The New Yorker

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The New Yorker
Τύποςπεριοδικό
εκδοτικός οίκος
production team
περιοδικό γενικού ενδιαφέροντος
ΙδρυτήςHarold Ross[1]
Jane Grant[1]
ΕκδότηςCondé Nast
Ίδρυση21  Φεβρουαρίου 1925
ΓλώσσαΑμερικανικά αγγλικά
Αγγλικά[2]
ΈδραΝέα Υόρκη
ISSN0028-792X
2163-3827
OCLC1760231
61311198
[3]
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube

The New Yorker είναι ένα αμερικανικό, εβδομαδιαίο περιοδικό που περιλαμβάνει δημοσιογραφία, σχόλια, κριτικές, δοκίμια, μυθιστοριογραφία, σάτιρα, κινούμενα σχέδια και ποίηση. Ξεκίνησε ως εβδομαδιαίο το 1925. Σήμερα δημοσιεύεται 47 φορές ετησίως, με πέντε από αυτά τα θέματα να καλύπτουν διάρκεια δύο εβδομάδων.

Αν και οι αναθεωρήσεις και οι εκδηλώσεις συχνά επικεντρώνονται στην πολιτιστική ζωή της Νέας Υόρκης, το περιοδικό έχει ένα ευρύ κοινό έξω από τη Νέα Υόρκη και διαβάζεται διεθνώς. Είναι γνωστό για τα εικονογραφημένα και συχνά επίκαιρα εξώφυλλα του,[4] τα σχόλια του για τον λαϊκό πολιτισμό και την εκκεντρική Americana, την προσοχή του στη σύγχρονη μυθοπλασία με τη συμπερίληψη σύντομων ιστοριών και λογοτεχνικών ανασκοπήσεων, τον αυστηρό έλεγχο των γεγονότων και την επεξεργασία αντιγράφων της δημοσιογραφίας της για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Η σπονδυλωτής ταινία του Γουές Άντερσον Η γαλλική αποστολή (2021) είναι εμπνευσμένη από μια σειρά ιστοριών και συντακτών του περιοδικού The New Yorker, του οποίου ο σκηνοθέτης ήταν φανατικός αναγνώστης από τα μαθητικά του χρόνια. [5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]