Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλώς ήλθατε στη Βικιεπιχείρηση Καλαθοσφαίριση. Αυτή η σελίδα και οι υποσελίδες της περιέχουν προτάσεις για δημιουργία νέων λημμάτων αλλά και βελτίωση των υφιστάμενων σχετικά με την καλαθοσφαίριση. Αν θα θέλατε να βοηθήσετε, παρακαλούμε να γράψετε το όνομα σας στη συνέχεια. Τα σημαντικά επιτεύγματα της επιχείρησης βρίσκονται στα ορόσημα της επιχείρησης. Η επιχείρηση αριθμεί 6 λήμματα! Μπορείτε να βρείτε τα λήμμα της επιχείρησης στη σελίδα Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση/Λήμματα.

Η Βικιεπιχείρηση Καλαθοσφαίριση είναι μια Βικιεπιχείρηση με πρώτιστο σκοπό τη δημιουργία και οργάνωση λημμάτων σχετικά με την καλαθοσφαίριση, ώστε τα λήμματα να είναι καλά δομημένα και γραμμένα. Επιπρόσθετα, έχει ως στόχο κάποια από τα λήμματα αυτά, ενδεχομένως να συμπεριληφθούν στα Αξιόλογα λήμματα. Ακόμη, στόχος είναι η ευκολία πρόσβασης σε λήμματα σχετικά με την καλαθοσφαίριση.

Μπορείτε να γράψετε λήμματα:

  1. για επισκόπηση της καλαθοσφαίρισης σε κάθε χώρα (π.χ. Ελληνική καλαθοσφαίριση, Κυπριακή καλαθοσφαίριση)
  2. για όλες τις εθνικές ομάδες κάθε χώρας (ανδρών, γυναικών, ελπίδων, νέων κτλ)
  3. για όλες τις εγκυκλοπαιδικές ομάδες σε κάθε χώρα
  4. για όλους τους εγκυκλοπαιδικούς ποδοσφαιριστές και προπονητές ποδοσφαίρου σε κάθε χώρα
  5. για όλα τα εγκυκλοπαιδικά ποδοσφαιρικά στάδια σε κάθε χώρα
  6. για όλες τις εγκυκλοπαιδικές διοργανώσεις σε κάθε χώρα

Μπορείτε να βελτιώσετε λήμματα:

  1. ώστε να είναι σύμφωνα με τα πρότυπα που προτείνονται στην ενότητα Εγχειρίδιο προτύπων που ακολουθεί (βλέπε και Κατηγορία:Καλαθοσφαίριση-επέκταση)
  2. ώστε να γίνουν αξιόλογα λήμματα

Μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε λήμματα:

  1. ώστε η εύρεση τους η πρόσβαση σε αυτά να είναι είναι εύκολη (βλέπε Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση/Κατηγορία)

Μπορείτε να βρείτε τη λίστα με τα συμμετέχοντα μέλη εδώ. Η συμμετοχή στη Βικιεπιχείρηση Καλαθοσφαίριση είναι εύκολη: Απλά προσθέστε το όνομα χρήστη σας στο τέλος της λίστας. Όταν ενταχθείτε, θα πρέπει να παρακολουθείτε τη σελίδα αυτή. Με αυτό τον τρόπο θα είστε ενήμεροι για συζητήσεις σχετικά με τη Βικιεπιχείρηση Καλαθοσφαίριση στη σελίδα συζήτησης.

Μπορείτε να προωθήσετε την Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση, βάζοντας στη σελίδα χρήστη σας το πρότυπο
{{Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση/Πρότυπο}} ώστε να εμφανιστεί το κουτί:

Αυτός ο χρήστης συμμετέχει στη Βικιεπιχείρηση Καλαθοσφαίριση


Ακόμη, όταν συνεισφέρετε σε ένα λήμμα σχετικό με την καλαθοσφαίριση, είναι επιθυμητό στη συζήτηση του λήμματος να προσθέτετε το {{Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση}} . (Απλά αντιγράψτε-επικολλήστε τη φράση μαζί με την παράμετρο στο πάνω μέρος της σελίδας συζήτησης του λήμματος). Το πρότυπο αυτό να προσθέτετε μόνο σε σελίδες συζήτησης καλαθοσφαιρικών λημμάτων, όχι σε σελίδες συζήτησης προτύπων, υποσελίδων και κατηγοριών.

Προαιρετικά μπορείτε να κατατάξετε ένα λήμμα βάσει των κριτηρίων ποιότητας και σπουδαιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε Πρότυπο:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση. Επίσης μπορείτε δηλώσετε την υποεπιχείρηση, αν ανήκει σε κάποια, στην οποία ανήκει το λήμμα. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε Πρότυπο:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση.

Τα μέλη της επιχείρησης μπορούν να γίνουν μέλη και στις υποεπιχειρήσεις της αρεσκείας τους. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση/Υποεπιχειρήσεις.

Μπορείτε να καλωσορίσετε τα νέα μέλη της επιχείρησης με το πρότυπο Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση/Καλωσόρισμα, προσθέτοντας απλά την παράμετρο {{subst:Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση/Καλωσόρισμα}}~~~~ στη σελίδα συζήτησης του χρήστη.

