέξη wiki, η οποία ετυμολογείται από το χαβανέζικο wiki που σημαίνει γρήγορα, όμως δεν παραπέμπει στην κυριολεκτική έννοια της λέξης, αλλά στον τύπο του λογισμικού και τον τρόπο λειτουργίας του χώρου. Το λογισμικό είναι ένας τύπος wiki και συγκεκριμένα το MediaWiki και αυτό είναι που εννοείται με το πρόθεμα wiki-. Δηλαδή Wikipedia σημαίνει «Εγκυκλοπαίδεια που δουλεύει με το σύστημα wiki» και όχι «Γρήγορη εγκυκλοπαίδεια».
  2. Η καθιερωμένη πρακτική για τις Βικιπαίδειες των διαφόρων γλωσσών είναι να διατηρείται το όνομα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο wikipedia. Δεν υπάρχει ούτε μία wikipedia οποιασδήποτε γλώσσας που να έχει μεταφράσει το πρώτο συνθετικό της λέξης, το οποίο σημαίνει τον τρόπο λειτουργίας (wikis υπήρχαν και πριν από τη Wikipedia), αλλά όλες απλώς το μεταγραμματίζουν. Ενδεικτικά: meta:Wikipedia logo in each language.
  3. Επίσης καθιερωμένη πρακτική είναι να μεταγράφεται το wiki έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικό στην κάθε γλώσσα. Ακόμη και σε γλώσσες που γράφονται με λατινικό αλφάβητο, το αρχικό W έχει αλλάξει σε V (π.χ. Vikipeedia). Στα Ελληνικά θα μπορούσαμε να το μεταγράψουμε ως Βικιπαίδεια ή Ουικιπαίδεια. Δεν υπάρχει, όσο γνωρίζουμε, ελληνική λέξη που να ξεκινά από Ουί- και, επομένως, ο όρος Βικιπαίδεια τουλάχιστον ακούγεται πιο φυσικός ως ελληνική λέξη. (Υποθέτουμε ότι αν είχε γίνει η άλλη επιλογή, θα είχαμε παράπονα ότι παραπέμπουμε στο ουίσκι).

Ποιες είναι οι αρχές σύμφωνα με τις οποίες γράφεται η Βικιπαίδεια;

Οι βασικές αρχές της Βικιπαίδειας είναι τρεις:

Ουδετερότητα
Όλα τα λήμματα πρέπει να γράφονται από ουδέτερη οπτική γωνία (NPOV).
Όχι πρωτότυπη έρευνα
Η Βικιπαίδεια δεν είναι δικτυακός τόπος με σκοπό την παρουσίαση πρωτότυπων ερευνών. Με άλλα λόγια, παρουσιάζουμε τεκμηριωμένη γνώση και στοιχεία.
Επαληθευσιμότητα
Τα λήμματα πρέπει να περιέχουν μόνο υλικό που έχει δημοσιευθεί από αξιόπιστες πηγές και το περιεχόμενό τους πρέπει να είναι επαληθεύσιμο.

Είναι η Βικιπαίδεια αξιόπιστη πηγή;

Η Βικιπαίδεια προσπαθεί να είναι αξιόπιστη και αντικειμενική, όμως η δυνατότητα διόρθωσης λημμάτων από όλους αφήνει περιθώρια λαθών ή και βανδαλισμών στο περιεχόμενό της. Η ίδια δεν χρησιμοποιείται ως αξιόπιστη πηγή για τον εαυτό της, για παράδειγμα ένα λήμμα της δεν μπορεί να τεκμηριώνεται βάσει του περιεχομένου άλλου λήμματός της. Για τη διερεύνηση της αξιοπιστίας ενός λήμματος, καλό είναι να ανατρέχει κανείς στις πηγές που το τεκμηριώνουν (εφόσον υπάρχουν και είναι έγκυρες) και να τις ελέγχει με κριτικό πνεύμα όσον αφορά στη χρήση τους στη Βικιπαίδεια.

Θα ήθελα να ρωτήσω τη Βικιπαίδεια για ένα νομικό/ιατρικό ή προσωπικής φύσεως θέμα

Η Βικιπαίδεια είναι εγκυκλοπαίδεια που γράφεται από εθελοντές και όποιες πληροφορίες συγκεντρώνουμε σχετικά με ένα θέμα περνούν στα λήμματα. Συνεπώς, δεν είμαστε σε θέση να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες από αυτές που ήδη βλέπετε. Επιπλέον, λόγω του ανοικτού χαρακτήρα του εγχειρήματος και παρ' ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι οι πληροφορίες αυτές είναι 100% ελεύθερες από λάθη ή ανακρίβειες ή ότι είναι οι ίδιες που θα σας έδινε κάποιος επαγγελματίας. Συνεπώς, για οποιοδήποτε προσωπικό σας θέμα συμβουλευτείτε τον δικηγόρο ή τον γιατρό σας ή κάποιον επαγγελματία ειδικό. Διαβάστε περισσότερα στην Αποποίηση ευθυνών της Βικιπαίδειας.

Πρέπει να δημιουργήσω λογαριασμό για να συνεισφέρω;

Όχι, ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει, δεν είναι υποχρεωτικό να δημιουργήσετε λογαριασμό (να γίνετε δηλαδή εγγεγραμμένος χρήστης), όμως το προτείνουμε. Δείτε ορισμένους από τους λόγους στο Βικιπαίδεια:Πλεονεκτήματα λογαριασμού.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό;

Πολύ απλά, κάνοντας κλικ πάνω δεξιά στην οθόνη σας, στην επιλογή "Δημιουργία λογαριασμού" και συμπληρώνοντας ένα όνομα χρήστη (που μπορεί να είναι το πραγματικό σας όνομα, αν το επιθυμείτε, ή όχι) και έναν κωδικό.

