Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γράμματα και λογοτεχνία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η επιχείρηση Γράμματα και λογοτεχνία έχει σκοπό την ανάπτυξη και επιμέλεια λημμάτων επιμορφωτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου. Είναι μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν την εξέλιξη, άνθιση και διάδοση των γραμμάτων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επίσης σκοπός της επιχείρησης είναι η συνεργασία των φίλων της αρχαιολογίας, όχι όμως ο συντονισμός των χρηστών.

Συμμετέχοντες[επεξεργασία κώδικα]

Πώς να συνεισφέρετε[επεξεργασία κώδικα]

  1. Δηλώστε συμμετοχή παραπάνω, αν και δεν είναι απαραίτητο, αφού όλες οι συνεισφορές είναι πάντοτε καλοδεχούμενες.
  2. Επεκτείνετε κάποιο λήμμα στην κατηγορία Επιχείρηση Γράμματα και λογοτεχνία (σελίδα συζήτησης του λήμματος), ή παρεμφερείς κατηγορίες, συνήθως «Βιογραφία-επέκταση»
  3. Δημιουργήστε νέα λήμματα.
  4. Τοποθετήστε το Πρότυπο:Άρθρο επιχείρηση Γράμματα και λογοτεχνία στην σελίδα συζήτησης των λημμάτων που έχουν σχέση με τα γράμματα και την λογοτεχνία.
  5. Επιμεληθείτε το Πρότυπο και επεκτείνετέ το, έτσι ώστε να γίνει πιο λειτουργικό για τους σκοπούς της παρουσίασης του θέματος. Παρακολουθείτε την συζήτηση του προτύπου, και προσθέστε εκεί τυχόν προτάσεις για επέκταση και βελτίωση.
  6. Τοποθετήστε το πρότυπο:Βιβλίο στα λήμματα για βιβλία και συμπληρώστε τα στοιχεία του
  7. Επιμεληθείτε το Πρότυπο και επεκετείνετέ το, έτσι ώστε να γίνει πιο λειτουργικό για τους σκοπούς της παρουσίασης λογοτεχνικών θεμάτων. Παρακολουθείτε την συζήτηση του προτύπου, και προσθέστε εκεί τυχόν προτάσεις για επέκταση και βελτίωση.

Βοηθητική ελεύθερη βιβλιογραφία[επεξεργασία κώδικα]

Ο Βικιπαίδεια:Κατάλογος αρχείων πηγών και οι en:Wikipedia:Public domain resources αναφέρουν εκτεταμένου καταλόγους ελεύθερων, αν και κατά περίπτωση αρχαιωμένων πηγών. Μεταξύ αυτών συχνά βρίσκονται βιβλία διαφόρων εποχών, με πολύτιμες πληροφορίες που σήμερα έχουν καταντήσει δυσεύρετες, ενώ ισχύουν ακόμα και σήμερα, και με την πάροδο του χρόνου έχει λήξει η δέσμευση των πνευματικών δικαιωμάτων. Δείτε επίσης τον κατάλογο των σημαντικότερων βιβλίων.