Βικιπαίδεια:Είμαστε όλοι Diu

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Languages: CatalàΕλληνικάEnglishItalianoNederlands

Την 1η Σεπτεμβρίου 2014 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα του Θεόδωρου Κατσανέβα εναντίον του χρήστη Diu. Στις 15 Μαρτίου 2018 εκδικάζεται η αγωγή που έχει καταθέσει ο πρώτος εναντίον του δεύτερου. Η κοινότητα χρηστών της Βικιπαίδειας και το Ίδρυμα Wikimedia θεωρούν ότι αυτή η αγωγή στρέφεται γενικότερα κατά του εγχειρήματος, άσχετα αν στη θέση του κατηγορουμένου τυχαίνει να βρίσκεται μόνο ένας χρήστης. Μάθετε περισσότερα παρακάτω.

Το 2012, ο πανεπιστημιακός και πολιτικός Θεόδωρος Κατσανέβας, έστειλε εξώδικο στον χρήστη/συντάκτη της Βικιπαίδειας Diu, απαιτώντας την διαγραφή μέρους του περιεχομένου από το βιογραφικό λήμμα για τον ίδιο και ζητώντας τα στοιχεία του χρήστη προκειμένου να ασκήσει εναντίον του τις νόμιμες αξιώσεις του από την προσβολή της προσωπικότητάς του. Το επίμαχο περιεχόμενο ήταν η αναφορά στο λήμμα σχετικά με την διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, τότε πεθερού του Κατσανέβα, στην οποία τον χαρακτήριζε «όνειδος» για την οικογένειά του. Ο κ. Κατσανέβας στράφηκε κατά του χρήστη Diu επειδή ήταν αυτός που έβαλε τις σχετικές πληροφορίες στο λήμμα. Σύμφωνα με τις αρχές και την πολιτική της Βικιπαίδειας, ο Diu είχε τεκμηριώσει τις σχετικές πληροφορίες πολύ εύκολα, αφού ένα μεγάλο μέρος του Τύπου είχε ασχοληθεί με το γεγονός. Ο κ. Κατσανέβας επίσης στράφηκε με εξώδικο και κατά της ΕΕΛ/ΛΑΚ πιστεύοντας ότι έχει κάποια θεσμική σχέση με την Βικιπαίδεια. Αυτή ευθύς δήλωσε αναρμόδια (όπως πράγματι είναι) και παρέπεμψε προς τον ίδιο τον χρήστη και το Ίδρυμα Wikimedia (στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί η Βικιπαίδεια).

Στις 26 Ιουνίου 2013 δικαστικός επιμελητής επέδωσε αγωγή εκ μέρους του Θεόδωρου Κατσανέβα κατά του χρήστη Diu και της ΕΕΛ/ΛΑΚ. Στην αγωγή ο τελευταίος κατηγορεί τον χρήστη Diu μεταξύ άλλων ότι «διαστρέβλωσε με δόλο την αλήθεια προβαίνοντας σε κατάφωρα άδικες και κακόβουλες αναφορές στο πρόσωπό του παραποιώντας και αμαυρώνοντας με δόλο το βιογραφικό του σημείωμα» και ζητάει από την ελληνική δικαιοσύνη «να υποχρεωθεί σε καταβολή αποζημίωσης ύψους 200.000 ευρώ (με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής) καθώς και την προσωπική του κράτηση διάρκειας ενός έτους ως μέσο εκτέλεσης της εκδοθησόμενης αποφάσεως». Σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσης, δηλαδή μη διαγραφής του περιεχομένου σε περίπτωση αντίστοιχης διάταξης της εκδοθησόμενης απόφασης, ζητάει να υποχρεωθεί (ο Diu και η ΕΛΛΑΚ) «σε καταβολή χρηματικής ποινής 30.000 για κάθε ημέρα παραμονής» καθώς και να επιβληθεί στον Diu «προσωπική κράτηση ενός μήνα.» Η δικάσιμος είχε οριστεί για τις 21 Ιανουαρίου 2016 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όμως λόγω αποχής των δικηγόρων αναβλήθηκε για τις 15 Μαρτίου 2018.

Πριν λίγες ημέρες δικαστικός κλητήρας παρέδωσε στον Diu αίτηση προσωρινής διαταγής εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων. Συγκεκριμένα ζήτησε «να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να υποχρεώνει τους καθ’ων να απαλείψουν προσωρινά από την περιγραφή του βιογραφικού μου στην Wikipedia τις προσβλητικές της τιμής και της υπολήψεώς μου λέξεις και φράσεις που αναφέρονται στο ιστορικό, μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεώς μου και να καταδικασθούν οι εναγόμενοι στην εν γένει δικαστική μου δαπάνη». Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, ο χρήστης Diu εμφανίστηκε ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας στα δικαστήρια Ευελπίδων για την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής.

Την επόμενη ημέρα έγινε γνωστό ότι η Πρόεδρος έκανε δεκτή την αίτηση του Θεόδωρου Κατσανέβα. Ως εκ τούτου ο χρήστης Diu υποχρεώθηκε από το δικαστήριο να διαγράψει προσωρινά από το βιογραφικό σημείωμα του Θ. Κατσανέβα την αναφορά στην ιδιόχειρη διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 11 Μαρτίου του ίδιου έτους. Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται περί αποφάσεως - δεν έχει αιτιολογία - αλλά διαταγής και ότι απευθύνεται προς το πρόσωπο του Diu αποκλειστικά. Ο ίδιος προχώρησε πάραυτα στην εφαρμογή της διαταγής, αν και δεν του είχε κοινοποιηθεί ακόμα. Όπως είναι εμφανές από το ιστορικό του λήμματος, ο χρήστης Diu προσπαθώντας να εφαρμόσει την διαταγή του δικαστηρίου αφαίρεσε τις σχετικές πληροφορίες δέκα φορές (όπως εδώ. Αλλά κάθε φορά άλλοι χρήστες επανέφεραν το σχετικό περιεχόμενο. Όμως επειδή ο Diu είχε αφαιρέσει πολλές φορές περιεχόμενο που θεωρείται τεκμηριωμένο αλλά επίσης επειδή είχε παραβεί πάρα πολύ τον κανόνα τριών επαναφορών, του επιβλήθηκε φραγή τριών ημερών (αποκλεισμός από την δυνατότητα επεξεργασίας) [1].

Την 1η Σεπτεμβρίου 2014 δημοσιεύθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (αρ. 9118/2014), με την οποία το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Κατσανέβα εναντίον του χρήστη Diu κρίνοντας ότι «η προσωπικότητα του αιτούντος δε χρήζει προσωρινής δικαστικής προστασίας» και επισημαίνοντας πως η εκφορά του λόγου του συντάκτη του δεν «δηλώνει σκοπό καταφρόνησης της τιμής του κ. Κατσανέβα».

Η άποψη της κοινότητας[επεξεργασία κώδικα]

Γεγονός είναι βέβαια ότι παρότι εκδόθηκε σχετική προσωρινή διαταγή που να δικαιώνει τον Θεόδωρο Κατσανέβα μέχρι την επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης, είναι αδύνατον στο χρήστη να προχωρήσει σε άρση των επίμαχων φράσεων καθώς δεν έχει την δυνατότητα να παραβιάσει την πολιτική χωρίς τις ανάλογες συνέπειες (επαναφορά, αναίρεση, φραγή) εντός της Βικιπαίδειας. Αλλά πολύ περισσότερο, το ίδιο περιεχόμενο μπορεί να επαναδημοσιευθεί από οποιονδήποτε άλλο χρήστη εκτός του αρχικού. Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα λήμματα της Βικιπαίδειας είναι ανοιχτά για επεξεργασία από οποιονδήποτε και δεν υπάρχει καμία έγκριση από «αρχισυντάκτες». Είναι εμφανές από το ιστορικό του λήμματος, ότι πολλές φορές συνεργάτες και δικηγόροι του Θεόδωρου Κατσανέβα (προφανώς) έχουν αφαιρέσει το επίμαχο περιεχόμενο, αλλά το ίδιο ή και περισσότερο εκτεταμένο έχει επαναφερθεί από άλλους χρήστες πλην του Diu. Αυτό κάνει ξεκάθαρο ότι ακόμη και αν ο οποιοσδήποτε χρήστης εξαναγκάζονταν νομικά ή με άλλους τρόπους να αφαιρέσει ή να τροποποιήσει ένα λήμμα, αυτό δεν μπορεί να εξαναγκάσει οποιονδήποτε άλλο να μην το επαναφέρει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πολιτικός απαίτησε είτε με νομικές απειλές είτε με εξώδικα κατά αγνώστων να επιβάλλουν τα «εγκεκριμένα από τους ίδιους βιογραφικά τους». Είναι όμως η μοναδική περίπτωση στην οποία ένας πολιτικός έχει προχωρήσει σε μια πραγματική μήνυση κατά ενός συγκεκριμένου χρήστη. Η πρακτική του Θεόδωρου Κατσανέβα να προχωρήσει σε αγωγή απευθείας προς έναν χρήστη του Wikipedia παρακάμπτοντας το προφανές, τις ίδιες τις εφημερίδες – παραπομπές, το περιεχόμενο των οποίων είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, και πάνω στις οποίες βασίζεται το λήμμα, φαίνεται το λιγότερο απαράδεκτη και υποκριτική.

