NCIS (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
ΧώραΗΠΑ
Αριθμός κύκλων19
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςStar Channel (Κύκλοι 10-14) Πρώτη προβολή

Open TV (Κύκλοι 7-11)
Mega Channel (Κύκλος 12)

Milestone (Κύκλοι 1-6 ξανά 14-16)

Το NCIS (Naval Criminal Investigative Service) (ελληνικός τίτλος: Oμάδα NCIS) είναι αστυνομική δραματική σειρά αμερικάνικης παραγωγής, στην οποία πρωταγωνιστεί μια ομάδα εξειδικευμένων πρακτόρων που δουλεύουν στις Ναυτικές Ποινικές Διερευνητικές Υπηρεσίες, οι οποίες διεξάγουν ποινικές έρευνες σχετικά με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και του Σώματος των Πεζοναυτών.

Το σενάριο και οι χαρακτήρες είχαν αρχικά προβληθεί σε δύο επεισόδια της σειράς CBS series JAG (σεζόν 1 επεισόδια «Ice Queen» και «Meltdown»). Η σειρά έκανε πρεμιέρα στο spin-off από το JAG, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2003 στο CBS. Μέχρι σήμερα έχουν προβληθεί 16 ολοκληρωμένες σεζόν, έχει μεταδοθεί κοινοπρακτικά στο διαδίκτυο των ΗΠΑ. και έχει βραβευτεί με το «Βραβείο Παγκόσμιας Τηλεθέασης» για την «Πιο Δημοφιλής Δραματική Σειρά». Ο Ντόναλτ Π. Μπελισάριο και ο Ντον ΜακΓκιλλ είναι οι δημιουργοί και οι εκτελεστικοί παραγωγοί της σειράς. Ως εκ τούτου, η σειρά είναι το δεύτερο μέλος του NCIS/JAG franchise.

Στην πρωτοεμφάνιση της σειράς την αποκαλούσαν «Ναυτικό NCIS» κατά την διάρκεια της σεζόν 1 (τελικά, όμως, το «Ναυτικό» αποκόπηκε). Όταν παιζόταν η 6η σεζόν της σειράς, εμφανίστηκαν και άλλες παραλλαγές της, όπως το NCIS:Λος Άντζελες και όταν η σειρά έφτασε στον 9ο κύκλο έφτιξαν και το NCIS:Νέα Ορλεάνη.

Το 2011 το NCIS ψηφίστηκε για την «Ποιο Αγαπημένη σειρά της Αμερικής»[1] , το 2012-13 (που προβάλλονταν η 10η σεζόν) ήταν η σειρά με την περισσότερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ[2] και το 2014 πήρε το «Βραβείο Παγκόσμιας Τηλεθέασης» για την «Πιο Δημοφιλής Δραματική Σειρά» από το «Παγκόσμιο Βραβείο Τηλεθέασης»[3].

Το 2018 άρχισε να προβάλλεται και η 16η σεζόν.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το NCIS είναι μια φανταστική ομάδα αστυνομικών που δουλεύουν στις Ποινικές Ελεγκτικές Υπηρεσίες του Ναυτικού και αναλαμβάνουν τα πιο σοβαρά εγκλήματα της μονάδας τους[4]. Η έδρα τους είναι στην (Πρωτεύουσα) Ουάσινγκτον και συγκεκριμένα στο Ναυπηγείο Ναυτικού[5]. Στην πραγματικότητα η έδρα αυτής της μονάδας στεγάζεται λίγο πιο πέρα στο Joint Base Anacostia-Bolling[6] ενώ το Ναυπηγείο Ναυτικού στεγάζει το μουσείο του και παίρνει και στρατιωτικές εντολές από το Τμήμα του Ναυτικού. Εκτός από τις ποικίλες, σοβαρές υποθέσεις που περιέχει υπάρχουν πολλά κωμικά στοιχεία και πολλές φορές εμπλέκονται και τα προσωπικά προβλήματα και σκέψεις των ηρώων.

Καστ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Seidman, Robert (May 5, 2011). "'NCIS' Voted America's All-Time Favorite TV Show; 'Two and a Half Men,' 'Bones,' 'House,' Several Current Shows Rank". Retrieved May 5, 2011.
  2. Patten, Dominic (May 23, 2013). "Full 2012–2013 TV Season Series Rankings". Deadline. Retrieved May 23, 2013.
  3. http://www.cbs.com/shows/ncis/news-blog/1002949/
  4. "Explore the world of NCIS"
  5. "Navy Yard a base for operations, military trials and NCIS". The Washington Times. September 16, 2013. Retrieved October 31, 2014.
  6. "NCIS – Locations – Washington DC field office". ncis.navy.mil.