Kaiser Chiefs

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Kaiser Chiefs
Οι Κaiser Chiefs σε συναυλία στο Μόναχο το 2005.
Πληροφορίες
ΠροέλευσηΑγγλία
Μουσικά είδηΊντι ροκ, Ποστ πανκ, new wave
Παρουσία2000–παρόν
Δισκογραφική εταιρείαMCA Music, Inc., B-Unique, Polydor, Drowned in Sound, Liberator, Caroline International
ΜέληΡικ Γουίλσον
Σάιμον Ριξ
Μάικ Χόγκαν
Νικ Μπέινς
Άντριου Γουάιτ
Βιτζέι Μίστρι
Πρώην μέληΝικ Χόντγκσον
Ιστότοπος
kaiserchiefs.co.uk

Οι Kaiser Chiefs είναι αγγλικό ροκ συγκρότημα του νέου κύματος από το Λιντς, με παρουσία από τις αρχές του 2000. Οι σχολικοί φίλοι Νικ Χόντγκσον, Σάιμον Ριξ και Νικ Μπέινς ενώθηκαν για την δημιουργία του. Αργότερα, προστέθηκαν ο Άντριου Γουάιτ και ο πτυχιούχος της σχολής τεχνών Ρικ Γουίλσον, οι οποίοι είχαν το τραγούδι τραγουδάνε σε μία μπάντα, η οποία υπήρχε σαν φόρος τιμής για τους Rolling Stones. Αρχικά ονομάζονταν Parva. Μετά την μετονομασία τους σε Kaiser Chiefs το 2002, το συγκρότημα άσκησε ισχυρές επιδράσες στη βρετανική μουσική σκηνή. Έτσι, κέρδιασαν τρία Βρετανικά μουσικά βραβεία στις κατηγορίες: Καλύτερο μουσικό συγκρότημα, Καλύτερη Βρετανική Ροκ Εκτέλεση και Καλύτερη Ζωντανή Εκτέλεση το 2006. Το πρώτο τους σινγκλ Oh My God κυκλοφόρησε το 2004. Ούτε αυτό, ούτε το επόμενο του I Predict a Riot, κέρδισαν μια ξεχωριστή θέση στις λίστες επιτυχιών (τσαρτ). Γαι την πλειοψηφία του κοινού ήταν άγνωστο ότι αυτά τα τραγούδια κυκλοφόρησαν πριν από την επιτυχημένη επανακυκλοφορία του Oh My God το 2005. Το συγκρότημα, ακόμα, επανακυκλοφόρησε το I Predict a Riot μετά από την αυξημένη αποδοχή του Oh My God και του Everyday I Love You Less and Less.

Το πιο επιτυχημένο τραγούδι μέχρι σήμερα είναι το Ruby που έπιασε την θέση 1 στις 25 Φεβρουαρίου 2007.

Το πρώτο άλμπουμ Employment κυκλοφόρησε το 2005. Ένα δεύτερο άλμπουμ, με το όνομα Yours Truly, Angry Mob κυκλοφόρησε στις 26 Φεβρουαρίου του 2007.

Η πρώτη μεγάλη εμφάνιση των Kaiser Chiefs ήταν σε φεστιβάλ στο Ρέντινγκ και σε Φεστιβάλ του Λιντς στις 27 Αυγούστου 2004. Το επόμενο έτος, στις 16 Μαΐου του 2005, εμφανίστηκαν στο Pinkpop Festival στο Λάντγκραφ, της Ολλανδίας. Κατόπιν, οι εξελίξεις άρχισαν να τρέχουν. Μετείχαν στη συναυλία του Live 8 στη Φιλαδέλφεια στις 2 Ιουλίου 2005, μια από τις δυο μοναδικές βρετανικές εμφανίσεις με συμμετοχή καλλιστεχνών (οι Def Leppard ήταν η άλλη). Ερμήνευσαν τα I Predict a Riot, Everyday I Love You Less and Less και Oh My God.

Ο Ιούνιος του 2005 τους βρήκε πρώτα ονόματα στο May Ball του Queens' Κολέγιο του Κέμπριτζ, πριν την επευφημημένη εμφάνιση τους στο βροχερό Γκλαστόνμπερι Φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα, ενώ στην εμφάνιση τους τον Αύγουστο στο V Festival χαρακτηρίστηκαν ως μία πολύ ενθουσιώδης παρέα, αν και ο Ρικ Γουίλοον είχε το πόδι του στον γύψο. Ξεκίνησαν την Βρετανική τους περιοδεία, η οποία υποστηρίχθηκε από τους Maxïmo Park και τους The Cribs. Η πρώτη τους αμερικανική περιοδεία (με τους The Cribs) έγινε το καλοκαίρι του 2005, και ακολούθησαν μερικές ακόμα εμφανίσεις στο Foozer tour. Συνέχισαν με το άνοιγμα των συναυλιών των Foo Fighters κατά τη διάρκεια της Αυστραλιανής τους περιοδείας τον Δεκέμβριο του 2005. Έπαιξαν επίσης στον Jools Holland και στο ακροατήριό του στις 31 Δεκεμβρίου του 2005.

Το 2006 ήταν ένα έτος με ελάχιστες εμφανίσεις, δεδομένου ότι το συγκρότημα άρχισε να ηχογραφεί το νέο άλμπουμ του τον Αύγουστο. Την 1η Μαρτίου, το συγκρότημα έπαιξε στη μεγαλύτερη συναυλία με πρώτα ονόματα που έχει γίνει στην ιστορία της μουσικής σκηνής του Άμστερνταμ (Heineken Music Hall) στην Ολλανδία, παίζοντας μπροστά σε ένα κοινό περίπου 5.500 ανθρώπων. Αυτό το σόου ήταν μέρος της Ευρωπαϊκής περιοδείας τους το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. Τον Απρίλιο έπαιξαν σε διάφορα σόου στη Βρετανία, ενώ ακολούθησαν συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, συμπεριλαμβανομένων των Pinkpop, Rock Am Ring, Rock Werchter, και του σημαντικότερου Ρέντινγκ και Φεστιβάλ του Λιντς, που εκμεταλλεύτηκαν άλλη μια ευκαιρία να παίξουν στην πόλη τους. Έπαιξαν διάφορα από το μεγαλύτερες επιτυχίες τους (μέχρι σήμερα), συμπεριλαμβανομένων των Time Honoured Tradition, Na Na Na Na Naa, Oh My God, Everyday I Love You Less and Less και I Predict a Riot.

Στα τέλη του 2007 έκαναν μια περιοδεία σε κλαμπς της Ευρώπης, σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Δανία και Ελλάδα. Σε αυτή την περιοδεία, οι Kaiser Chiefs ερμήνευσαν τραγούδια όπως τα Highroyds και Heat Dies Down που περιλαμβάνονται στο νέο άλμπουμ Yours Truly, Angry Mob. Το σιγκλ Ruby είναι μετέδωσαν πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, παγκοσμίως.

Ακόμα, είναι γνωστοί ως σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Λιντς Γιουνάιτεντ, και έχουν παρεκκλίνει από τις περιοδείες τους πολλές φορές για να ενισχύσουν την αγαπημένη τους ποδοσφαιρική ομάδα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]