Άγιος Νικόλαος (Αθήνα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συντεταγμένες: 37°58′N 23°43′E / 37.967°N 23.717°E / 37.967; 23.717

Άγιος Νικόλαος
Τοποθεσία στο χάρτη
Τοποθεσία στο χάρτη
Άγιος Νικόλαος
38°0′24″N 23°43′47″E
ΧώραΕλλάδα
Διοικητική υπαγωγήΔήμος Αθηναίων

Ο Άγιος Νικόλαος είναι συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται ανάμεσα στα Κάτω Πατήσια και την συνοικία του Αγίου Παντελεήμονα και διασχίζεται από την οδό Αχαρνών.

Διοικητικά όρια της συνοικίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα διοικητικά όρια της συνοικίας είναι τα εξής: Στο τμήμα μεταξύ της οδού Φυλής και της λεωφόρου Ιωνίας το δυτικό όριο είναι η πλευρά με τους ζυγούς αριθμούς της οδού Θήρας, το ανατολικό η πλευρά με τους μονούς αριθμούς της οδού Νικοπόλεως, το νότιο η πλευρά με τους ζυγούς αριθμούς της λεωφόρου Ιωνίας και το βόρειο η πλευρά με τους μονούς αριθμούς της οδού Φυλής. Στο τμήμα μεταξύ της οδού Φυλής και της οδού Λευκωσίας το δυτικό όριο είναι η πλευρά με τους μονούς αριθμούς της οδού Κύπρου, το ανατολικό η πλευρά με τους μονούς αριθμούς της οδού Νικοπόλεως, το νότιο η πλευρά με τους ζυγούς αριθμούς της οδού Φυλής και το βόρειο η πλευρά με τους μονού αριθμούς της οδού Λευκωσίας. Η οδός Φυλής καταλήγει στην οδό Σύμης κι η οδός Λευκωσίας στην οδό Ουίλιαμ Κινγκ. Στο τμήμα μεταξύ της οδού Ουίλιαμ Κινγκ και της οδού Νικοπόλεως το δυτικό όριο είναι η πλευρά με τους ζυγούς αριθμούς της οδού Ουίλιαμ Κινγκ, το ανατολικό η πλευρά με τους μονούς αριθμούς της οδού Νικοπόλεως και το βόρειο η πλευρά με τους μονούς αριθμούς της οδού Πάτμου.

Προέλευση του ονόματος της συνοικίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο ναό πάνω στην Αχαρνών. Από την περιοχή διέρχεται ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και εξυπηρετείται από τον ομώνυμο σταθμό καθώς και πλήθος λεωφορειακών γραμμών.