Εννοείται πως στο συγκεκριμένο ζήτημα ο χρήστης της Βικιπαίδειας έπραξε βάσει των κανόνων του εγχειρήματος έχοντας μάλιστα αιτιολογήσει τις κινήσεις του σε σχετικές συζητήσεις. Πέρα από το προσωπικό ζήτημα, για την θετική έκβαση του οποίου η κοινότητα είναι αρκετά αισιόδοξη, η συγκεκριμένη αγωγή θεωρούμε ότι στρέφεται γενικότερα κατά του εγχειρήματος άσχετα αν στη θέση του κατηγορουμένου τυχαίνει να βρίσκεται μόνο ένας χρήστης. Είμαστε όλοι Diu!

Η ανακοίνωση του Ιδρύματος Wikimedia[επεξεργασία κώδικα]

Πρωτότυπο: Wikimedia Foundation supports Wikipedia user subject to defamation lawsuit in Greece
Αναρτήθηκε από την Michelle Paulson στις 14 Φεβρουαρίου 2014

 
Η Wikipedia δεν υπάρχει σε κενό αέρος. Δημιουργήθηκε και συνεχίζει να αναπτύσσεται χάρη σε πραγματικούς ανθρώπους, που αφιερώνουν το χρόνο, τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό τους σε ένα κίνημα που αγγίζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Δυστυχώς, η προσφορά του δώρου της γνώσης δεν είναι χωρίς κινδύνους και συχνά αποκαλύπτει το θάρρος της κοινότητάς μας.

Λόγω της ανάμειξής του με τη Βικιπαίδεια, ο χρήστης και διαχειριστής της Ελληνικής Βικιπαίδειας Diu έχει γίνει στόχος νομικών μέτρων από τον πολιτικό και καθηγητή πανεπιστημίου Θεόδωρο Κατσανέβα. Ο κ. Κατσανέβας παραπονείται ότι το άρθρο της ελληνόγλωσσης Βικιπαίδειας σχετικά με το άτομό του περιέχει ορισμένες μη κολακευτικές δηλώσεις. Αντί να απευθύνει τους προβληματισμούς του στην κοινότητα της ελληνόγλωσσης Βικιπαίδειας μέσω των κατάλληλων διαδικασιών, ο κ. Κατσανέβας επέλεξε να καταθέσει μήνυση εναντίον του Diu.

Τα εν λόγω επίμαχα σχόλια αναφέρονται στη διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας και πεθερού του κ. Κατσανέβα. Η διαθήκη κατ' ισχυρισμόν χαρακτήριζε τον κ. Κατσανέβα «όνειδος» για την οικογένεια και σύμφωνα με τις αναφορές κατηγορούσε τον κ. Κατσανέβα ότι «προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον Γεώργιο Παπανδρέου», επίσης πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Για τις δηλώσεις αυτές υπήρχαν οι κατάλληλες πηγές, σε συμφωνία με τις πολιτικές της Βικιπαίδειας. Μάλιστα η διαμάχη αυτή είχε λάβει εκτενή κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Ο Diu κατά τα φαινόμενα στοχοποιήθηκε επειδή ο κ. Κατσανέβας φαίνεται να πιστεύει ότι οι δηλώσεις προστέθηκαν στο άρθρο από τον Diu και επειδή ο Diu δεν αφαίρεσε τις δηλώσεις αφότου ο κ. Κατσανέβας απαίτησε να το πράξει. Τον Ιούνιο του 2013, ο κ. Κατσανέβας υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Diu και της Ελληνικής Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στην Ελλάδα, για τον οποίο ο κ. Κατσανέβας πίστευε λανθασμένα ότι διευθύνει τη Βικιπαίδεια. Η υπόθεση έχει οριστεί να εκδικαστεί τον Ιανουάριο του 2016.[Τ 1]

Ωστόσο, τώρα ο κ. Κατσανέβας ζήτησε την επιβολή προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διαταχθεί ο Diu να αφαιρέσει τις δηλώσεις από το άρθρο της Βικιπαίδειας. Η εκδίκαση των μέτρων έχει οριστεί για τις 11 Μαρτίου 2014.[Τ 2] Στο μεταξύ, εχθές το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία ο Diu υποχρεούται να αφαιρέσει την αναφορά στη χειρόγραφη διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου που υπάρχει στο άρθρο της Ελληνικής Βικιπαίδειας για τον Θεόδωρο Κατσανέβα, έως την εκδίκαση των μέτρων στις 11 Μαρτίου. Ωστόσο, ακόμη και αν το περιεχόμενο αφαιρεθεί από τον Diu, δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι δηλώσεις δεν θα δημοσιευτούν εκ νέου από άλλους χρήστες. Η προσπάθεια εξασφάλισης μιας τέτοιας διαταγής απεικονίζει περαιτέρω τη βασική έλλειψη κατανόησης του τρόπου λειτουργίας της Βικιπαίδειας εκ μέρους του κ. Κατσανέβα.

Το Ίδρυμα Wikimedia εκφράζει τη βαθιά του απογοήτευση για τις αδικαιολόγητες ενέργειες του κ. Κατσανέβα σχετικά με αυτό το ζήτημα. Η Βικιπαίδεια είναι ένα ανοικτό και συνεργατικό εγχείρημα, δέσμευση του οποίου αποτελεί η παρουσίαση πληροφοριών χωρίς λογοκρισία, υπό ουδέτερη οπτική γωνία και με την υποστήριξη αξιόπιστων, δευτερογενών πηγών. Οι ενέργειες του Diu ήταν εντός των πλαισίων αυτών των αρχών και πολιτικών — οι δηλώσεις υποστηρίζονταν και υποστηρίζονται από αξιόπιστες δευτερογενείς πηγές[Τ 3] — και η κοινότητα της Ελληνικής Βικιπαίδειας αποφάσισε, μέσω συζήτησης, ότι ήταν κατάλληλες για το άρθρο.

Ο κ. Κατσανέβας έχει αγνοήσει αυτά τα δεδομένα και πλέον χρησιμοποιεί το νομικό σύστημα εναντίον εκείνων που δεν έχουν τη δική του οικονομική επιφάνεια και επιρροή. Ο Diu αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να υποστεί σοβαρές χρηματικές και ποινικές κυρώσεις ως αποτέλεσμα της μήνυσης του κ. Κατσανέβα. Προσφέραμε — και ο Diu αποδέχθηκε — βοήθεια μέσω του Προγράμματος Υποστήριξης Νομικών Δαπανών που διαθέτουμε. Μέσω αυτού του προγράμματος, ο Diu απέκτησε ανεξάρτητη νομική εκπροσώπηση από τη γνωστή δικηγορική εταιρεία Λαμπαδάριος, την οποία ευχαριστούμε για τη βοήθειά της στον Diu τις δύσκολες αυτές ώρες.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Κατσανέβας θα επανεξετάσει την επιμονή του στην ασυνείδητη αυτή μήνυση, την οποία θεωρούμε επίθεση εναντίον των χρηστών μας, των εγχειρημάτων μας και της ελευθερίας του λόγου.

Μέχρι τότε, είμαστε στο πλευρό του Diu.

Michelle Paulson

Νομική Σύμβουλος

________________________________________________________________________________

Σχόλια/Παραπομπές
  1. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων για τις 15 Μαρτίου 2018.
  2. Την 1η Σεπτεμβρίου 2014 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα του Θεόδωρου Κατσανέβα εναντίον του χρήστη Diu.
  3. Βλ. πηγές που χρησιμοποιούνται στο άρθρο της Ελληνικής Βικιπαίδειας για τον Θεόδωρο Κατσανέβα: http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=84975, http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&lid=3202, http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=82208&dt=15/09/1996, and http://archiviostorico.corriere.it/1996/settembre/21/Atene_fattore_Mimi_abbatte_sul_co_0_96092113453.shtml

Υπογραφές συμπαράστασης[επεξεργασία κώδικα]

Η κεντρική ανακοίνωση στην αρχική σελίδα της ιταλικής Wikipedia
Μετάφραση:
Είμαστε όλοι Diu.
Ο χρήστης Diu της ελληνικής Wikipedia δικάζεται για δημοσίευση αληθών και με παραπομπές πληροφοριών σχετικά με έναν πολιτικό.
Είμαστε ελεύθεροι να δημιουργούμε τη Wikipedia; Είστε ελεύθεροι να τη διαβάζετε;

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΑΣ ΝΑ ΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ # ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΡΙΘΜΗΣΗ.
ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ Ή ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ 4 ΣΥΜΒΟΛΑ ~~~~