Πώς μπορώ να αλλάξω όνομα χρήστη;

Το όνομα κάποιου χρήστη μπορούν να το αλλάξουν κάποιοι ειδικοί χρήστες μετά από αίτημα. Για να κάνετε αίτηση συμπληρώστε τη φόρμα Ειδικό:GlobalRenameRequest.


Πώς μπορώ να διαγράψω το λογαριασμό μου;

Δεν είναι δυνατή η διαγραφή ενός λογαριασμού. Εάν ένας λογαριασμός χρήστη διαγράφονταν, όλες οι αλλαγές που έγιναν από τον χρήστη δεν θα μπορούσαν να αποδοθούν σωστά. Μπορείτε, ωστόσο, να ζητήσετε τη διαγραφή της σελίδας χρήστη προσθέτοντας τον κώδικα {{δα|ΣΧ1}} στο επάνω μέρος της σελίδας ή/και να αλλάξετε το όνομα χρήστη.

Ξέχασα τον κωδικό μου και δεν μπορώ να συνδεθώ

Εφόσον είχατε δηλώσει email επικοινωνίας, θα δείτε ότι στη φόρμα σύνδεσης υπάρχει η επιλογή «Στείλτε μου έναν νέο κωδικό». Ο νέος κωδικός θα σας σταλεί στο email που είχατε δηλώσει. Αν δεν είχατε δώσει email, η μόνη άλλη λύση είναι να φτιάξετε καινούργιο λογαριασμό.

Τι είναι η πολιτική της Βικιπαίδειας;

Η πολιτική της Βικιπαίδειας είναι ένα σύνολο κανόνων βασισμένων στις αρχές της δημιουργίας της εγκυκλοπαίδειας, που θα πρέπει να ακολουθούν οι χρήστες τόσο στη συγγραφή των λημμάτων όσο και στη συμπεριφορά τους μέσα στην κοινότητα. Οι βασικότεροι από τους κανόνες έχουν αποφασιστεί από το ίδρυμα Wikimedia και ισχύουν για όλες τις Βικιπαίδειες, ενώ υπάρχουν και κανόνες που έχουν αποφασίσει για τη λειτουργία τους οι επιμέρους εγκυκλοπαίδειες. Δείτε σχετικά το Βικιπαίδεια:Πολιτική.

Τι είναι οι διαχειριστές;

Οι διαχειριστές είναι μέλη της κοινότητας, στους οποίους έχουν ανατεθεί τρία κρίσιμα καθήκοντα: η διαγραφή λημμάτων και εικόνων, η προστασία λημμάτων από βανδαλισμό μέσω της προστασίας (κλειδώματος) των λημμάτων και η φραγή χρηστών που βανδαλίζουν λήμματα ή προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία της κοινότητας. Αυτές είναι λειτουργίες που μπορούν να εκτελέσουν μόνο οι διαχειριστές. Κατά τα άλλα, οι διαχειριστές δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους χρήστες. Οι διαχειριστές επιλέγονται από την κοινότητα μετά από πρόταση και γνωμοδότηση για την υποψηφιότητά τους στη σελίδα Υποψήφιοι διαχειριστές.

Ποιος γράφει τα λήμματα εδώ;

Όλοι εκείνοι που μπορούν να διαβάσουν λήμματα μπορούν επίσης και να γράψουν. Πατήστε απλώς τον σύνδεσμο «Επεξεργασία» στο πάνω μέρος της σελίδας που θέλετε να αλλάξετε!

Πώς να αρχίσω ένα νέο λήμμα;

Το να ξεκινήσετε ένα νέο λήμμα είναι πανεύκολο! Κάθε κόκκινος σύνδεσμος, αν τον πατήσετε, θα σας οδηγήσει στο παράθυρο δημιουργίας ενός νέου λήμματος με αυτό τον τίτλο. Αν πάλι έχετε αποφασίσει να δημιουργήσετε λήμμα με συγκεκριμένο τίτλο, γράψτε αριστερά, στο πεδίο της αναζήτησης, τον τίτλο που θέλετε και πατήστε "Μετάβαση". Αν δεν υπάρχει αυτό το λήμμα, στη σελίδα του αποτελέσματος της αναζήτησης υπάρχει σύνδεσμος που θα σας οδηγήσει σε κενή σελίδα επεξεργασίας με τον τίτλο που θέλετε. Εναλλακτικά επισκεφθείτε τη σελίδα Προτεινόμενα θέματα ή το Πρόχειρο, πατήστε την επιλογή 'επεξεργασία' και προσθέστε το θέμα σας σε διπλές αγκύλες [[θέμα]], αποθηκεύστε τη σελίδα και αρχίστε να το γράφετε κάνοντας κλικ πάνω του. Αν προβληματίζεστε για τον τίτλο που πρέπει να δώσετε στο λήμμα (κεφαλαία/μικρά, ελληνικά/αγγλικά), δείτε το Βικιπαίδεια:Ονοματοδοσία σελίδων. Ο βασικότερος κανόνας είναι ότι οι τίτλοι γράφονται με το πρώτο γράμμα κεφαλαίο και τα υπόλοιπα μικρά, εκτός αν υπάρχει ειδικός λόγος.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κείμενα και εικόνες από άλλες ιστοσελίδες;

