Βικιπαίδεια:Οπαδικές διαμάχες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Στην παρούσα σελίδα καταγράφεται η πολιτική της Βικιπαίδειας σχετικά με τις παρατηρημένες ή μέλλουσες οπαδικές διαμάχες για αθλητικούς συλλόγους:

Για την τήρηση της πολιτικής καταχωρίστηκαν και συμφωνήθηκαν τα παρακάτω μέτρα:

  • Κλείδωμα των λημμάτων ΠΑΟ και ΟΣΦΠ –και οποιουδήποτε άλλου συλλόγου αποτελέσει αντικείμενο εκτενούς διορθωπολέμου– για κάθε επιμέρους άθλημα επ' αόριστον για ανώνυμες επεξεργασίες.
  • Μία αναστροφή ανά 24ωρο για κάθε χρήστη στα παραπάνω λήμματα.
  • Θεματικός αποκλεισμός των χρηστών που δημιουργούν προβλήματα, στην περίπτωση που προταθούν συγκεκριμένοι χρήστες και αποφασίσει η Κοινότητα με σχετική συζήτηση στην Αγορά για τον θεματικό αποκλεισμό ή μη των εμπλεκομένων χρηστών.
  • Αφαίρεση συγκεντρωτικών πινάκων τίτλων, εφόσον δεν τεκμηριώνονται επαρκώς.
  • Διαμεσολάβηση ή επίλυση διαφωνιών, εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητοι διαμεσολαβητές. Όσον αφορά στη διαδικασία της διαμεσολάβησης, πρέπει οι πλευρές που διαφωνούν να προσέλθουν με τη θέλησή τους και ο διαμεσολαβητής να είναι κάποιος που αποδέχονται και οι δύο.

Σχετική συζήτηση[επεξεργασία κώδικα]

Η παρούσα αποτελεί σύνοψη ευρέως αποδεκτών πρακτικών που προτάθηκαν και ψηφίστηκαν στη σχετική συζήτηση και είναι δεσμευτική για σχετικές διαχειριστικές ενέργειες. Για περαιτέρω απόψεις και αντιρρήσεις δείτε τη σχετική σελίδα.