  1. Είμαστε όλοι Diu! --*tony esopiλέγε 16:17, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  2. Όπως έγραψα και αλλού, πιστεύω ότι το ζήτημα είναι ξεκάθαρα εκμετάλλευσης ενός ανθρώπου από κάποιους που τον έχουν πείσει ότι η δικαστική οδός θα του κάνει καλό. Προφανώς, ο άνθρωπος αυτός έχει παραπλανηθεί να πιστεύει ότι η προσπάθεια αυτή να απομακρυνθεί ο χαρακτηρισμός «όνειδος» από το λήμμα Θεόδωρος Κατσανέβας θα έχει κάποιο θετικό για αυτόν αποτέλεσμα. Είναι ηλίου φαεινότερο για εμένα ότι πρόκειται για εκμετάλλευση ενός πικραμένου ανθρώπου (γιατί βέβαια ο καθένας θα ήταν πικραμένος αν τον αποκαλούσε «όνειδος» ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς του 20ου αιώνα και μάλιστα όχι σε μια συνήθη φραστική επίθεση, αλλά στην διαθήκη του!), τον οποίο έχουν πείσει ότι αν χρηματοδοτήσει έναν ή περισσότερους δικηγόρους ή ένα δικηγορικό γραφείο, θα μπορέσει να λογοκρίνει έναν οργανισμό που έχει έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και γράφεται από ελληνόφωνους από όλο τον κόσμο. Λυπηρή κατάσταση που δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να παραπλανηθεί ακόμη και ένας ηλικιωμένος (και συνεπώς έμπειρος) πολιτικός και αρχηγός κόμματος, με μια υπόθεση που θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμεί. Σαφέστατα στο όλο αυτό σκηνικό, δεν έχει καμιά σχέση ο χρήστης Diu, ο οποίος έχει την υποστήριξή μου. --Focal Point 16:25, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  3. Είμαι κι εγώ Diu!- Αχρήστηςσυζήτηση 16:32, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  4. Στηρίζω ως μέλος της κοινότητας της Βικιπαίδειας, τον Diu. ----Lemur12να'στε καλά 16:34, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  5. Είμαι κι εγώ Diu. -Geraki (συζήτηση) 16:40, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  6. Κ. Καλογερόπουλος --The Elder (συζήτηση) 16:52, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  7. Είμαι κι εγώ Diu! -- Montjoie-Saint-Denis !!! sus aux faux-nez !!! 16:56, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  8. Είμαι κι εγώ Diu! --Divineale (συζήτηση) 17:31, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  9. Στηρίζω κι εγώ Diu. Πολύ καλά τα λες Focal..(Ewiki (συζήτηση) 17:38, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC))[απάντηση]
  10. Και εγώ. Ggia (συζήτηση) 17:39, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  11. Στηρίζω τον Diu. Ο καθένας που κάνει σωστά τη δουλειά του εδώ θα μπορούσε να είναι στη θέση του. →Geilamir (συζήτηση) 17:57, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  12. Και εγώ. Ασμοδαίος (συζήτηση) 18:05, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  13. Και εγώ. Niki81 (συζήτηση) 12 Φεβρουαρίου 2014
  14. Είμαι κι εγώ Diu!--Nikosguard συζήτηση 18:42, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  15. Είμαι κι εγώ Diu!- Badseed απάντηση 19:16, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  16. Δεν είμαστε εδώ ούτε για να αμαυρώνουμε υπολήψεις, ούτε για να συντάσσουμε ύμνους κι αγιογραφίες. Είμαστε εδώ για να καταγράφουμε - στο μέτρο που μπορούμε ως άνθρωποι που κάποτε σφάλλουν και που κάποτε κάνουν το σωστό - γεγονότα όπως έγιναν, απογυμνωμένα από το προσωπικό μας σχόλιο. Δεν μας αφορά αν ο συγκεκριμένος πολιτικός σωστά ή άδικα κακοχαρακτηρίστηκε. Μας αφορά το γεγονός ότι αρκετές σοβαρές εφημερίδες υποστήριξαν ότι κακοχαρακτηρίστηκε και αυτό αφήνουμε σαν πληροφορία στον ιστορικό του μέλλοντος.
    Και κάτι ακόμη: Από τη στιγμή που πολιτικοί της ισχύος και της εμβέλειας του Dominique Strauss-Kahn, του Bill Clinton και του Silvio Berlusconi άντεξαν να βλέπουν να καταγράφεται στη Βικιπαίδεια αυτό που όλος ο κόσμος είχε μάθει μέσω του Τύπου, τότε νομίζω πως ο μέσος Έλληνας πολιτικός μπορεί να προσπεράσει επίσης το γεγονός. Κι αν δεν είμαστε ακόμη Diu, άμα περάσει αυτό θα γίνουμε αύριο ένας ένας. Atlantia talk 19:23, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  17. Εννοείται ότι κάθε τέτοια απόπειρα λογοκρισίας είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σκληρά και με αποφασιστικότητα. Είμαστε όλοι Diu! -- ArielGlenn μετά το μπιπ 19:37, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  18. Είμαι κι εγώ Diu!--Xoristzatziki (συζήτηση) 19:49, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  19. Κι εγώ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 19:59, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  20. Κι εγώ φυσικά Diu. --Γλαύκος κοινώς ρίχτο 20:38, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  21. My personal solidarity. That information has been also published on the most important Italian newspaper, how can it be considered "a secret"? --Vituzzu (συζήτηση) 22:22, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  22. Είμαι και εγώ ένας Diu. Χρήστης:Pyraechmes καλώς ήλθε η Ελληνοαραβική άνοιξη (συζήτηση) 22:27, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  23. Κι εγώ είμαι Diu. --Protnet (συζήτηση) 22:38, 12 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  24. Είμαι κι εγώ Diu. --aliendna51
  25. Είμαι και εγώ Diu. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Aknet (συζήτησησυνεισφορά) .
  26. Κι εγώ είμαι Diu. Η Βικιπαίδεια δεν είναι χώρος κατά παραγγελίαν βιογραφικών. Στηρίζεται σε ξεκάθαρη πολιτική πηγών και ουδτερότητας και θα πρέπει να παραμείνει έτσι. Πιστεύω η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα προχωρήσει σε παγκόσμια πρωτοτυπία που, και άδικη ταλαιπωρία θα επιφέρει σε χρήστη και θα μας εκθέσει ως χώρα.--Dipa1965 (συζήτηση) 01:13, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  27. Και εγώ -- Dkoukoul 01:15, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
  28. Όχι ότι χρειαζόμουν επιπλέον επιχειρήματα για την υποστήριξη του Diu, αλλά εκείνο στη 2η παράγραφο της Atlantia... σπάει κυριολεκτικά κόκκαλα. Στέλιος Πετρουλάκης --Στέλιος Πετρουλάκης (συζήτηση) 03:01, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  29. Και εγώ. --cubic[*]star 06:08, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  30. Στη Βικιπαίδεια μπορεί ο οποιοσδήποτε όχι να λογοκρίνει αλλά να διατυπώσει το επαληθεύσιμο σε εγκυκλοπαιδικά πλαίσια και να επιχειρηματολογήσει επ' αυτού. Το ακραίο της μήνυσης μας κάνει όλους Diu.   ManosHacker 07:42, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  31. Ένας Diu ακόμη. Sniebow (συζήτηση) 12:30, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  32. Κι εγώ, κι εγώ! --Chrysalifourfour (συζήτηση) 10:46, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  33. Όλοι Diu στη Βικιπαίδεια.--Dimth (συζήτηση) 10:53, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  34. --C Messier 11:18, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  35. Είμαι κι εγώ Diu! Bastias--Bastias (συζήτηση) 11:26, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  36. Είμαι κι εγώ Diu. --Αφησιανός (συζήτηση) 12:06, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  37. Υποστηρίζουμε τον Diu. Tryfonaration (συζήτηση) 12:25, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  38. Από την στιγμή που μπορεί να δώσει πηγές και να διαψεύσει (αφού είναι επεξεργάσιμη η σελίδα) το γεγονός δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνει η δικαιοσύνη στην μέση! Βέβαια (κατά την γνώμη μου) η αναφορά κάπου τρίτου δεν είναι εγκλυκλοπεδικό γεγονός (ειδικά εάν δεν μπορεί να διασταυρωθεί) άρα πρέπει να διαγραφεί για να μην υπάρχουν τέτοιες ιστορίες! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 188.4.255.227 (συζήτησησυνεισφορά) .
  39. Είμαι κι εγώ Diu. --thanough (συζήτηση) 14:48, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  40. Και εγώ. Aurilios (συζήτηση) 12:50, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  41. VJSC263IO (συζήτηση) 12:51, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  42. --Dada* 13:10, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  43. George23820 Συζήτηση‎ 13:25, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  44. Και εγώ.--Enpatrais (συζήτηση) 13:31, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  45. Προσυπογράφω --Mimis Amimitos (συζήτηση) 13:43, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  46. Και εγώ φυσικά! -- Gulliverrr 13:51, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