Γενικά, η απάντηση είναι όχι. Τα κείμενα που υπάρχουν στο διαδίκτυο, καθώς και οι εικόνες, φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα, υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα, ακόμα και όταν δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στη σελίδα προέλευσης. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για κείμενα που υπάρχουν σε βιβλία, περιοδικά και άλλες έντυπες εκδόσεις. Θέλουμε το περιεχόμενο της Βικιπαίδειας να είναι ελεύθερο για κάθε τροποποίηση και χρήση: κάτι τέτοιο προφανώς δεν μπορεί να γίνει με κείμενα για τα οποία δεν υπάρχει η ανάλογη συγκατάθεση των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων.

Έτσι, κείμενα/εικόνες τρίτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο στις εξής περιπτώσεις:

  • Υπάρχει ρητή δήλωση του ιδιοκτήτη της σελίδας ή του δημιουργού του κειμένου ότι τα περιεχόμενα είναι διαθέσιμα υπό την Άδεια CC-BY-SA ή, εναλλακτικά, ελεύθερα για κάθε χρήση και τροποποίηση (δεν αρκεί δηλαδή η δήλωση ότι είναι ελεύθερα μόνο για αντιγραφή ή μόνο για μη-εμπορική χρήση ή ότι επιτρέπεται η χρήση αλλά απαγορεύεται η τροποποίηση).
  • Είστε ο δημιουργός του κειμένου ή της εικόνας και θέλετε να διαθέσετε το έργο σας με την Άδεια CC-BY-SA.
  • Έχει εξασφαλιστεί η συγκατάθεση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων για διάθεση του έργου του στη Βικιπαίδεια υπό τους όρους της άδειας CC-BY-SA.

Περιεχόμενο το οποίο δεν πληροί τις πιο πάνω προϋποθέσεις διαγράφεται. Την ευθύνη για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων φέρει ο χρήστης που επιφόρτωσε το υλικό.

Ποιο είναι το ελάχιστο αποδεκτό μέγεθος ενός λήμματος;

Γενικά, σκοπός της ύπαρξης ενός λήμματος δεν είναι απλώς να μετατραπεί ένας κόκκινος σύνδεσμος σε μπλε, αλλά να υπάρχουν κάποιες βασικές πληροφορίες για το αντικείμενο. Επομένως, λήμματα μερικών λέξεων ή μιας-δυο προτάσεων έχουν μάλλον μικρή χρησιμότητα σε μια εγκυκλοπαίδεια. Προσπαθήστε, αν δεν είναι δυνατόν να γράψετε ένα μεγαλύτερο λήμμα, να γράψετε τουλάχιστον μία ή δύο παραγράφους όπου να καλύπτετε συνοπτικά το θέμα σας, δίνοντας λίγες βασικές πληροφορίες. Τα πολύ σύντομα λήμματα διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο διαγραφής! Για περισσότερα δείτε το Βικιπαίδεια:Άρθρα προς επέκταση.

Τι πρέπει να ξέρω για να γράψω ένα λήμμα;

Συνήθως τίποτε! Η συμβουλή μας είναι να μη διστάζετε. Τα περισσότερα πράγματα είναι αυτονόητα και το περιβάλλον επεξεργασίας κατανοητό. Δεν χρειάζεται να φοβάστε για λάθη, όλα μπορούν να διορθωθούν από εσάς ή άλλους. Πολύ περισσότερα θα βρείτε στον Οδηγό για νέους χρήστες και στις οδηγίες για το Πώς να επεξεργαστείτε μια σελίδα. Γενικά, μην αγχώνεστε. Οι υπόλοιποι χρήστες θα χαρούν να σας μάθουν «τα κόλπα»!

Δημοσίευση ή Προεπισκόπηση;

Στην επεξεργασία με κώδικα, η επιλογή «Προεπισκόπηση» εμφανίζει το κείμενο συμπεριλαμβάνοντας τις αλλαγές που κάνατε. Κατ' αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε πώς θα είναι το κείμενο στην τελική μορφή του χωρίς να το έχετε αποθηκεύσει και να αλλάξετε κάτι, αν δεν σας φαίνεται σωστό. Έτσι, χρειάζεται να κάνετε «Δημοσίευση» μόνο όταν περάσετε όλες τις αλλαγές που θέλετε στο κείμενο. Αυτό συμβάλλει στο να μην υπερφορτώνονται οι «Πρόσφατες αλλαγές» με πολλές μικρές αλλαγές (κάτι που κάνει την παρακολούθησή τους από τους χρήστες δυσκολότερη).

Στην απλή (οπτική) επεξεργασία η τελική μορφή εμφανίζεται εντός της ίδιας της επεξεργασίας (WYSIWYG).

