Five Nights at Freddy's 3

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Five Nights at Freddy's 3
ΔημιουργόςScott Cawthon
ΕκδότηςScott Cawthon
ΠλατφόρμαMicrosoft Windows[1], Android, iOS και Nintendo Switch
Ημ/νία κυκλοφορίας2  Μαρτίου 2015
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Five Nights at Freddy's 3 είναι point and click βιντεοπαιχνίδι επιβίωσης τρόμου πρώτου προσώπου που αναπτύχθηκε από τον Scott Cawthon, το τρίτο παιχνίδι της σειράς Five Nights at Freddy's. Κυκλοφόρησε στο Steam στις 2 Μαρτίου 2015, για Android στις 7 Μαρτίου 2015, και για iOS στις 12 Μαρτίου, 2015.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο τρόπος παιχνιδιού αποκλίνει από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς ελαφρώς. Όπως και στα δυο πρώτα παιχνίδια ο παίκτης πρέπει να επιβιώσει μια νυχτερινή βάρδια πέντε νυχτών. Η διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι υπάρχει μόνο ένα Animatronic ο Springtrap ο όποιος μπορεί να σκοτώσει τον παίκτη, αν και κάποια Animatronics από τα δυο προηγούμενα παιχνίδια επιστρέφουν ως φαντάσματα όμως δεν είναι σε θέση να βλάψουν τον παίκτη, αλλά μπορούν να εμποδίσουν τις προσπάθειες του παίκτη να επιβιώσει. Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε ένα αξιοθέατο τρόμου που ονομάζεται "Fazbear's Fright", το οποίο είναι στην πραγματικότητα η πιτσαρία του Freddy Fazbear. Η ατραξιόν έχει ως στόχο να αξιοποιήσει τα προηγούμενα επεισόδια που έλαβαν χώρα σε διάφορα εστιατόρια που είχε η "Fazbear Entertainment".

Ο παίκτης πρέπει να παρακολουθεί δύο διαφορετικά συστήματα κάμερας (την κάμερα ασφαλείας εντός του κτιρίου, και τις κάμερες μέσα στο σύστημα εξαερισμού) και τρία υποσυστήματα: του ήχου (το οποίο χρησιμοποιείται για να δελεάσει τον Springtrap μακριά από το γραφείο του παίκτη), τις κάμερες ασφαλείας (που χρησιμοποιούνται για να παρατηρήσουν και να παρακολουθούν που βρίσκεται ο Springtrap), και του εξαερισμού (το οποίο ο παίκτης πρέπει να έχει συνεχώς σε λειτουργία, ώστε να αποφύγει να δει παραισθήσεις κατά τη διάρκεια της βάρδιας η να μπλοκάρει την είσοδο αν δει το Springtrap στον εξαερισμό.)

Το παιχνίδι αποτελείται από πέντε νύχτες, οι οποίες αυξάνονται σε δυσκολία, η ολοκλήρωση και των πέντε ξεκλειδώνει ένα ακόμα πιο δύσκολο "Nightmare Mode". Στο τέλος κάθε νύχτας, ο παίκτης μπορεί να παίξει ένα από τα πολλά minigames χαμηλής ανάλυσης, όπου παίζει ως τα animatronics από το πρώτο παιχνίδι, με αρκετά ασαφείς υπαινιγμούς διάσπαρτους στα minigames που πρέπει οι παίκτες να βρουν. Οι παίκτες που αποκρυπτογραφήσουν αυτές τις συμβουλές θα ξεκλειδώσουν το «καλό τέλος», καθώς και το επιπλέον περιεχόμενο που έχει επιπλέον minigames και ένα cheat menu.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τριάντα χρόνια μετά το κλείσιμο της πιτσαρίας "Freddy Fazbear's Pizza", τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εκεί έχουν γίνει τίποτα περισσότερο από μια φήμη και μια παιδική ανάμνηση, άλλα οι ιδιοκτήτες του "Fazbear's Fright: The Horror Attraction" είναι αποφασισμένοι να αναβιώσουν τον μύθο και κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να βρούνε κάτι που θα μπορούσε να έχει επιζήσει μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης και καταστροφής. Στην αρχή υπήρχαν μόνο άδεια πλαστικά, ένα χέρι, ένας γάντζος, μια παλιά κούκλα, αλλά στη συνέχεια μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη έγινε... Η ατραξιόν τώρα έχει ένα Animatronic, τον αιμοδιψή Springtrap.

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιανουάριο του 2015, μια νέα εικόνα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Scott Cawthon, που υπονόησε τον ερχομό ενός τρίτου παιχνιδιού στη σειρά. Λίγο αργότερα, μια δεύτερη εικόνα κυκλοφόρησε, που απεικόνισε τα ανασχεδιασμένα Animatronics από το δεύτερο παιχνίδι διαλυμένα. Ακολούθησαν ακόμα περισσότερες παρόμοιες δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα, μέχρι που κυκλοφόρησε ένα τρέιλερ στις 26 Ιανουαρίου, 2015. Το παιχνίδι αυτό δημοσιεύτηκε στο Steam Greenlight την ίδια ημέρα.

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένα demo για το παιχνίδι κυκλοφόρησε σε επιλεγμένους χρήστες του YouTube στις 1 Μαρτίου 2015, το πλήρες παιχνίδι κυκλοφόρησε μερικές ώρες αργότερα στις 2 Μαρτίου, 2015. Στις 7 Μαρτίου 2015, μια έκδοση για κινητά τηλέφωνα κυκλοφόρησε για Android, καθώς και για iOS στις 12 Μαρτίου 2015.

Αποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Five Nights at Freddy's 3 έλαβε μικτές με θετικές κριτικές από επαγγελματίες κριτικούς, ειδικά συγκεντρώνοντας επαίνους για την πιο σκοτεινή και τρομακτική του ατμόσφαιρα. Στο Metacritic το παιχνίδι κρατά έναν μέσο όρο των 71/100. Στο IMDb κρατά μια βαθμολογία των 7,9/10.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Steam. 12  Σεπτεμβρίου 2003. 354140. Ανακτήθηκε στις 13  Δεκεμβρίου 2023.