  47. Πέρα από την ανακοίνωση με την οποία συμφωνώ 100%, νομίζω ότι το σχόλιο του Atlantia τα λέει όλα. Προσυπογράφω. -- Nessus 14:00, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  48. Καλά κουράγια στον Ντίου. Προσυπογράφω, Βασίλης (συζήτηση) 14:16, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  49. Αν και κάθε προσωπικότητα είναι μοναδική και ως εκ τούτου αναντικατάστατη, εφόσον πρόκειται για ψευδώνυμο, ναι οποιοσδήποτε από εμάς είτε είναι είτε μπορεί να γίνει Diu, ή και να βρεθεί στη θέση του Diu, γιατί αλλίμονο αν ο καθένας που δεν του αρέσει κάτι τεκμηριωμένο καταφεύγει στα δικαστήρια εναντίον αυτών που απλά το αναπαράγουν. Αν τυχόν υπάρχει σφάλμα, αυτό βαραίνει την πρωτογενή πηγή ή ας τεκμηριώσουν μια διάψευση. Εάν διαθέτουν τέτοια τεκμήρια, οφείλουν να τα παρουσιάσουν. Αλλιώς πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι μάταιο να προσπαθούν να λογοκρίνουν ένα wiki και μάλιστα ένα με μια τέτοια παγκόσμια κοινωνική προσφορά. Με αυτήν την πράξη τους εκθέτουν τόσο τον εαυτό τους, όσο και τη χώρα μας... --Vchorozopoulos (συζήτηση) 14:55, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  50. Σε πάρα πολλά είχε άδικο και έκανε λανθασμένες ενέργειες ο μακαρίτης ο Ανδρέας. Σ’ αυτή την περίπτωση φαίνεται εκ του αποτελέσματος πως είχε δίκαιο! Προσυπογράφουμε... --sVlioras (συζήτηση) 16:00, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  51. We all are Diu! It would be very nice if someone can translate the alleged offending page into English, so it could be easily translated in many more languages. Streisand effect is in my opinion an exellent answer in such cases. --Phyrexian ɸ 16:05, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  52. Συμφωνώ και επαυξάνω. Αν τιμωρηθεί ο Diu, τιμωρείται η αντικειμενική αλήθεια. 46.251.123.178 16:23, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  53. Lfdder (συζήτηση) 16:53, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  54. Το να κανει μυνηση εδώ για κατι που εχει γραφεί στις εφημερίδες δείχνει πνευμα πραγματικά οπισθοδρομικό. Οι Ακαδημαικοι στην Ελλάδα είναι πραγματικά οχυρο της αγνοιας και της μετριοτητας. Ντροπή του
  55. Θεωρώ απίθανο να συνεχιστεί αυτή η δίωξη. Όπως και να 'χει ο Diu πρέπει να έχει τη στήριξη όλων μας μέχρι το τέλος. Εκτιμώ κι εγώ πως ο κ. Κατσανέβας έχει παραπλανηθεί με βάση και τη στρεβλή, όπως φαίνεται, άποψή του για τη Wikipedia ως εγχείρημα. Κώστας Κατσαρός (συζήτηση) 17:28, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  56. Είμαι και εγώ Diu!--Zambér send a message here 17:49, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  57. Είμαι κι εγώ Diu! +1 στο σχόλιο/υπογραφή 16 --[azemscapes]
  58. Απίστευτη ιστορία που πρέπει να ακουστεί περισσότερο! Ελπίζω να επιδικαστεί αποζημίωση στον Diu για την ταλαιπωρία. --Sisyphos23συζήτηση 18:19, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  59. Η ενέργεια του Θ. Κατσανέβα είχε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδίωκε. Αν άφηνε το γεγονός ως έχει, πολλοί λίγοι θα γνώριζαν τη επίμαχη φράση με το σχετικό χαρακτηρισμό, γιατί ελάχιστοι θα είχαν την περιέργεια να δουν τι γράφει η Βικιπαίδεια για το πρόσωπό του. Με την ενέργεια να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, το μόνο που κατάφερε είναι να κινήσει την περιέργεια χιλιάδων αναγνωστών της Ελληνικής Βικιπαίδειας, μεταξύ των οποίων και εγώ και να γίνει το γεγονός ευρύτερα γνωστό. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2.84.136.204 (συζήτησησυνεισφορά) .
  60. Η Βικιπαίδεια δεν έχει κανένα λόγο να κατηγορηθεί. Ακόμη και αν η είδηση είναι ψευδής, τότε την αποκλειστική ευθύνη έχει η εφημερίδα που τη δημοσίευσε. Στην Ελλάδα έχει καθιερωθεί να κυνηγούν αυτούς που κάνουν αναδημοσίευση και σε αυτό έχει ευθύνη και το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει κάτι τέτοιο και η δικαστική εξουσία που δεν τερματίζει τέτοιου είδους υποθέσεις από την αρχή. Πρέπει να δοθεί τέλος σε αυτήν την παράνοια!--exc (συζήτηση) 18:59, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  61. Είμαι κι εγώ Diu! --ANGELPON (συζήτηση) 19:21, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  62. Diu καλο κουραγιο, ειμαστε μαζι σου ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 94.64.145.115 (συζήτησησυνεισφορά) .
  63. Ακόμη ένας Diu, θα επικρατήσει η δικαιοσύνη!
  64. Diu είμαστε μαζί σου !!! Pavlos1988 (συζήτηση) 20:52, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  65. Diu καλή δύναμη. Εννοείται κάθε απόπειρα ενάντια στην Αλήθεια είναι απόπειρα ενάντια στην Ελευθερία Istoria1944 (συζήτηση) 20:59, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  66. Είμαστε μαζί με τον Diu και αντίθετοι με την λογοκρισία της αλήθειας. Έχω προσωπική πείρα από το τι άτομο είναι ο Κατσανέβας. AnKo96X (συζήτηση) 22:12, 13 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  67. Είμαι κι εγώ Diu. --GhostFace1234S C R E A M 00:13, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  68. I am Diu. From the bottom of my heart.
    The Italian-speaking Wikipedians are following with the deepest attention, so will soon do other Collegues from many other countries as soon as the news will spread. We are all Diu, and we are all together! --Gianfranco (συζήτηση) 00:53, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC) (sorry for writing in English)[απάντηση]
  69. --Francois-Pier (συζήτηση) 00:57, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  70. Εγώ είμαι με τον Κατσανέβα. Πειράζει; Πλάκα κάνω, με τον Diu είμαι, για μία και μοναδική φορά. Συμπαθητική η παρατήρηση στη συνέντευξη της lifo ότι ο ενάγων ζητάει τα χρήματα σε ευρώ και όχι σε δραχμές (αν και το Wikimedia πληρώνει σε δολάρια φαντάζομαι). Αρκετά ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του ζητήματος από τον Νίκο Σαραντάκο στο ιστολόγιό του και απολαυστικά ορισμένα από τα σχόλια των αναγνωστών του. Το όνειδος της Βικιπαίδειας 02:50, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  71. Κουράγιο Diu. Είμαστε μαζί σου! MakTheBet (συζήτηση) 03:32, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  72. Στηρίζω τον Diu 101%. Μή φοβάσαι τίποτα. Harrygouvas 05:35, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
  73. Είμαι κι εγώ Diu!--Vagrand (συζήτηση) 06:45, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  74. Ανεπιφύλακτα στηρίζω και υποστηρίζω Diu Sotkil (συζήτηση) 07:13, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  75. Είμαι και εγώ Diu --Assoscoupa (συζήτηση) 07:33, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  76. --Alaniaris (συζήτηση) 08:59, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  77. Παρότι η συμπεριφορά της κοινότητας απέναντί μου δεν ήταν η δέουσα, τάσσομαι φυσικά στο πλευρό του χρήστη Diu. Η ενέργεια του πολιτικού να στραφεί ευθέως εναντίον ενός απλού συντάκτη μιας διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας ο οποίος κατέγραψε ένα στοιχείο τεκμηριωμένο από πλείστες πηγές, υποκρύπτει εμπάθεια αλλά και άγνοια. Αν ο Diu χρειασθεί μάρτυρα στη δίκη του, προσφέρομαι να καταθέσω ενόρκως υπέρ του. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 09:24, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  78. Είμαι και εγώ Diu, και ενεργοποιώ, στο μέτρο των δυνάμεών μου, το Streisand effect που ανέφερε παραπάνω ο Phyrexian --XenoVon (συζήτηση) 10:23, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  79. From Italy Jalo 11:10, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  80. From Italy too --Horcrux92 (συζήτηση) 11:37, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  81. --Trikos (συζήτηση) 12:00, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  82. Aλληλεγγύη από την Ιταλία. Rrronny (συζήτηση) 12:29, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  83. Είμαι και εγώ Diu! --патриот8790Τενεκές 15:35, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  84. Παρομοίως! --Costas78 (συζήτηση) 15:37, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  85. Από τη στιγμή που η πληροφορία έχει δημοσιευθεί από μεγάλα δημοσιογραφικά σάιτ είναι παράλογο, εάν κριθεί πως κάποιος πρέπει να μηνυθεί, να μηνύεται εκείνος που αναδημοσιεύει την πληροφορία και όχι εκείνος που έκανε την αρχική δημοσίευση (Θυμίζει κάπως τη μήνυση του Δ. Λιακόπουλου εναντίον του Τσιπρόπουλου, ο οποίος και αθωώθηκε). Θεωρώ πως αν ο Θ. Κατσανέβας είχε αντιληφθεί τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει η κίνηση στην οποία προέβη στη δημόσια εικόνα του, δεν θα κατέθετε μήνυση. Είμαι κι εγώ Diu!--Alien ? 15:41, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  86. Προσυπογράφω το σχόλιο της Atlantia και δηλώνω αλληλεγγύη στον Diu. --Omnipaedista (συζήτηση) 16:27, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  87. Aλληλεγγύη. Streisand effect FTW. Kantale (συζήτηση) 17:29, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  88. Είμαι Diu! --Philologus (συζήτηση) 17:54, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  89. Me Too!!--Mikedelis (συζήτηση) 18:56, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  90. Και εγώ! --Κωνσταντίνος13πες μου 23:04, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  91. Και εγω βέβαια! Loukas99 (συζήτηση) 08:27, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  92. Θα ήταν υπερβολικά αστείο το συμβάν, αν δεν ήταν επικίνδυνο. Αλληλεγγύη στον Diu. -- JohnMad (συζήτηση) 10:04, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  93. αλληλεγγύη από την Ιταλία --Fulvio314 (συζήτηση) 10:39, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  94. Αλληλεγγύη στον Diu!Yoryosv (συζήτηση) 10:56, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  95. From Italy --Roberto Segnali all'Indiano 12:30, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  96. Το πραγματικο όνειδος ειναι η κατάστασης της δικαιοσύνης στην Ελλάδα ... Αββαδών (συζήτηση) 13:09, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  97. Προσυπογράφω και εγώ και συμπαρίσταμαι στον Diu. --badminton
  98. Συμπαράσταση στην αλήθεια και στον Diu ☺ Ορφίων (συζήτηση) 13:57, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  99. Είμαι κι εγώ Diu! Ijon (συζήτηση) 14:02, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  100. Είμαι κι εγώ Diu! Μείνετε ισχυρή! odder (talk) 14:13, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  101. Είμαι κι εγώ Diu! Zellbolzano 15:06, 15 Φεβρουαριου 2014 (UTC)