Ελληνικοί ή Αγγλικοί τίτλοι;

Μπορώ να μεταφράσω ένα λήμμα από ξενόγλωσση έκδοση της Βικιπαίδειας;

Φυσικά. Μπορείτε να μεταφράσετε οποιοδήποτε λήμμα από οποιαδήποτε άλλη έκδοση της Βικιπαίδειας, ακόμη και ολόκληρο. Για λήμματα από την αγγλική και γερμανική Βικιπαίδεια καλό είναι να ζητήσετε στη σελίδα Βικιπαίδεια:Χειρισμοί ιστορικού να εισαχθεί από κάποιον διαχειριστή το ξενόγλωσσο λήμμα μαζί με το ιστορικό του, προκειμένου να φαίνονται και οι συνεισφορές των αρχικών συντακτών. Μη χρησιμοποιείτε αυτόματο μεταφραστή, καθώς τα κείμενα που προκύπτουν συχνά θέλουν διορθώσεις που ξεπερνούν σε χρόνο την απευθείας μετάφραση. Αν δεν έχετε συγκεκριμένο λήμμα υπ' όψιν, ίσως θέλετε να ολοκληρώσετε κάποια από τις μεταφράσεις που εκκρεμούν στην Κατηγορία:Λήμματα προς μετάφραση. Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τη μετάφραση λημμάτων μπορείτε να βρείτε και στο Βικιπαίδεια:Μετάφραση.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω σύνδεσμο προς συγκεκριμένη ενότητα ενός λήμματος;

Χρησιμοποιήστε τη σύνταξη [[Όνομα λήμματος#Όνομα ενότητας|Όνομα συνδέσμου]]. Για παράδειγμα, ο σύνδεσμος [[Εβραϊκή γλώσσα#Ραββινική Εβραϊκή|Ραββινική Εβραϊκή]] εμφανίζεται ως Ραββινική Εβραϊκή και συνδέει κατ' ευθείαν στην αντίστοιχη ενότητα του λήμματος "Εβραϊκή γλώσσα".

Πώς μπορώ να προσθέσω δεσμό σε κείμενο της Βικιθήκης μέσα σε λήμμα;

Χρησιμοποιήστε σύνδεσμο της μορφής [[:s:Όνομα κειμένου|Όνομα συνδέσμου]]. Για παράδειγμα το [[:s:Ιλιάς|Ιλιάδα]] εμφανίζεται ως Ιλιάδα και συνδέει στο πρωτότυπο κείμενο της Ιλιάδας στη Βικιθήκη. Για να προσθέσετε σύνδεσμο σε σχετικά κείμενα στο τέλος ενός λήμματος, χρησιμοποιήστε το πρότυπο {{Βικιθήκη}}, π.χ. το {{Βικιθήκη|Κώστας Καρυωτάκης}} συνδέει προς τα κείμενα του Καρυωτάκη που υπάρχουν στη Βικιθήκη.

Πού μπορώ να τα δοκιμάσω όλα αυτά;

Για δοκιμές και πειραματισμούς υπάρχει το Πρόχειρο. Εκεί μπορείτε να πειραματιστείτε όσο θέλετε. Παρακαλούμε μην το κάνετε στα λήμματα, διότι μετά χρειάζονται διόρθωση.

Πώς μπορώ να διαγράψω ένα λήμμα;

Διαγραφές λημμάτων μπορούν να κάνουν μόνο οι διαχειριστές. Για να προτείνετε ένα λήμμα για διαγραφή, ακολουθήστε τις οδηγίες στο Βικιπαίδεια:Διαγραφή σελίδων. Έχετε υπ' όψη σας ότι η διαγραφή ενός ανεπτυγμένου λήμματος είναι σημαντική διαδικασία, οπότε πριν το προτείνετε για διαγραφή σιγουρευτείτε ότι το λήμμα πληροί τα κριτήρια στο Βικιπαίδεια:Πολιτική διαγραφής ή τα Κριτήρια γρήγορης διαγραφής. Αν δημιουργήσατε κατά λάθος ένα λήμμα και θέλετε να διαγραφεί, ζητήστε το στο Σημειωματάριο διαχειριστών· η διαγραφή θα γίνει σύντομα, αν δεν έχουν επεξεργαστεί το λήμμα άλλοι χρήστες.

Οι αλλαγές μου σε κάποιο λήμμα δεν εμφανίζονται

Μάλλον θέμα cache (λανθάνουσας μνήμης). Πατήστε reload στον browser σας (Ctrl+F5 στον Mozilla Firefox).

Έφτιαξα ένα λήμμα και δεν το βρίσκω

Ίσως δεν θυμάστε τον σωστό τίτλο. Αν είστε συνδεδεμένος, πατήστε στην επιλογή "η συνεισφορά μου" και θα εμφανιστεί κατάλογος με τις τελευταίες σας συνεισφορές. Το λήμμα θα πρέπει να φαίνεται εκεί.

Μπορεί το λήμμα να μεταφέρθηκε σε άλλο τίτλο, αν και σε αυτή την περίπτωση συνήθως υπάρχει ανακατεύθυνση προς τον νέο τίτλο εκεί όπου υπήρχε ο παλιός. Ελέγξτε το Αρχείο μετακινήσεων. Μπορεί επίσης το λήμμα να διαγράφηκε βάσει πολιτικής της Βικιπαίδειας· ελέγξτε τον Κατάλογο διαγραφών.

Έχετε επίσης υπ' όψη σας ότι περνάει κάποιο χρονικό διάστημα (ωρών) από τη στιγμή της δημιουργίας ενός λήμματος μέχρι την εμφάνισή του στα αποτελέσματα της Αναζήτησης της Βικιπαίδειας.

