Βικιπαίδεια:Επικοινωνία χρηστών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Για όσους θέλουν επικοινωνία για συνεργασία ή να ζητήσουν βοήθεια:

Στη Βικιπαίδεια απαιτείται ο σεβασμός προς όλους τους άλλους χρήστες. Για τους κανόνες επικοινωνίας εντός Βικιπαίδειας ισχύει η πολιτική μας. Για τα κανάλια εκτός Βικιπαίδειας (τα οποία υπάρχουν κυρίως για πιο άμεση επαφή των χρηστών, για συνεργασία και συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν το εγχείρημα) ισχύουν οι ίδιοι κανόνες σεβασμού των άλλων. Η αποδοχή ιδιωτικών συνομιλιών (ανάμεσα σε δύο άτομα και όχι δημόσια) γίνεται με δική σας ευθύνη.

Επικοινωνία μέσα στη Βικιπαίδεια[επεξεργασία κώδικα]

  • Επικοινωνία με την κοινότητα: Στην Βικιπαίδεια:Αγορά όπου είναι χώρος γενικής συζήτησης των χρηστών.
  • Επικοινωνία με τους διαχειριστές: Στη σελίδα Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών.
  • Μη δημόσια επικοινωνία με τους διαχειριστές: με e-mail στο info-el@wikipedia.org (το διαβάζουν ορισμένοι διαχειριστές).
  • Επικοινωνία με συγκεκριμένο χρήστη ή διαχειριστή μπορεί να γίνει στην σελίδα συζήτησης που έχει ο καθένας από αυτούς.
  • Μη δημόσια επικοινωνία με συγκεκριμένο χρήστη ή διαχειριστή με e-mail . Όσοι χρήστες αποδέχονται την επικοινωνία με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) έχουν στην σελίδα χρήστη τους σύνδεσμο για να επικοινωνήσετε μαζί τους. Θα το βρείτε για όσους έχουν στην στήλη αριστερά Αποστολή μηνύματος στον χρήστη αυτόν (δεν έχουν ενεργοποιήσει όλοι την επιλογή αυτή).

Επικοινωνία μέσω irc σε κανάλια της Βικιπαίδειας[επεξεργασία κώδικα]

Οδηγίες χρήσης του irc υπάρχουν στο βικιλεξικό: διαβάστε τις εδώ

Επικοινωνία εκτός Βικιπαίδειας[επεξεργασία κώδικα]

Η βικιπαίδεια δε φέρει ευθύνη για τη λειτουργία ανεπίσημων ιστοσελίδων χρηστών ή ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης που φιλοξενούν ομάδες χρηστών και την πιθανή συμμετοχή σας σε αυτές.