Mambo Italiano (ταινία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από ''Μάμπο ιταλιάνο'' (ταινία))
Μάμπο ιταλιάνο
Mambo italiano
ΣκηνοθεσίαΕμίλ Γκόντο
ΠαραγωγήΝτάνιελ Ντέι Λιούις, Denise Robert[1] και Daniel Louis[1]
ΣενάριοSteve Galluccio[1] και Émile Gaudreault[1]
ΠρωταγωνιστέςGinette Reno: Μαρία Μπαρμπερίνι Sophie Lorain: Πίνα Λουνέττι Paul Sorvino: Τζίνο Μπαρμπερίνι Luke Kirby: Άντζελο Μπαρμπερίνι Peter Miller: Νίνο Παβεντι Mary Walsh: Λίνα Παβέντι Claudia Ferri: Άννα Μπαρμπερίνι Pierrette Robitaille: Ροζέττα Dino Tavarone: Τζόρτζιο
ΜουσικήFM Le Sieur[1]
ΜοντάζRichard Comeau[1]
ΕνδυματολόγοςFrancesca Chamberland[1]
Εταιρεία παραγωγήςCinémaginaire Inc.
ΔιανομήNetflix
Πρώτη προβολή2003 και 24  Ιουνίου 2004 (Γερμανία)[2]
Κυκλοφορία2003
Διάρκεια92 λεπτά (καναδέζικη απόδοση )
88 λεπτά (μειωμένη)
ΠροέλευσηΚαναδάς
ΓλώσσαInglese/Italiano/Francese

Το Μάμπο ιταλιάνο είναι καναδέζικη ταινία του 2003 σκηνοθετημένη από τoν Εμίλ Γκοντρό. Το σενάριο γράφτηκε από τον Γκοντρό, με βάση το έργο του Στίβ Γκαλούτσιο.

Η ταινία παρουσιάζει τον Λούκε Κίρμπι στο ρόλο του Άντζελο Μπαρμπερίνι, ένα νεαρό γκέι που αγωνίζεται να βρει τον τρόπο να φανερωθεί στην ιταλο-καναδέζικη οικογένειά του.

Ο Γκαλούτσιο , με τη σειρά του, είχε δημιουργήσει την τηλεοπτική κωμική σειρά ''Bella ciao'', η οποία διερεύνησε παρόμοια θέματα σχετικά με την "σύγκρουση των πολιτισμών". Η Κλαούντια Φέρρι, η οποία έπαιξε το ρόλο της αδελφής του Αντζελο, Άννα στο ''Μάμπο ιταλιάνο'', είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Bella Ciao.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άντζελο Μπαρμπερίνι  είναι ένας 30χρονος ιταλο-καναδός, χάρη στους γονείς του, τη Μαρία και τον  Τζίνο, που μετανάστευσαν από την Ιταλία, στον Καναδά πριν από το γάμο. Ο νεαρός άντρας αποφασίζει πως είναι ώρα να φύγει από το πατρικό σπίτι για να ζήσει μόνος του. Οι γονείς δεν βλέπουν με καλό μάτι την απόφαση του γιου τους, αλλά αλλάζουν γνώμη , όταν ο καλύτερος φίλος του Άντζελο, ο Νίνο, και αυτός ιταλικής προέλευσης, πηγαίνει να ζήσει με τον γιο τους. Μέχρι, όμως, να ανακαλύψουν ότι στην πραγματικότητα οι δύο τους έχουν μια ρομαντική σχέση. Έτσι αρχίζουν τα προβλήματα, με πολλές αναφορές στα σημαντικότερα στερεότυπα για τους Ιταλούς (ενώ δεν αναφέρονται μόνο προς τους γκέι).

Η ταινία συνεχίζει με την αργή αποδοχή των γονιών προς το σεξουαλικό προσανατολισμό του Άντζελο, που πρέπει να αντιμετωπίσει και τη ρηξη μεταξύ αυτών και του Νίνο. Ο τελευταίος αποφασίζει να παντρευτεί μια γυναίκα καθώς δεν μπορεί να ζήσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του, και θα συνεχίσουν να έχουν μια διπλή ζωή.

Στον επίλογο βλέπουμε τον Άντζελο να αρραβωνιάζεται με κάποιον άλλο και τους γονείς να περπατούν περήφανοι στους δρόμους της ιταλικής περιοχής του Μόντρεαλ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 (Γαλλικά) CineTV.
  2. www.kinokalender.com/film4636_mambo-italiano.html. Ανακτήθηκε στις 27  Φεβρουαρίου 2018.