Να υπογράψω το λήμμα μου;

Δεν χρειάζεται υπογραφή μέσα στο λήμμα, διότι η συνεισφορά κάθε χρήστη φαίνεται στο ιστορικό. Επίσης, επειδή ένα λήμμα τροποποιείται συνεχώς από διάφορους χρήστες, η υπογραφή του ενός δεν έχει πια νόημα μετά από λίγο καιρό. Υπογραφή χρειάζεται όταν γράφετε στις σελίδες συζήτησης, για να μπορείτε να συνεννοείστε πιο εύκολα με τους υπόλοιπους χρήστες.

Πώς υπογράφω στις σελίδες συζήτησης;

Η υπογραφή σας στις σελίδες συζήτησης μπαίνει με τέσσερις περισπωμένες(~~~~) ή με το κουμπί της υπογραφής.

Εικόνες/Πολυμέσα

Τι είναι τα Wikimedia Commons;

Τα Wikimedia Commons είναι το αποθετήριο πολυμέσων των εγχειρημάτων του Ιδρύματος Wikimedia: είναι ο ιστόχωρος όπου υπάρχουν αποθηκευμένες εικόνες και άλλα πολυμέσα που χρησιμοποιούνται στη Βικιπαίδεια, στο Βικιλεξικό και αλλού. Αν κάποια εικόνα υπάρχει στα Commons, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ' ευθείαν στην ελληνική ή σε άλλη Βικιπαίδεια, χωρίς να χρειάζεται να επιφορτωθεί τοπικά (στον server δηλαδή της ελληνικής Βικιπαίδειας). Όλες οι εικόνες και τα πολυμέσα που υπάρχουν στα Commons, είτε καλύπτονται από ελεύθερη άδεια Creative Commons (ή ανάλογες) είτε είναι ελεύθερα από πνευματικά δικαιώματα, οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς πρόβλημα.

Για παράδειγμα, σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε τις εικόνες που υπάρχουν στα Commons σχετικά με τις γάτες Russian Blue: οποιαδήποτε από αυτές τις εικόνες μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα αντίστοιχα λήμματα σε κάθε γλώσσα, χωρίς να χρειαστεί να επιφορτωθεί σε κάθε Βικιπαίδεια ξεχωριστά.

Αν διαλέξετε την εικόνα που σας ενδιαφέρει και προσθέσετε σύνδεσμο εικόνας -σύμφωνα με τα παραπάνω- μέσα στο λήμμα χρησιμοποιώντας το ακριβές όνομα της εικόνας, αυτή θα εμφανιστεί αυτόματα στο λήμμα, χωρίς να την επιφορτώσετε. Για να προσθέσετε σύνδεσμο σε λήμμα προς την αντίστοιχη κατηγορία/σελίδα στα Commons, χρησιμοποιήστε το πρότυπο {{Commons}}.

Πώς να ανεβάσω μια εικόνα;

Για να μπορέσετε να ανεβάσετε μια εικόνα, θα πρέπει να είστε αυτοεπιβεβαιωμένος χρήστης, δηλαδή εγγεγραμμένος για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες.

Πατήστε στην επιλογή «Επιφόρτωση αρχείου» που υπάρχει αριστερά στην Εργαλειοθήκη. Αφού επιλέξετε το αρχείο προέλευσης και το όνομα προορισμού (δώστε περιγραφικό όνομα προορισμού, όχι DSC899794.jpg αλλά π.χ. Εκκλησία Αγ. Ηλία Κρυονερίου.jpg -επιτρέπονται και ελληνικοί χαρακτήρες), διαλέξτε την άδεια χρήσης της εικόνας. Συμπληρώστε στο κουτί "Σύνοψη" πληροφορίες σχετικά με την εικόνα, την πηγή της (πού τη βρήκατε δηλαδή), ποιος τη δημιούργησε, πώς δικαιολογείται η άδεια που διαλέξατε (π.χ. εύλογη χρήση για τους λόγους Α, Β ή Η εικόνα είναι δική μου δημιουργία και την παραχωρώ με την άδεια gfdl). Πατήστε «Επιφόρτωση αρχείου».

Σημαντικό: Παρακαλούμε, μην επιφορτώνετε εικόνες που είναι υπό πνευματικά δικαιώματα ή δεν καλύπτουν τα Κριτήρια εύλογης χρήσης. Οι περισσότερες εικόνες από το διαδίκτυο βρίσκονται υπό πνευματικά δικαιώματα, ακόμα και αν δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο: συνεπώς είναι ακατάλληλες για τη Βικιπαίδεια. Εικόνες χωρίς άδεια ή που δεν αναφέρουν την πηγή τους διαγράφονται μετά από σύντομο διάστημα. Ομοίως και εικόνες που δεν χρησιμοποιούνται σε λήμματα, διότι η Βικιπαίδεια δεν είναι αποθήκη πολυμέσων. Μη σημειώνετε ως ελεύθερη μια εικόνα που δεν έχει παραχωρηθεί ρητά υπό αυτή την άδεια, γιατί προκαλείται πρόβλημα. Την ευθύνη για τυχόν παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων φέρει ο χρήστης που επιφόρτωσε το υλικό.

Εικόνες και πολυμέσα που είναι δική σας δημιουργία και τις διαθέτετε υπό μια ελεύθερη άδεια προτιμήστε να τις ανεβάζετε στα Commons, (εδώ ο σχετικός σύνδεσμος), προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα εγχειρήματα. Η διαδικασία επιφόρτωσης είναι ουσιαστικά η ίδια.