  102. Είμαι και εγώ Diu! --Auslaender (συζήτηση) 15:13, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  103. Από την στιγμή που όλα όσα έγραψε ο Diu είναι επαληθεύσιμα, στηρίζω Diu! Papakis1 17:32, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)#[απάντηση]
  104. From Catalonia --Davidpar (συζήτηση) 16:23, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  105. Είμαι κι εγώ Diu! Gf uip (συζήτηση) 16:33, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  106. O capitano! Mio capitano! - Είμαι κι εγώ Diu!--Frivadossi (συζήτηση) 17:36, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  107. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάποτε η υπόθεση θα κλείσει δικαστικά με δικαίωση του Diu και της ΒΠ και της ελευθερίας του λόγου. Θυμίζω την υπόθεση Μ εις τη Ν. Δυστυχώς μέχρι τότε, ο Diu θα ταλαιπωρείται άδικα. Οπότε, φυσικά εκφράζω κι εγώ τη συμπαράστασή μου. --Flyax (συζήτηση) 18:20, 15 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  108. Κουράγιο Diu το δίκιο είναι με το μέρος σου --Chrxstos
  109. Αλληλέγγυος επίσης --2n
  110. Είμαι κι εγώ Diu! --Siskos
  111. Απαράδεκτο για τους δημοκρατικούς θεσμούς, προμαχώνας των οποίων είναι η ελευθροτυπία, η οποία βάλλεται στο πρόσωπο του Diu (εφημεριδιακή, τηλεοπτική και διαδικτυακή). Το θέμα δεν μπορεί να σταθεί δικονομικά γιατί δημοσιογραφούσα 30 χρόνια και γνωρίζω το νόμο, όμως με σοκάρει και με ανησυχεί βαθύτατα η έστω και προσωρινή απόφαση. Προτείνω στη δίκη η/ο συνήγορος να παρουσιάσει 30 βικιπαιδιστές ως συνυπεύθυνους για την ανάρτηση, να καλέσει και την ΕΣΗΕΑ ως όργανο των δημοσιογράφων, ίσως και εκπρόσωπο της Ενωσης Ευρωπαίων δημοσιογράφων, και να δώσει στο θέμα τις πραγματικές του διαστάσεις αφού πρόκειται για μάχη υπέρ της δημοκρατίας και όχι για διαμάχη προσώπων σε μια εγκυκλοπαίδεια. Τη συνολική ευθύνη πρέπει να την πάρει το εγχείρημα και όχι το άτομο. Αν πάντως μείνει στο άτομο, τότε είμαι κι εγώ Diu! --Olmav
  112. Η αναπαραγωγή από μια εγκυκλοπαίδεια δημοσιευμάτων με την σχετική παράθεση δε μπορεί να ποινικοποιείται με κανένα τρόπο. Στηρίζω πλήρως το χρήστη. -- Magioladitis (συζήτηση) 11:07, 16 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  113. Είμαι κι εγώ Diu! --Mimo (συζήτηση) 11:25, 16 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  114. From italy. --ValterVB (συζήτηση) 11:55, 16 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  115. O Diu κινδυνεύει με οικονομικό αφανισμό από την αγωγή. Είναι ευχάριστο ότι προσφέρθηκε η wikimedia να καλύψει τα έξοδα των δικηγόρων του. Θα ήθελα να ξέρω αν επιπρόσθετα η wikimedia σε ένδειξη συμπαράστασης στον Diu θα αφαιρέσει την επίμαχη φράση ακόμα και αν θεωρεί ότι είναι τεκμηριωμένη (σε εφαρμογή της διαταγής του δικαστηρίου) γιατί είναι προφανές ότι έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα στον Diu να το κάνει. Επίσης θα ήθελα δεσμευτεί η wikimedia ότι αν ο Diu καταδικαστεί, θα πληρώσει την αποζημίωση που θα επιδικαστεί. Κουράγιο Diu! Stavros.Dal (συζήτηση) 12:27, 16 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  116. Είμαι κι εγώ Diu!--Christos Vakaris (συζήτηση) 14:06, 16 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  117. Υποστηρίζω κι εγώ τον Diu κι εύχομαι να θριαμβεύσει η λογική. --Matesi1976 (συζήτηση) 14:25, 16 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  118. Solidarietà dall'Italia: siamo tutti Diu! --Airon90 (συζήτηση) 14:30, 16 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  119. Solidarity with Diu ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 145.120.13.57 (συζήτησησυνεισφορά) .
  120. Μπράβο στον κ. Κατσανέβα που κατάφερε να γίνει γνωστός με την κινησή του αυτή, μέχρι τώρα δεν ήξερε ούτε η μάνα του τι έκανε. Οι υπόλοιποι τον ξέραμε σαν γαμπρό του Παπανδρέου (edit).ωλαδιμιρ[Άλλος ένας Diu]ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 85.73.223.190 (συζήτησησυνεισφορά) .
  121. Είμαι κι εγώ Diu! Klearchos Kapoutsis
  122. Είμαι κι εγώ Diu! Οι πολιτικοί ας καταλάβουν ότι την ιστορία τους τη γράφει η πορεία τους και το ήθος τους, κι αυτά δεν συμβαδίζουν με ότι θα ήθελαν οι ίδιοι. Είχε στραφεί ποτέ κατά των εφημερίδων; zak ango
  123. κι εγω ειμαι diu!!!! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 141.237.212.8 (συζήτησησυνεισφορά) .
  124. και μετα μας λετε δημοκρατια .ου ρε .πιστοι οπαδοι σου φιλε ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Alex1991 (συζήτησησυνεισφορά) .
  125. Είμαι κι εγώ Diu! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 178.128.201.65 (συζήτησησυνεισφορά) .
  126. Είμαι κι εγώ Diu! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 87.202.184.129 (συζήτησησυνεισφορά) .
  127. O Diu έχει την αμέριστη συμπαράστασή μου. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2.84.118.229 (συζήτησησυνεισφορά) .
  128. Είμαι κι εγώ Diu! Χρήστης:bageragr
  129. Και εγώ μαζί! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 79.107.172.35 (συζήτησησυνεισφορά) .
  130. Μα φυσικά Diu ! Ανεπιφυλακτα και χωρίς δεύτερη σκέψη με την πλευρα της αλήθειας !! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 130.43.1.7 (συζήτησησυνεισφορά) .
  131. Solidarity for Diu --Hargikas (συζήτηση) 08:52, 24 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  132. Είμαι κι εγώ Diu! meliosn
  133. Είμαι κι εγώ Diu! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2a02:2149:8607:3d00:9409:5cd6:e49:bfbe (συζήτησησυνεισφορά) .
  134. Είμαι κι εγώ Diu! Vasper (συζήτηση) 11:17, 17 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  135. Υποστηρίζω κι εγώ τον Diu! mitsofragos
  136. Είμαι κι εγώ Diu χωρίς δεύτερη σκέψη!!!!!!!! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2001:648:2800:106:1518:d9d8:fc72:6a39 (συζήτησησυνεισφορά) .
  137. je suis Diu aussi ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Xenos daktylos (συζήτησησυνεισφορά) .
  138. Da it.wiki. --Amarvudol (συζήτηση) 13:56, 17 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  139. Είμαι κι εγώ Diu...!!! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 62.38.61.250 (συζήτησησυνεισφορά) .
  140. Κι εγώ, Diu είμαι... (Καλό κουράγιο!)!! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 178.128.255.21 (συζήτησησυνεισφορά) .
  141. Σε υποστηρίζω όσο δεν πάει!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ Diu.. sotimach\
  142. Υποστηρίζω τον Diu!athanasia
  143. Είμαι κι εγώ Diu! -- Gepsimos (συζήτηση)
  144. Υποστηρίζω τον Diu! Γιάννης!
  145. Στηρίζω κι εγώ Diu. Είναι όπως τα λέει ο Focal. -- neachili
  146. Είμαι κι εγώ Diu! Petros Petropoulos
  147. Ήμουν πολύ καιρό καιρό ανενεργός. Τώρα επανασυνδέομαι για να φωνάξω ότι Κι εγώ όπως όλη η Wikipedia είμαστε ένας Diu!--Γκριζούλα(ς) (συζήτηση) 18:47, 18 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  148. Δεν μπορούν αυτά τα αστεία ανθρωπάκια που τόσο κακό έκαναν στη χώρα μου να εξαφανιστούν και να μην ακούμε και να μη μαθαίνουμε για αυτά. Εθνοπροδότες που πρώτα υπερχρέωσαν τη χώρα και μετά μας ρίξαν στα μνημόνια. Αλλά που θα πάει.. Ερχεται ο καιρός της κρεμάλας. Και φυσικά Είμαι κι εγώ Diu! Κουτρούδης Βασίλης
  149. I support Χρήστης:Diu. 77.49.136.48 21:06, 18 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  150. Είμαστε όλοι Diu!!! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Deirvbas (συζήτησησυνεισφορά) 00:23, 19 Φεβρουαρίου 2014.
  151. Εγώ υποστηρίζω τον, διάσημο πια σε όλη την υφήλιο, Κατσανέβα. Ζήτω η 5άστερη ΚΔοΟΑ - Κτηνώδης Δύναμη (οικονομική) Ογκώδης Άγνοια ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2.86.142.73 (συζήτησησυνεισφορά) .
  152. we support Diu! No lawsuit can hide your past! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 212.31.127.169 (συζήτησησυνεισφορά) .
  153. Είμαι κι εγώ Diu! --Nrykko 15:00, 19 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  154. Στηρίζω κι εγώ Diu! -- Elefand
  155. ειμαι κι εγω diu ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 79.130.119.54 (συζήτησησυνεισφορά) .
  156. Ζήτω η Έλευθερη Διάδοση της Αλήθειας, συμπαράσταση και μπράβο στον Χρήστης:Diu, κακό ψόφο στους δραχμολιγουρηδες "όνειδους". ANoDyNoS (συζήτηση) 21:13, 19 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  157. Στηρίζω κι εγώ τον Diu. --Knop92 (συζήτηση) 22:11, 19 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  158. Diu we are with you(καλο εεε?) ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2.86.133.205 (συζήτησησυνεισφορά) .
  159. Στηρίζουμε Diu,θέλουμε ελεύθερο internet ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 7redlion (συζήτησησυνεισφορά) .
  160. Στηρίζω και εγώ τον Diu ενάντια σε αυτό το όνειδος--Vagelford (συζήτηση 12:25, 20 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  161. Είμαι κι εγώ Diu.People should not be afraid of their government; governments should be afraid of their people.--Catlemur
  162. Υπέρ της ελεύθερης έκφρασης. -- pvasiliadis  16:53, 20 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  163. Όχι στην λογοκρισία. Στηρίζουμε Diu. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 46.176.120.186 (συζήτησησυνεισφορά) .
  164. Είμαι κι εγώ Diu, υπέρ της ελεύθερης έκφρασης, κατά της λογοκρισίας. --PPetridis
  165. Απόλυτη ελευθερία στην ιστορική αλήθεια. Είμαι κι εγώ Diu. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 94.65.91.58 (συζήτησησυνεισφορά) .
