Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1923
ΘάνατοςΙανουάριος 1971
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός

Ο Αλέξανδρος (Αλέκος) Τριανταφυλλίδης (1923 - Ιανουάριος 1971)[1] του Ιωάννου και της Αγγελικής (πρώτο παιδί από τα δέκα που απέκτησε η οικογένεια), διετέλεσε δήμαρχος Σιδηροκάστρου.

Πολιτική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολιτικοποιείται με την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά, με αναφορά στο πρόσωπό του το 1946[2]

Το 1958 εκλέγεται δήμαρχος Σιδηροκάστρου, ο δέυτερος αιρετός δήμαρχος της πόλης μεταπολεμικά μετά τον Παναγιώτη Βονίτη[3].

Στις εθνικές εκλογές του 1963 τον πείθουν και κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Ένωσης Κέντρου. Αν και η φήμη του ήταν διάχυτη σ' ολόκληρο το νομό Σερρών, δεν τον βοηθά να εκλεγεί βουλευτής.

Στις δημοτικές εκλογές του 1964 του Ιουλίου εκλέγεται πάλι Δήμαρχος Σιδηροκάστρου με 1.795 ψήφους, έναντι 1.022 ψήφων του αντιπάλου του Ιντζέ[2]. Με την ανάληψη των καθηκόντων του τον Αύγουστο η εφημερίδα Μακεδονία έγραψε, «Επί τη αναλήψει των καθηκόντων του, ως δημάρχου Σιδηροκάστρου, ο κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης απηύθυνε προς τους δημότας του εγκάρδιον χαιρετισμόν, τονίζων ότι θα είναι συνεχώς και άγρυπνος η παρακολούθησις όλων των ζωτικών θεμάτων του δήμου»[4][2].

Το έργο του Α.Τ. ως Δημάρχου Σιδηροκάστρου, είναι σημαντικό. Αποχέτευση, Ύδρευση, Οδοποιία, Ηλεκτροδότηση, Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, υποδομές δημόσιων κτηρίων, Λουτρά Σιδηροκάστρου, Τουριστικό Περίπτερο, Οικοτροφείο, Γήπεδο, είναι μέρος της προσφοράς του[1].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]