Πώς θα καταλάβω αν μια φωτογραφία έχει πνευματικά δικαιώματα;

Οι περισσότερες φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αλλά και σε άλλες εγκυκλοπαίδειες/εκδόσεις, είναι υπό πνευματικά δικαιώματα, εκτός αν αναφέρεται ρητά το αντίθετο (π.χ. "τα περιεχόμενα είναι ελεύθερα για κάθε χρήση") και δεν πρέπει να ανεβαίνουν στη Βικιπαίδεια.

Σύμφωνα με τον ελληνικό αλλά και τον αμερικανικό νόμο (που δεσμεύει και την ελληνική Βικιπαίδεια, επειδή ορισμένοι από τους servers της είναι στην Αμερική), τα πνευματικά δικαιώματα απελευθερώνονται με την παρέλευση 70 χρόνων μετά τον θάνατο του δημιουργού. Έτσι, π.χ. μια εικόνα πίνακα ενός ζωγράφου που πέθανε πριν από 70 χρόνια ή περισσότερο δεν καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα (το ίδιο ισχύει και για κείμενα λογοτεχνών που πέθαναν πριν από 70 χρόνια ή περισσότερο). Για έργα ανωνύμων, τα πνευματικά δικαιώματα έχει αυτός που παρουσίασε για πρώτη φορά το έργο στο κοινό, έως ότου εμφανιστεί ο ανώνυμος ή διακριβωθεί η ταυτότητά του. Έτσι, φωτογραφίες ανωνύμων που περιέχονται σε λευκώματα κλπ. κανονικά είναι (προσωρινή) πνευματική ιδιοκτησία αυτού που τις παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό και για διάρκεια 70 χρόνων από την παρουσίαση, εκτός αν γίνει γνωστός ο δημιουργός, οπότε ισχύουν όσα αναφέρθηκαν για επώνυμους δημιουργούς.

Τι είναι «άδεια χρήσης» και «πινακίδα πνευματικών δικαιωμάτων»;

H άδεια μιας εικόνας είναι ουσιαστικά μια δήλωση που καθορίζει τους όρους χρήσης της εικόνας (ή, γενικότερα, των λημμάτων και του περιεχομένου της Βικιπαίδειας). Έτσι, η άδεια GFDL ορίζει ότι το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα αρκεί να αναφέρεται τα ονόματα των δημιουργών και το περιεχόμενο να μένει κάτω από την ίδια άδεια. Η άδεια Creative Commons προσφέρει περισσότερες επιλογές, όπως διακίνηση με ή χωρίς την αναφορά των ονομάτων των δημιουργών, τη διατήρηση ή μη του περιεχομένου κάτω από την ίδια άδεια. Μια πινακίδα πνευματικών δικαιωμάτων είναι ουσιαστικά ένα πρότυπο (βλ. παρακάτω), ένα σύντομο κείμενο που μπαίνει στη σελίδα της εικόνας και ειδοποιεί για το καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων της εικόνας και τους όρους χρήσης της.

Τι άδεια να διαλέξω για εικόνα/φωτογραφία που δημιούργησα εγώ;

Το καλύτερο είναι να επιλέξετε μια από τις ελεύθερες άδειες Creative Commons (με προτιμότερη την CC-BY-SA-4.0), η οποία διευκολύνει την κυκλοφορία εικόνων εκτός της Βικιπαίδειας. Μπορείτε επίσης και να απελευθερώσετε πλήρως τα δικαιώματα της δημιουργίας σας. Τις διαθέσιμες άδειες θα τις βρείτε στο Βικιπαίδεια:Πινακίδες πνευματικών δικαιωμάτων.

Πώς να προσθέσω μια εικόνα στο λήμμα;

Για να εμφανιστεί μια εικόνα στο λήμμα, θα πρέπει πρώτα να την έχετε ανεβάσει, πριν κάνετε όμως αυτό ψάξτε στα Commons (σελίδα αναζήτησης). Μπορεί εκεί να υπάρχουν ελεύθερες εικόνες σχετικές με το θέμα του λήμματος. Αν δεν υπάρχουν, μπορείτε να ανεβάσετε μια εικόνα, κατά προτίμηση κάποια που έχετε τραβήξει/φτιάξει εσείς.

Εισαγωγή εικόνας από την επεξεργασία

Για το πως να την εισαγάγετε στο λήμμα δείτε Βοήθεια:VisualEditor#Επεξεργασία εικόνων και άλλων αρχείων πολυμέσων, ή αν χρησιμοποιείτε κώδικα Βοήθεια:Πώς να προσθέσετε εικόνες σε μια σελίδα.

Επίσης, αν χρειάζεστε μετάφραση εικόνας/διαγράμματος στα ελληνικά ή δεν μπορέσατε να βρείτε εικόνα σχετική με το λήμμα, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια στο Εργαστήρι εικονογράφησης της Βικιπαίδειας.

Μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς εικόνες που υπάρχουν στην Αγγλική Wikipedia; Αν ναι, πώς πρέπει να δηλωθούν;

Οι εικόνες που υπάρχουν στην αγγλική Βικιπαίδεια (και φυσικά στις υπόλοιπες ξενόγλωσσες εκδόσεις) μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην ελληνική μόνο αν είναι ελεύθερες εικόνες ή αν πληρούν τα Κριτήρια εύλογης χρήσης. Ελέγξτε πρώτα τα εξής: α) Αν η εικόνα υπάρχει ήδη στα Commons. Αυτό φαίνεται από το μήνυμα «Αυτό το αρχείο και η περιγραφή του προέρχονται από το Wikimedia Commons» (ή κάτι ανάλογο για άλλες γλώσσες) στη ελληνική σελίδα περιγραφής της εικόνας, αν δεν έχετε οδηγηθεί ήδη στο Wikimedia Commons. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να την ανεβάσετε, θα εμφανιστεί αυτόματα στο λήμμα αν τοποθετήσετε σύνδεσμο εικόνας με το όνομα που έχει στα Commons. β) Αν η εικόνα δεν είναι στα Commons αλλά πρόκειται για τοπική εικόνα της ξενόγλωσσης Βικιπαίδειας, ελέγξτε οπωσδήποτε αν έχει πινακίδα πνευματικών δικαιωμάτων. Αν δεν έχει ή είναι υποψήφια προς διαγραφή, ΜΗΝ την ανεβάζετε στην ελληνική Βικιπαίδεια. Αν δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, ανεβάζοντάς την χρησιμοποιήστε την ίδια άδεια που έχει και στην αγγλική και συμπεριλάβετε στην περιγραφή της οπωσδήποτε σύνδεσμο προς τη σελίδα της εικόνας στην ξένη Βικιπαίδεια.

Ανέβασα μια εικόνα, αλλά δεν εμφανίζεται

Ελέγξτε κατ' αρχάς αν στον σύνδεσμο που δημιουργήσατε στο λήμμα χρησιμοποιήσατε το ακριβές όνομα της εικόνας, συμπεριλαμβανομένης και της επέκτασης. Για παράδειγμα, αν ανεβάσατε την εικόνα με όνομα Xorio.jpg και ο σύνδεσμος έχει φτιαχτεί ως [[Αρχείο:Xorio.JPG|thumb|150px]] ή [[Αρχείο:Xwrio.jpg|thumb|150px]], η εικόνα δεν θα εμφανιστεί.

Αν ο σύνδεσμος είναι σωστός, τότε μπορεί η εικόνα σας να μην είχε πινακίδα πνευματικών δικαιωμάτων, πληροφορίες για την πηγή της ή να διαπιστώθηκε ότι αποτελεί παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και να διαγράφηκε. Ελέγξτε τον Κατάλογο διαγραφών. Αν πιστεύετε ότι η εικόνα κακώς διαγράφηκε, ειδοποιήστε στο Σημειωματάριο διαχειριστών.

Ανέβασα μια εικόνα, αλλά ξέχασα να βάλω άδεια/θέλω να βάλω περισσότερες πληροφορίες

Πηγαίνετε στη σελίδα της εικόνας (κάνοντας κλικ πάνω της όπως τη βλέπετε στο λήμμα) και πατήστε "επεξεργασία". Tη σελίδα που θα ανοίξει μπορείτε να την επεξεργαστείτε κατά τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες σελίδες της Βικιπαίδειας. Το κείμενο που θα προσθέσετε θα εμφανιστεί κάτω από την εικόνα μετά την αποθήκευση. Την άδεια μπορείτε να την προσθέσετε ως πρότυπο, γράφοντας π.χ. {{cc-by-sa-4.0}} δηλώνετε την εικόνα ως διακινούμενη υπό την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0.

Γιατί η Βικιπαίδεια δεν έχει φωτογραφίες γνωστών ηθοποιών, τραγουδιστών, πολιτικών κλπ;

Όλες οι εικόνες που χρησιμοποιούνται στη Βικιπαίδεια πρέπει να είναι, όπως και το υπόλοιπο περιεχόμενό της, ελεύθερες για κάθε χρήση. Οι περισσότερες φωτογραφίες ηθοποιών, τραγουδιστών κλπ που υπάρχουν στο διαδίκτυο, ακόμα και όταν έχουν προωθητικό (promotional) χαρακτήρα, είναι κάτω από πνευματικά δικαιώματα και δεν μπορούν να διακινηθούν ελεύθερα. Εικόνες από το διαδίκτυο χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η δημιουργία μίας ελεύθερης από δικαιώματα φωτογραφίας (όπως π.χ. στην περίπτωση λήμματος για ένα έργο τέχνης όπου η αποτύπωσή του είναι απαραίτητη για την κατανόηση του λήμματος). Και σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να συνοδεύονται από πληροφορίες για τα πνευματικά τους δικαιώματα σύμφωνα με τα Κριτήρια εύλογης χρήσης.

Πρότυπα

Τι είναι τα πρότυπα;

Τα πρότυπα είναι σελίδες με προμορφοποιημένο περιεχόμενο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο σε πολλά λήμματα, π.χ. ένας κατάλογος με θέματα της ελληνικής μυθολογίας ή πίνακας με τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας ή ένα πλαίσιο πληροφοριών με πληροφορίες, κλπ. Σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια πρότυπα μπορεί να επεξεργάζονται και περιεχόμενο που τους δίνουμε ως παραμέτρους.

Εισαγωγή προτύπου από την επεξεργασία

Για να εισαγάγετε πρότυπο σε λήμμα, επιλέξτε στο μενού «Εισαγωγή -> Πρότυπο» και κάντε αναζητηση για το όνομά του. Στην περίπτωση που κάνετε επεξεργασία με κώδικα, γράψτε το όνομά του μέσα σε διπλά άγκιστρα, π.χ.{{Πρωθυπουργοί της Ελλάδας}} (σχετικό παράδειγμα εδώ). Θα εμφανιστεί αυτόματα, εφόσον βέβαια το πρότυπο υπάρχει ήδη, αλλιώς θα εμφανιστεί κόκκινος σύνδεσμος. Σε αυτή την περίπτωση, αφαιρέστε το πρότυπο έως ότου δημιουργηθεί. Δείτε περισσότερα στο Βικιπαίδεια:Πρότυπα.

