Gerda malaperis!

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Gerda malaperis!
ΣυγγραφέαςΚλωντ Πιρόν
ΤίτλοςGerda malaperis!
ΓλώσσαΕσπεράντο
Ημερομηνία δημοσίευσης1983
Μορφήνουβέλα
LΤ ID1666909
Πρώτη έκδοσηFonto

Gerda Malaperis! (ελληνικά: Η Γκέρντα εξαφανίστηκε![1]) είναι πρωτότυπο μυθιστόρημα στη γλώσσα Εσπεράντο, που γράφτηκε το 1983 από τον Ελβετό συγγραφέα Κλωντ Πιρόν. Εκδόθηκε από τον οίκο Fonto στη Βραζιλία.

Το βιβλίο είναι η πιο διάσημη διήγηση που διδάσκεται στην Εσπεράντο. Είναι γεμάτη με απλούς διαλόγους από καθημερινά χρησιμοποιούμενες λέξεις και είναι κατάλληλο για τη βελτίωση της γνώσης της Εσπεράντο για όσους τη μαθαίνουν. Η διήγηση πραγματεύεται νεανικούς έρωτες και τη μυστηριώδη αιχμαλωσία μιας μεταφράστριας. Επιπλέον παρέχονται κατάλογοι λέξεων σε διάφορες γλώσσες.

Για το ίδιο επίπεδο μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς το μικρό βιβλίο Lasu min paroli plu, γραμμένο επίσης από τον Κλωντ Πιρόν, που χρησιμοποιεί σταδιακά, από κεφάλαιο σε κεφάλαιο, τoυς ίδιους γραμματικούς κανόνες και λεξιλόγιο όπως στο Gerda malaperis, αλλά σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Gerda Malaperis, Lorena Leos, Cleber Veloso, Sarah Monteiro, Vitor Leitao, Eliezer Emanuel, Michele Reis, Jaime Bazilio, Joe Bazilio, Jennifer Mello, Jose Garcia, Pietro Von Herts, Paulo Henrique, Lucas Almeida, Cleber Veloso Cruz, Eliana Bernardes., σκηνοθεσία Joe Brazil, εσπεράντο
    IMAGU FILMO (εταιρεία παραγωγής)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]