Αυστραλιανές Χριστιανικές Εκκλησίες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυστραλιανές Χριστιανικές Εκκλησίες

Το λογότυπο των Αυστραλιανών Χριστιανικών Εκκλησιών
Κατάταξη Προτεσταντική
Θεολογία Πεντηκοστιανή
Ιδρυτής
Ανεξαρτησία/'Ιδρυση 1937
Προκαθήμενος Γουέιν Άλκορν
Έδρα Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία
Περιοχή Αυστραλία
Πιστοί 280.000 μέλη
Δικτυακός τόπος acc.org.au

Οι Αυστραλιανές Χριστιανικές Εκκλησίες (στο παρελθόν, Συνάξεις του Θεού στην Αυστραλία) είναι ο Αυστραλιανός οργανισμός πεντηκοστιανών εκκλησιών που συνεργάζεται με τις Συνάξεις του Θεού. Από τον Απρίλιο του 2007, το δόγμα υιοθέτησε το όνομα Αυστραλιανές Χριστιανικές Εκκλησίες. Οι εκκλησίες που είναι μέλη του οργανισμού είναι αυτόνομες, αλλά συνεργάζονται σε διάφορους τομείς και παρέχουν υποστήριξη η μια στην άλλη. Στην ηγεσία του δόγματος είναι ο Εθνικός Πρόεδρος των Αυστραλιανών Χριστιανικών Εκκλησιών, Γουέιν Άλκορν.

Εκκλησίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Εκκλησία Hillsong στο Σίδνεϋ

Οι Αυστραλιανές Χριστιανικές Εκκλησίες έχουν περισσότερες από 1.000 τοπικές εκκλησίες με πάνω από 280.000 μέλη[1], και έτσι είναι το μεγαλύτερο Πεντηκοστιανό δόγμα στην Αυστραλία. Υπάρχει σημαντικός αριθμός μεγάλων εκκλησιών, συμπεριλαμβανομένης της Εκκλησίας Hillsong στο Σίδνεϊ και της Κοινοτικής Εκκλησίας Παραδείσος στην Αδελαΐδα. Υπάρχουν 26 εκκλησίες με πάνω από 1.000 μέλη η κάθε μία.

Υποσημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. "About us Αρχειοθετήθηκε 2016-06-08 στο Wayback Machine.". Australian Christian Churches (Assemblies of God in Australia)

Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]