Λήμματα επιχείρησης[επεξεργασία κώδικα]

Όλα τα λήμματα της Επιχείρησης Καλαθοσφαίριση βρίσκονται στην Κατηγορία:Λήμματα Επιχείρησης Καλαθοσφαίριση (σελίδες συζήτησης). Τα λήμματα της επιχείρησης μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση/Λήμματα σε αλφαβητική σειρά και ανά σειρά δημιουργίας.

Δημιουργία λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Οδηγοί μορφοποίησης[επεξεργασία κώδικα]

Στους οδηγούς μορφοποίησης περιλαμβάνονται κατευθυντήριες οδηγίες και βοηθητικές σελίδες για τη συγγραφή για μερικά από τα πιο κοινά είδη λημμάτων και άλλων συνεισφορών. Επίσης, υπάρχουν συνδέσμοι προς όλα τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται και επεξήγηση ως προς τη χρήση τους.

Κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Πληροφορίες σχετικά σε ποια κατηγορία πρέπει να τοποθετηθούν τα λήμματα:

Πρότυπα[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν πολυάριθμα ποδοσφαιρικά πρότυπα, πως να τα βρείτε και πως να τα χρησιμοποιήσετε:

Εγκυκλοπαιδικότητα[επεξεργασία κώδικα]

Πώς να ξέρετε αν ένα λήμματα θεωρείται εγκυκλοπαιδικό και έχει θέση στην ελληνική Βικιπαίδεια:

Μέλη της Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση έχουν συλλέξει μια λίστα από πηγές και συνδέσμους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους συγγραφείς οι οποίοι επιθυμούν να επεκτείνουν λήμματα. Η λίστα συνδέσμων περιλαμβάνει όλες τις ιστοσελίδες διαχειριστικών αρχών όπως η FIBA. Επίσης, περιλαμβάνει τις βάσεις δεδομένων ποδοσφαιριστών για όλα τα επίπεδα διοργανώσεων, από το επίπεδο Εθνικών ομάδων μέχρι και το σωματειακό επίπεδο. Η λίστα βιβλίων περιλαμβάνει μερικά βιβλία τα οποία ανήκουν σε χρήστες της Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη αυτά αν απαιτούνται πληροφορίες από αυτά τα βιβλία.

Αποτίμηση λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Μπορείτε να χαρακτηρίσετε τα καλαθοσφαιρικά λήμματα ως προς τη Σπουδαιότητα και την Ποιότητα τους. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε Πρότυπο:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση. Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση/Αποτίμηση λημμάτων

Αξιόλογα λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Τα ακόλουθα λήμματα που υποστηρίζονται από τη Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση έχουν χαρακτηριστεί ως αξιόλογα λήμματα. Τα λήμμα αυτά έχουν παρουσιαστεί στην κύρια σελίδα.

Υποψήφια αξιόλογα[επεξεργασία κώδικα]

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τα καλαθοσφαιρικά λήμματα τα οποία είναι υποψήφια ως αξιόλογα λήμματα.


Ανοιχτά έργα[επεξεργασία κώδικα]

Νέα λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Για τη λίστα σχετικά με τα καλαθοσφαιρικά λήμματα που έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα, ανατρέξτε:

Επιθυμητά λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

  • Ακολουθήστε το σύνδεσμο Επιθυμητά λήμματα για να μεταβείτε στη σελίδα με τα επιθυμητά λήμματα που σχετίζονται με την καλαθοσφαίριση.

Λήμματα υπό κρίση[επεξεργασία κώδικα]

Κριτική λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται τα καλαθοσφαιρικά λήμματα τα οποία είναι σε διαδικασία κριτικής λήμματος.

Διαγραφή λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Σημαντικό
Εάν προτίθεστε να προτείνεται ένα καλαθοσφαιρικό λήμμα για διαγραφή (μόνο λήμματα, όχι πρότυπα ή κατηγορίες) ακολουθείστε τις ακόλουθες εναλλακτικές επιλογές:
  • Αν το λήμμα πληρεί τα κριτήρια για γρήγορη διαγραφή τοποθετείστε το {{διαγραφή|αιτιολογία}} και κάποιος από τους διαχειριστές θα το διαγράψει (εφόσον συμφωνεί).
  • Αν η διαγραφή είναι αμφισβητούμενη προσθέστε {{subst:σγδ}} και ακολουθείστε τις οδηγίες από τη σχετική σελίδα. Η πρόταση για διαγραφή θα συζητηθεί στη σχετική σελίδα.
  • Όταν προτείνεται ένα λήμμα για διαγραφή, θεωρείται ευγενικό να ενημερώσετε το δημιουργό του λήμματος για την απόφαση σας, ώστε να έχει την ευκαιρία να επιχειρηματολογήσει υπέρ της διατήρησης του λήμματος αν το επιθυμεί. Η ενημέρωση του δημιουργού δεν είναι υποχρεωτική. (Πληροφορίες για την προαιρετική ενημέρωση του δημιουργού υπάρχουν εδώ).
  • Ο κατάλογος με τα λήμματα της επιχείρησης που προτάθηκαν ή είναι προτεινόμενα για διαγραφή παρουσιάζονται στη σελίδα Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Καλαθοσφαίριση/Προτάσεις διαγραφής.

Προτάσεις Συγχώνευσης λημμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Σχετικές επιχειρήσεις[επεξεργασία κώδικα]