Υπάρχουν κάπου όλα τα πρότυπα της Ελληνικής Βικιπαίδειας;

Τα πρότυπα της Βικιπαίδειας μπορείτε να τα δείτε συγκεντρωμένα σε αυτή τη σελίδα.

Κατηγορίες

Τι είναι οι κατηγορίες;

Οι κατηγορίες είναι περίπου σαν "φάκελοι" που περιέχουν λήμματα. Διευκολύνουν την ταξινόμηση ομοθεματικών λημμάτων και την πλοήγηση. Για παράδειγμα, στην Κατηγορία:Φυσική μπορείτε να βρείτε όλα τα λήμματα σχετικά με τη φυσική. Ένα λήμμα μπορεί να ανήκει σε περισσότερες από μία κατηγορίες. Κανονικά, όλα τα λήμματα της Βικιπαίδειας πρέπει να ανήκουν σε κάποια κατηγορία. Οι κατηγορίες, σε γενικές γραμμές, έχουν δενδροειδή μορφή (π.χ. Ιστορία->Ευρωπαϊκή ιστορία->Γαλλική ιστορία). Κατηγορίες που βρίσκονται "μέσα" σε άλλες κατηγορίες λέγονται υποκατηγορίες.

Υπάρχει τρόπος να δω το σύνολο των κατηγοριών;

Όλες οι κατηγορίες υπάρχουν στην ειδική σελίδα Κατηγορίες.

Πώς μπορώ να εντάξω ένα λήμμα σε κατηγορία;

Διαλέξτε μια κατηγορία από τις υπάρχουσες και:

Προσθήκη κατηγορίας από την επεξεργασία
  • Στην επεξεργασία σελίδας από το μενού «Επιλογές σελίδας», πατήστε στο αντικείμενο «Κατηγορίες» Aνοίγει διάλογος, και ια να προσθέσετε μια νέα κατηγορία, γράψτε το όνομά της στο πεδίο «Προσθήκη κατηγορίας». Καθώς γράφετε, ο οπτικός επεξεργαστής θα ψάξει για πιθανές κατηγορίες που ταιριάζουν, από αυτές που υπάρχουν.
  • Στην επεξεργασία κώδικα, στο τέλος του λήμματος προσθέστε σύνδεσμο της μορφής [[Κατηγορία:Όνομα κατηγορίας]]. Π.χ. ο σύνδεσμος της μορφής [[Κατηγορία:Φυσική]] τοποθετεί το λήμμα στην κατηγορία "Φυσική".

Αν η κατηγορία που επιθυμείτε δεν υπάρχει (εμφανίζεται κόκκινος σύνδεσμος), θα πρέπει να τη δημιουργήσετε, σύμφωνα πάντα με την πολιτική ΒΠ:Κατηγοριοποίησης.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια κατηγορία;

Γενικά, καλύτερα είναι να δημιουργούνται πρώτα τα ομοθεματικά λήμματα και μετά οι κατηγορίες. Μια κατηγορία δικαιολογεί την ύπαρξή της όταν περιέχει 2-3 τουλάχιστον λήμματα. Αν δεν υπάρχουν λήμματα να ενταχθούν σε μία κατηγορία, αυτή δεν έχει λόγο ύπαρξης (δίνει επιπλέον άσχημη εικόνα).

Αρχικά ψάξτε στη σελίδα με όλες τις κατηγορίες και σιγουρευτείτε ότι η κατηγορία δεν υπάρχει ήδη· κατηγορίες με ίδιο αντικείμενο και διαφορετικό όνομα προκαλούν σύγχυση. Αν δεν υπάρχει, στο τέλος του λήμματος συμπεριλάβετε σύνδεσμο με την κατηγορία που θέλετε και πατήστε "Αποθήκευση". Πατήστε στον κόκκινο σύνδεσμο της Κατηγορίας που θα εμφανιστεί. Στο παράθυρο επεξεργασίας που θα ανοίξει, μπορείτε είτε να γράψετε μια σύντομη περιγραφή και να πατήσετε "Αποθήκευση" είτε (το προτιμότερο) να την κάνετε υποκατηγορία σε άλλη: γράψτε έναν σύνδεσμο κατηγορίας με το όνομα της κατηγορίας στην οποία θα τη συμπεριλάβετε και πατήστε "Αποθήκευση".

Έχω μια ιδέα, πού να την πω;

Αν η ιδέα αφορά σε ένα λήμμα, γράψτε τη στη σελίδα συζητήσεων του λήμματος (επιλέξτε "Συζήτηση" στη σελίδα του λήμματος). Αν η ιδέα σας σχετίζεται με γενικότερη αλλαγή ή με θέμα που αφορά σε όλη την Κοινότητα, τότε γράψτε τη στη Βικιπαίδεια:Αγορά. Για θέματα που απαιτούν παρέμβαση διαχειριστή υπάρχει το Σημειωματάριο διαχειριστών.

Δεν βρήκα απάντηση

Ψάξτε και στη Βοήθεια ή στον Εισαγωγή για νέους χρήστες.

Έχω απαντήσεις

Γράψτε τις εδώ!

Σχετικές σελίδες