  166. Είμαστε όλοι Diu. --Theostismpalas (συζήτηση) 17:49, 21 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  167. Στηρίζω κι εγώ Diu. --Dimitrij Kasev (συζήτηση) 18:30, 21 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  168. είμαι και εγώ Diu.
  169. Φυσικά είμαστε όλοι Diu. --Panagiotis Gournas 22 Φεβρουαρίου 2014
  170. Είμαι κι εγώ Diu --Msingca 22 Φεβρουαρίου 2014
  171. Κι εγώ είμαι Diu! -- Vasilis P
  172. ΚΑΤΩ στους 300 και τα τσιράκια τους που μετατρέψαν την δημοκρατία σε κοινοβουλευτική δημοκρατία σε μια ιδιόμορφη κοινοβουλευτική χούντα. ΥΠΕΡ της ελεύθερης έκφρασης και του ελεύθερου internet "the last frontier is internet" Σιγουρα είμαι κι εγώ Diu!!!!! -- Chris
  173. Είμαι και εγώ Diu! - Simintzis Xaris - 23/02/2014
  174. Δεν μου αρκεί να εκφράσω τη συμπαράσταση μου στον Diu. Δεν είμαστε απλά Diu, είμαστε με το μέρος της ελευθερίας της σκέψης. Μια πιθανή συμβιβαστική λύση δεν φθάνει. Ο Κατσανέβας (και όχι οι... σύμβουλοί του όπως διάβασα αλλού) πρέπει να αναγκαστεί να αναγνωρίσει δημόσια το λάθος του να επιτεθεί στην ελευθερία της μετάδοσης των ιδεών και της γνώσης αλλά και της ίδιας της σκέψης. Ακόμη να αποζημιώσει τον Diu και να εκφράσει δημόσια την θέση του απέναντι στην Βικιπαίδεια. Τα ονόματα των δικαστών που τόσο εύκολα διατάζουν έναν άνθρωπο να κάνει κάτι αδύνατο πρέπει να αναρτηθούν. Δεν νομίζω να έχουν αντίρρηση αν είναι υπερήφανοι γι αυτό που έκαναν. Ακόμα να βρεθεί ο τρόπος που έγιναν γνωστά τα στοιχεία του Diu. Αν τα έδωσε ο ίδιος καλώς. Αν όχι τότε πώς; Ακόμα και η Google που δέχεται τόση κριτική για συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων μας ξεφωνίζει σαν χώρα που ζητά άρση απορρήτου σε στατιστικά υπερβολικές περιπτώσεις. Οι ενέργειες του Κατσανέβα δεν μπορούν να βλάψουν την Βικιπαίδεια και με τη βοήθεια όλων δεν θα βλάψουν πιστεύω τον Diu. Μας προσβάλλουν όμως συνολικά χωρίς να φταίμε. Όχι συμβιβασμός. Κανείς να μην ξεχάσει. Όχι στη λογοκρισία.ZaxosKantadoros (συζήτηση) 13:22, 23 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  175. Είμαι και εγώ Diu!--Fainomenon 23 Φεβρουαρίου 2014
  176. Εαν κάποιος μελετήσει τί πρεσβεύει αυτός ο άνθρωπος στον πολιτικό φορέα που ετοιμάζει είναι να απορεί κανένας πως υπάρχουν γονείς που του εμπιστεύονται τα παιδιά τους να τους "μάθει γράμματα" στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Φυσικά είμαι κι εγώ Diu! Vacondios 23 Φεβρουαρίου 2014
  177. Υποθέτω ότι και εγώ είμαι Diu! --Giannis1900 18:50, 23 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)
  178. Στηρίζουμε Diu, όχι στην λογοκρισία --Γιαγκούλας (συζήτηση) 18:09, 24 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  179. Ναι, & ο χρήστης "Findlove Whileyoulive" είναι ένας ακόμη Diu.
  180. Diu κι εγω! 16:09, 25 Φεβρουαρίου 2014
  181. Υποστηρίζω και εγώ τον Diu--94.68.244.45 16:31, 25 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  182. Είμαι και εγώ Diu. --Harkoz (συζήτηση) 00:26, 26 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  183. Στηριζουμε! 26/2/2014 2.34
  184. Κι εγώ είμαι Diu! Diafora (συζήτηση)
  185. Είμαι κι εγώ Diu Χρυσανθόπουλος Σπύρος 28 Φεβρουαρίου 2014
  186. Και εγώ. --Κώστας 13:22, 1 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  187. Diu aurait pu être n'importe lequel d'entre nous. Bâillonner l'expression de la vérité c'est bâillonner la liberté.
    Diu could have been any of us. Gagging the expression of the truth is gagging the freedom.
    12:55, 8 Μαρτίου 2014 (UTC) • KiwiNeko14ma page de discussionmy talk page
  188. Κι εγώ είμαι Diu.--Άρης 12:57, 10 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  189. Είμαι και εγώ Diu! --78.87.232.3 15:12, 10 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  190. Κι εγώ μαζί σου. Στέλιος Άξιος 14:13, 11 Μαρτίου 2014 (UTC)
  191. Είμαι και εγώ Diu! 16:48, 11 Μαρτίου 2014 aafent
  192. Μα σοβαρά τώρα και έφταιξε προφανώς για να είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο για το πρόσωπο του από το Γεώργιο Παπανδρέου στη διαθήκη του και προσπαθεί να δικαιωθεί κατηγορώντας άλλους ανθρώπους που προέβαλλαν τα γεγονότα, αντί να δει τα λάθη του. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά. Μαζί σου Diu! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 5.55.128.212 (συζήτησησυνεισφορά) .
  193. στηριζω και εγω με την σειρά μου!! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 46.103.137.178 (συζήτησησυνεισφορά) .
  194. Είμαι κι εγώ Diu! Ant.mihalakis
  195. Μπράβο, πανέξυπνος ο κος Κατσανέβας! Με όλον αυτόν τον ντόρο, έμαθαν κι αυτοί που δεν ήξεραν. Μα τι φαντάστηκε ο άνθρωπος, ότι πόσο μας ενδιαφέρει το άτομό του που θα αναζητήσουμε και το βιογραφικό του; Για πάντα γελοίος... Στηρίζω τον Diu! Maria GG
  196. Όντως, δε το γνώριζα ότι ο κος Κατσανέβας είχε ποτέ αναφερθεί ως όνειδος στη διαθήκη του κου Παπανδρέου. Ο κος Κατσανέβας, θέλει να πείσει ότι έχασε δουλειά λόγω του δημοσιεύματος. Και έτσι να είναι είναι άστοχος με άπειρους τρόπους. Δεν είμαστε πλέον στη λίθινη εποχή... Θα μπορούσε απλά να κάνει μήνυση στον αποθανόντα και συγγραφέα της διαθήκης. Δεν μπορώ να κατανοήσω πόσο διεφθαρμένο είναι το σύστημα που δεν τον μουτζώνει απλά και δεν τον περιθωριοποιεί... Λυπάμαι για όλους μας όταν επιτρέπουμε τέτοιου βαθμού γελοιότητες. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη DrNektar (συζήτησησυνεισφορά) .
  197. Στηρίζω την ανεξαρτησία της Wikipedia, είμαι και εγώ Diu! Christos P.
  198. Είμαι κι εγώ Diu. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Denispyr (συζήτησησυνεισφορά) .
  199. Στηρίζω κι εγώ Diu! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 176.92.157.206 (συζήτησησυνεισφορά) .
  200. Στηρίζω κι εγώ Diu! zaxtehmaster
  201. ουτε να πληρωνε για δημοσιοτητα δεν θα γινοταν τετειος ντορος.Μυθικη κινηση να παει στα δικαστηρια ο Κατσ.Επλιζω να τελειωσει καλα και να μην εχει μπλεξιματα ο diu --Mozozozo (συζήτηση) 10:06, 13 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  202. Diu είμαστε μαζί σου! Το όλο θέμα είναι πραγματικά ανόητο και ειλικρινά αναρωτιέμαι πώς γίνεται και δε το αντιλαμβάνεται ο κ. Κατσανέβας! Είναι και πανεπιστημιακός... ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη LimitsiosGeorge (συζήτησησυνεισφορά) .
  203. Δε τον είχα για τόσο γελοίο. Τον είχα απλά για γελοίο. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Sdoupas (συζήτησησυνεισφορά) .
  204. και αναρωτιέμαι... ποιο το νόημα της παραπομπής αν κινδυνεύουμε να διωκόμαστε γιατί αποτυπώνουμε δηλώσεις άλλων (εδώ άρθρων εφημερίδων); μόνο για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας των αρχικών συντακτών;
    Είμαι και εγώ Diu λοιπόν ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 94.68.94.224 (συζήτησησυνεισφορά) .
  205. Μαζί σου Diu. --schwarzerde
  206. Diu ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ!! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 74.82.196.198 (συζήτησησυνεισφορά) .
  207. Bravo Diu with you!!!P.M.
  208. Όλοι Diu ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 178.128.248.229 (συζήτησησυνεισφορά) .
  209. Είμαι κι εγώ Diu. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Panosk85 (συζήτησησυνεισφορά) .
  210. Στηρίζω κι εγώ Diu (Achilleas Darras)
  211. Είμαστε όλοι Diu, για σήμερα και για πάντα. (Και θα ήθελα να μάθουμε κάποτε πως ακριβώς έγινε η ταυτοποίηση) ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 195.251.255.77 (συζήτησησυνεισφορά) .
  212. τελικά από ότι φένεται είχε δίκιο ο Ανδρεάς ;)62.38.62.130 13:21, 14 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  213. Μαζί με τον Diu και με όλους τους Diu, γιατι είμαστε όλοι Diu!! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Gmoissis (συζήτησησυνεισφορά) .
  214. Είμαι ο Diu (Sikokatevas)
  215. μπραβο στον Θεόδωρα Κατσανέβα.Μπουμπουκι του συστηματος.Και μαλιστα του πασοκ.Απλα <edit> ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Samuraigamer (συζήτησησυνεισφορά) .
  216. Είμαι κι εγώ Diu! (με την πλευρα τις αληθειας!!!!) ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 79.130.50.178 (συζήτησησυνεισφορά) .
  217. Όταν δεν έχεις τα κότσια να στραφείς σε όσους τα είχαν γράψει και όσους τα είχαν εκδώσει και στρέφεσαι σε αυτούς που τα αναπαράγουν θα κριθείς και γι΄αυτά στο μέλλον και θα εμπλουτιστεί το βιογραφικό σου. ****Διονύσης****
  218. Στηρίζω και εγώ, και ο χρήστης Diderot που έχει δυστυχώς ξεχάσει τον κωδικό του. --Λύκινος 16:25, 16 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  219. Στηρίζω κι εγώ Diu! (Ορέστης)
  220. Στηρίζω και εγώ τον Diu. Diu είμαστε μαζί σου! - Π.Α.Ο.Κ.
  221. Είμαι κι εγώ Diu daliakopoulos
  222. Τον κ. Κατσανέβα τον έχει ήδη κρίνει και ο Ελληνικός Λαός και η πρόσφατη Ιστορία στέλνοντάς αυτόν και την Παράταξη που τον εξέθρεψε στο "χρονοντούλαπο της Ιστορίας", για να θυμηθούμε μιά ακόμα φράση του "Αείμνηστου". Φαίνεται ωστόσο πως η απομάκρυνσή του από την Εξουσία ουδόλως τον ωφέλησε ώστε να ενδοσκοπηθεί και ν' αποκτήσει την απαραίτητη Αυτογνωσία που θα έπρεπε να έχει κατακτήσει έκαστος όσων διεκδικούν Δημόσια αξιώματα. Επιπλέον δε ανησυχία εγείρει το γεγονός της ταυτοποίησης του ψευδονύμου με τον χρήστη/φυσικό πρόσωπο στον οποίο ασκήθηκε η δίωξη, αφου η Βικιπέδια δεν κοινοποίησε τα στοιχεία του. Ίσως και αυτό θα έπρεπε (αυτεπάγγελτα) να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη...Όνειδος για τη Δημοκρατία είναι κάθε προσπάθεια αποσιώπησης ή παραχάραξης της Ιστορικής Α-λήθειας και των ντοκουμέντων που την αποδυκνείουν. Και όσους υϊοθετούν τέτοιες παρκτικές πως θα τους χαρακτηρίζατε "πανεπιστημιακέ δάσκαλε" Κατσανέβα;;; και βέβαια στηρίζω τον συντάκτη και το εγχείρημα της Βικιπέδια.ChrisAmp (συζήτηση)
