Dark Angel

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Dark Angel
Οι Dark Angel στο Hellfest 2014
Πληροφορίες
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες
Μουσικά είδηThrash Metal
Παρουσία1983 - 1992, 2002 - 2005, 2013 - σήμερα
Δισκογραφική εταιρείαCombat, Relativity
ΜέληΡον Ράινχαρτ
Έρικ Μέγιερ
Τζιμ Ντάρκιν
Μάικ Γκονζάλεζ
Τζην Χόγκλαν
Πρώην μέληΝτον Ντότι
Ρομπ Γιαν
Μάικ Αντράντε
Τζακ Σβαρτζ
Λι Ράους
Μπομπ Γκούρλεϊ
Τζάστιν Μαν
Μπρετ Έρικσεν
Κρις ΜακΚάρθι
Ντάνιελ Ουίλιαμς
Ιστότοπος
http://www.darkangelthrash.com/

Οι Dark Angel ήταν αμερικάνικο thrash metal συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε το 1983 στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών και διαλύθηκε το 1992 μετά την κυκλοφορία τεσσάρων δίσκων. Το 2002 το συγκρότημα επανενώθηκε για τρία χρόνια χωρίς να ηχογραφήσει κάποιο νέο δίσκο και το 2013 πραγματοποίησαν την δεύτερη επανένωση τους.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1984-1992[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Dark Angel σχηματίστηκαν στο Ντάουνι της Καλιφόρνια από τον κιθαρίστα Τζιμ Ντάρκιν, τον τραγουδιστή Ντον Ντότι, το μπασίστα Ρομπ Γιαν και το ντράμερ Μάικ Αντράντε. Λίγο αργότερα, ο Αντράντε αντικαταστάθηκε από τον Τζακ Σβαρτζ και το συγκρότημα ηχογράφησε το πρώτο του ντέμο.


Το 1984, εντάχθηκε στο συγκρότημα ο κιθαρίστας Έρικ Μέγιερ και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "We Have Arrived" μέσω της "Azra", στις 5 Νοεμβρίου 1984, ενώ λίγο αργότερα συμπεριλήφθηκαν στη συλλογή "Metal Massacre VI" με το τραγούδι "Welcome to the Slaughterhouse".[1] Χωρίς οικονομική στήριξη, το συγκρότημα προώθησε το άλμπουμ παίζοντας ζωντανά σε κλαμπ του Λος Άντζελες, όπου άνοιγαν τις εμφανίσεις συγκροτημάτων όπως οι Slayer, Agent Steel και Savage Grace. Όντας μη ικανοποιημένοι από την απόδοση των ντράμερ τους, αντικατέστησαν τον Σβαρτζ διαδοχικά με τους Λι Ράους, Μπομπ Γκούρλεϊ, Τζάστιν Μαν για να καταλήξουν τελικά στον Τζην Χόγκλαν, με τον οποίο ηχογράφησαν το δεύτερο άλμπουμ τους "Darkness Descends", ένα από τα καλύτερα άλμπουμ στην ιστορία του thrash metal.[2] Μετά την ηχογράφηση του δίσκου, ο Μάικ Γκονζάλεζ αντικατέστησε τον μπασίστα Ρομπ Γιαν και το συγκρότημα περιόδευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες παίζοντας support σε συγκροτήματα όπως οι Motörhead, οι Megadeth, οι Slayer και οι Possessed. Τον Σεπτέμβριο του 1987, ο Ρον Ράινχαρτ πήρε τη θέση του Ντον Ντότι στα φωνητικά των Dark Angel.

Τον Ιανουάριο του 1989 κυκλοφόρησε ο τρίτος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο "Leave Scars", το μοναδικό άλμπουμ τους το οποίο μπήκε στο Billboard 200.[3] Η περιοδεία για την προώθηση του δίσκου ονομάστηκε "Ultimate Revenge Tour", με το συγκρότημα να εμφανίζεται μαζί με τους Death στην Αμερική και τους Nuclear Assault στην Ευρώπη. Στα μέσα της περιοδείας ο Ντάρκιν παραιτήθηκε, αφήνοντας τους Dark Angel να ολοκληρώσουν τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους ως κουαρτέτο.

Ακολούθησε το "Time Does Not Heal" το Φεβρουάριο του 1991 με τον Μπρετ Έρικσεν στην κιθάρα, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει το μοναδικό ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ τους, "Live Scars". Μετά την κυκλοφορία του "Time Does Not Heal" τη θέση του Έρικσεν πήρε ο Κρις ΜακΚάρθι αλλά το συγκρότημα ανακοίνωσε τη διάλυση του λίγο αργότερα.[4]

Μετά τη διάλυση και πρώτη επανένωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ρον Ράινχαρτ

Μετά τη διάλυση των Dark Angel ο Τζην Χόγκλαν επέδειξε τη μεγαλύτερη δραστηριότητα αφού συνεργάστηκε με τους Death, τον Ντέιβ Τάουνσεντ, τους Strapping Young Lad, κ.α. Ο Ράινχαρτ συμμετείχε στους Hunger και το 1997 σχημάτισε τους Oil. Ο Ντάρκιν σχημάτισε τους Dreams of Damnation κυκλοφορώντας τον δίσκο "Let The Violence Begin".

Το 2002, οι Dark Angel επανενώθηκαν με τον Ράινχαρτ στα φωνητικά, τον Μέγιερ στην κιθάρα, τον Ντάνιελ Ουίλιαμς στο μπάσο και τον Τζην Χόγκλαν στα τύμπανα. Η μοναδική ηχογράφηση την οποία έκαναν ήταν μία διασκευή στο "Creeping Death" για το άλμπουμ προς τιμή των Metallica, "Metallic Attack: Metallica - The Ultimate Tribute".[5] Την επόμενη χρονιά, το συγκρότημα διαλύθηκε και πάλι λόγω προβλημάτων υγείας του Ράινχαρτ τα οποία δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει.

Η δεύτερη επανένωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 10 Αυγούστου 2013, ανακοινώθηκε η επανένωση των Dark Angel με τον Ντον Ντότι στα φωνητικά με σκοπό να εμφανιστούν ως πρώτο όνομα στο φεστιβάλ "Keep It True XVII", τον Απρίλιο του 2014. Η σύνθεση περιελάμβανε τους κιθαρίστες Έρικ Μέγιερ και Τζάστιν Ζιχ, τον μπασίστα Μάικ Γκονζάλεζ και το ντράμερ Τζην Χόγκλαν.[6] Την ανακοίνωση αυτή αρνήθηκαν μία εβδομάδα αργότερα, ο Χόγκλαν και ο Ντότι σε ξεχωριστές δηλώσεις.[7]

Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013, το μάνατζμεντ του συγκροτήματος ανακοίνωσε την επανένωση τους για περιορισμένο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, με τους Χόγκλαν, Ράινχαρτ, Ντάρκιν και Γκονζάλεζ να επιβεβαιώνονται στη σύνθεση του σχήματος.[8] Τον Οκτώβριο του 2013 δημοσιεύθηκε βίντεο με το συγκρότημα να κάνει πρόβα, προσθέτοντας στην προαναφερθείσα σύνθεση τον Έρικ Μέγιερ,[9] ενώ έναν χρόνο αργότερα έγινε γνωστό ότι το συγκρότημα δουλεύει πάνω σε νέο υλικό.[10]

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]