  223. Είμαι κι εγώ Diu Gon1332
  224. Είμαι και εγώ Diu Mydreamistofly (συζήτηση) 19:42, 17 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  225. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε τον Diu. Μπράβο στην Wikimedia για την παροχή νομικής στήριξης! 79.129.254.49 00:33, 18 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  226. Στηρίζω Diu . Δημήτρης Μαυρονάσιος
  227. Eίμαι κι εγώ Diu! seliniotissa Amalia Kalogridaki
  228. Είμαστε όλοι Diu! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2001:648:2300:3886:30a7:1ab7:1499:2264 (συζήτησησυνεισφορά) .
  229. Kai go eimai Diu. SI
  230. Είμαι κι εγώ Diu! 46.176.10.7 13:06, 18 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  231. Εγώ είμαι Diu-clone-Diu-clone-Diu ... --194.42.16.60 13:45, 18 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  232. .. και ξανά clone-Diu .. αν νοιάζεται κανένας να μάθει ποιος είμαι. --ank (συζήτηση) 13:48, 18 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  233. Στηρίζω και εγώ Diu!!! Fanxl1908 (συζήτηση) 15:39, 18 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  234. Στηρίζω κι εγω Diu. JΚ.
  235. Ας επικρατησει η αληθεια. Οποτε αν ο Diu λεει αληθεια ειμαι μαζι του. gstob.
  236. Είμαστε όλοι Diu!Είμαι κι εγώ! Olefunk.
  237. Με τις ενέργειές του ο Κατσανέβας επαυξάνει δικαίως τον χαρακτηρισμό του Αντρέα, που ποτέ δεν συμπάθησα. Κρίμα που διδάσκει. Άραγε πως τοποθετήθηκε εκεί? Είμαι και εγώ Diu!!! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 46.246.221.244 (συζήτησησυνεισφορά) .
  238. Η αλήθεια πονάει τελικα αυτον που την λέει!!! Jion
  239. Είμαι κι εγώ Diu!!!! E.P
  240. We are all Diu! sFe
  241. Είμαστε όλοι Diu! Α.Κ.
  242. Είμαστε όλοι Diu - against censorship and fascism - angelntini
  243. Είμαστε όλοι Diu! Μ.Μ. 89.210.144.196 20:59, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  244. Στηρίζω και εγώ Diu!!!Vanfotis (συζήτηση) 22:37, 19 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  245. Υποκρισία.. Μαζί σου Diu! debz
  246. κατσανέβα είσαι όνειδος για τη χώρα σου, την οικογένειά σου,την νομική και την ανθρωπιά.είμαστε όλοι diu
  247. Τελικά σε αυτήν την χώρα δεν υπάρχει ελευθερία ούτε στην ενημέρωση. Diu ελπίζω να τελειώσει καλά (για σένα) αυτή η ιστορία και να μην σε εμποδίσει αυτό το απαράδεκτο γεγονός να συνεχίσεις την προσπάθεια που κάνεις στο να προσφέρεις ελεύθερη ενημέρωση στον κόσμο. Χ.Β
  248. Είμαστε όλοι Diu!!!!! D.
  249. Είμαστε όλοι Diu! DVG.
  250. System.out.print("είμαι και εγω Diu--Όταν λες την αληθεια δεν φοβάσαι τιποτα" , Diu == αληθεια);
  251. Είμαστε όλοι Diu! JK
  252. Είμαστε όλοι Diu Linoxilos (συζήτηση) 17:47, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  253. Είμαστε όλοι Diu. We are all Diu. Olemme kaikki Diu. Nos omnes Diu sumus. κ.ο.κ.!!! ΖῷονΠολιτικόν (συζήτηση) 18:15, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  254. We are all Diu 89.210.149.17 23:03, 20 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  255. Long live Diu! Kostas
  256. Είμαστε όλοι Diu! 40nav
  257. Keep Wikipedia open! Yiannis
  258. Είμαστε Diu, είμαστε τρεις, είμαστε 1013 εναντίον του αστείου 212.126.160.101 12:24, 22 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  259. Ηξερα οτι η αληθεια ποναει, τωρα εμαθα οτι και η τεκμηριωση ποναει 85.74.163.92 12:43, 22 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  260. Είμαι κι εγώ Diu!-JustaSiren
  261. Είμαι και εγω Diu! - ΔΣ
  262. Πάμε γερά για την αλήθεια σε αυτό τον κόσμο. Παναγιώτης Goodevil
  263. Ο κ. Κατσανέβας είχε να διαλέξει μεταξύ του λόγου-αντίλογου και της λογοκρισίας. Αφού προτίμησε το δεύτερο τότε κακώς μπαίνει στη wikipedia. FL
  264. Είμαι κι εγώ Diu!! 31.205.38.252 00:54, 23 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  265. Είμαστε όλοι diu! 178.128.49.105 09:14, 23 Μαρτίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  266. Στηρίζω τον Diu - στηρίζω την ελευθερία του λόγου. ΣΚ
  267. Είμαι κι εγώ Diu! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 46.177.21.196 (συζήτησησυνεισφορά) .
  268. Ναι στον Diu, ναι στην Wikipedia! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 178.59.17.114 (συζήτησησυνεισφορά) .
  269. Η Ιστορία δεν αλλάζει με μηνύσεις!! Είμαι κι εγώ Diu! Φοίβος Νανούσης.
  270. Είμαι και εγω Diu. Κ.Ζ.
  271. Είμαι και εγω Diu. E.K.
  272. Αγαπάμε την αλήθεια όπως την βιώνουμε και οχι όπως συμφέρει να γράφεται. Είμαι και εγώ Diu A.P.
  273. Eιμαι και εγω Diu. Πρεπει επιτελους να παταχθει η πολιτικη διαφθορα που τοσα χρονια διαλυει σιγα σιγα την Ελλαδα. "Bigband"
  274. Είμαι και εγώ Diu! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 202.152.78.153 (συζήτησησυνεισφορά) .
  275. Ναι στη Βικιπαίδια και την ελευθερία του λόγου, κάτω τα ψέματα και η διαφθορά! Η.Τ.
  276. Είμαι κι εγώ Diu. E.T.
  277. Εγώ κι εγώ Ντίου ασφαλώς 23x2 (συζήτηση) 13:55, 20 Απριλίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  278. Diu. Δεν γνωρίζω τίποτα ούτε για τον Diu, ούτε για τον Κατσανέβα, αλλά από τα λίγα που διάβασα για την υπόθεση (π.χ. Ο κ. Κατσανέβας, το όνειδος και η Βικιπαίδεια) νομίζω πως ο Κατσανέβας πρέπει να αποζημιώσει τον Diu και όχι το αντίθετο. Σε γενικές γραμμές, με κάλυψαν οι απαντήσεις: 16 της Atlantia και 174 του ZaxosKantadoros. Το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή (στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται μόνο το άσυλο της κατοικίας κ.τ.λ., αλλά και η ελευθερία αυτής της ίδιας της σκέψης) και έπειτα το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης είναι θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, των οποίων προηγούνται μόνο, αν προηγούνται, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή, η απαγόρευση των βασανιστηρίων και το τεκμήριο της αθωότητας. Πριν από λίγο διάβασα πως σε μερικές χώρες δεν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτό αρχικά μου φάνηκε εντελώς παράλογο, διότι αν αυτό ισχύει τότε δεν υπάρχουν γενικά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε μία δεύτερη σκέψη όμως μου φάνηκε εξωφρενικά έντιμο από την πλευρά του νομοθέτη, διότι τα ανθρώπινα δικαιώματα πράγματι δεν υπάρχουν. Ή, κάπως διαφορετικά, υπάρχουν κατά βούληση. Ας μην ξεχνάμε, είναι σημαντικό, το σημαντικότερο: τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αφορούν (μόνο) τους καλύτερους φίλους μας, αλλά (κυρίως) τους χειρότερους εχθρούς μας.— Dionysusσυζήτηση 09:07, 14 Μαΐου 2014 (UTC)[απάντηση]
  279. Συμπαράσταση στον Diu από τους αποτυχημένους και χρεοκοπημένους πολιτικούς στην Ελλάδα!! Ο γελοίος ο κατσανέβας δεν φτάνει ότι έκλεισε την πολιτική του καριέρα σαν αποτυχημένος αγωνίζεται πλέον και για να γίνει διεθνώς ρεζίλι ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 94.71.179.164 (συζήτησησυνεισφορά) .
  280. Προσυπογράφω. [andˈɾikʰːɔs] [siˈzitisi] 12:12, 28 Ιουλίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  281. Ειμαι μαζι σου φιλε μου George Balatsos (συζήτηση) 22:20, 11 Δεκεμβρίου 2014 (UTC)[απάντηση]
  282. Άναρχο ελεύθερο ίντερνετ, ελεύθερη ενημέρωση, ελεύθερη γνώση. Είμαι κι εγώ diu. maninak (sup) 14:09, 6 Μαρτίου 2015 (UTC)[απάντηση]
  283. Ζήτω ο Diu.Όλοι Diu.Φυσικά και είμαι Diu.--Νικόλας Παπαποστόλου (συζήτηση) 17:52, 29 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)[απάντηση]
  284. Είμαστε (και εγώ μαζί) μαζί σου Diu. Είμαστε Diu.-Greek Scorpion (Συζήτηση χρήστη:Greek Scorpion)- 13:22, 21 Ιανουαρίου 2016 (UTC)[απάντηση]
  285. Ναι, σε μια ελεύθερη μη λογοκριμένη εγκυκλοπαίδεια. - - - - - uℂρЭℝ0υĜe (∩ℤИㅜηs̈i2) 11:29, 22 Ιανουαρίου 2016 (UTC)[απάντηση]
  286. Είμαι κι εγώ Diu.--Ιωάννης (talk) 19:59, 24 Οκτωβρίου 2016 (UTC)[απάντηση]
  287. Είμαι και εγώ Diu. Νίκος (talk) 19:33, 13 Ιανουαρίου 2017 (UTC)[απάντηση]
  288. Είμαι και εγώ Diu. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 11:39, 24 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]
  289. Η Λογική με αναγκάζει να είμαι Diu. --Stepanps (συζήτηση) 11:26, 22 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
  290. Κι εγώ είμαι Diu. Diu να 'σαι και μη φοβάσαι--JTE Dimandix (συζήτηση) 16:23, 11 Μαΐου 2018 (UTC)[απάντηση]
  291. Ναι στην εγκυκλοπαιδικότητα, οχι στη λογοκρισία! Είμαι Diu. Lurkdude (συζήτηση) 22:21, 13 Ιουλίου 2019 (UTC)[απάντηση]
  292. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο την έλλειψη δικαιοσύνης. Ας μάθουμε να σεβόμαστε τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας. Είμαι και εγώ Diu!⟵Ελ Γκρέκο♔προβείτε♔ 09:52, 26 Δεκεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]
  293. Είμαι και εγώ Diu!!! Πασκάλ Ζόγκρι (συζήτηση) 19:51, 23 Απριλίου 2021 (UTC)[απάντηση]
  294. Είμαι κι εγώ Diu! Ευτυχώς επικράτησε η δικαιοσύνη. Μηνάς Νύκταρης (συζήτηση) 16:00, 30 Δεκεμβρίου 2021 (UTC)[απάντηση]
  295. Είμαστε όλοι Diu. Όχι στις νομικές απειλές προς τους συντάκτες της Βικιπαίδειας. ⚙️ ~blu256  | 🖊️ | 🔍 16:59, 7 Σεπτεμβρίου 2022 (UTC)[απάντηση]
  296. Είμαι μαζί σου Diu κι εγώ !!! Παρακολουθητής (συζήτηση) 12:28, 17 Νοεμβρίου 2022 (UTC)[απάντηση]

Ερωτήσεις και απαντήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Είναι το επίμαχο λήμμα κλειδωμένο;
Σαφέστατα όχι! Όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας πηγαίνοντας στην σελίδα του λήμματος Θεόδωρος Κατσανέβας, στην κορυφή υπάρχει η καρτέλα "Επεξεργασία" η οποία επιτρέπει την τροποποίηση του λήμματος από οποιονδήποτε, ακόμη και αν δεν έχει λογαριασμό.
Η αγωγή είναι εναντίον της Wikipedia;
Όχι. Είναι εναντίον συγκεκριμένου χρήστη.
Αυτός ο χρήστης ελέγχει το λήμμα;
Όχι. Κανένα λήμμα δεν είναι το έργο ενός μόνου συντάκτη. Στην πραγματικότητα ο συγκεκριμένος χρήστης έχει πάνω από δύο χρόνια να ασχοληθεί με το επίμαχο λήμμα. Το επίμαχο περιεχόμενο διατηρείται από άλλους χρήστες οι οποίοι δεν είναι κατηγορούμενοι και η διαταγή δεν απευθύνεται προς αυτούς.
Η Wikipedia υποστηρίζει οποιονδήποτε χρήστη;
Η υποστήριξη δεν είναι εν λευκώ. Η κοινότητα της Βικιπαίδειας και το Ίδρυμα Wikimedia στηρίζουν οποιονδήποτε συνεισφέρει μόνο όταν αυτή η συνεισφορά γίνεται σύμφωνα με τις αρχές αξιοπιστίας της Βικιπαίδειας και τους σχετικούς νόμους. Όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Έχει η κοινότητα της Wikipedia κάποια πληροφόρηση για το πώς ο κ. Κατσανέβας ταυτοποίησε το χρήστη;
Όχι. Δεν είναι γνωστό πώς έγινε η ταυτοποίηση. Δεν έγινε όμως μέσω του ιδρύματος Wikimedia ούτε μέσω άλλου χρήστη της ελληνικής κοινότητας.

Δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου[επεξεργασία κώδικα]

Συζητήσεις σε βικιπαίδειες άλλων γλωσσών[επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[επεξεργασία κώδικα]

Σχόλια και απόψεις[επεξεργασία κώδικα]

Στην σελίδα συζήτησης