Arcana Arcanorum

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα «Arcana Arcanorum» είναι ένα απόκρυφο σύστημα το οποίο διαφύλαξαν, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, Τέκτονες, Ροδόσταυροι, Μαρτινιστές, Μυστικιστές και γενικά μελετητές των νόμων του Θεού και του Σύμπαντος. Ονομάζεται και «scala di Napoli» ή «Regime di Napoli», ή «το μυστικό των μυστικών» στα Ελληνικά. Ο εκφυλισμός των διαφόρων Τεκτονικών Ταγμάτων σε Λέσχες, ανάγκασε μία μερίδα υψηλόβαθμων μελών του που παρέμειναν Παραδοσιακοί παρά τις εξελίξεις, να διαφυλάξει αυτό το σύστημα για τα μάτια ολίγων.

Ο ιστορικός και συγγραφέας Γκαστόνε Βεντούρα, Κυρίαρχος Μεγάλος Γενικός Ιεροφάντης των Τύπων Μισραΐμ και Μέμφις και Μεγάλος Διδάσκαλος του Μαρτινιστικού Τάγματος έγραψε: «Τα Arcana Arcanorum εφόσον θέλουν να τιμούν τον τίτλο τους είναι “Arcana” δηλαδή απόκρυφα». Και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, αφού αποτέλεσαν ένα σύστημα καλά κρυμμένο και κωδικοποιημένο μέχρι σήμερα.

Ο Τζουζέππε Μπάλσαμο (Giuseppe Balsamo) ή αλλιώς Αλεσσάντρο Καλιόστρο, στα 1766 ή 1767, μυήθηκε στη Στοά «Discrezione e Armonia» («Διακριτικότητα και Αρμονία») που ιδρύθηκε στη Μάλτα στα 1738. Εκεί ήταν μέλος και ο Ιππότης ντ΄Ακουίνο (d’Aquino). Από αυτήν μεταφέρθηκαν το 1767, Τυπικά και κανονισμοί στη Νάπολη. Σε αυτά προστέθηκαν τρεις άλλοι βαθμοί ονομαζόμενοι «Arcana Arcanorum», χάρις στον Λουίτζι ντ΄Ακουίνο (Luigi d’Aquino) και ίσως και του Καλιόστρο και του Αλθότα (Althotas, ίσως διδάσκαλος του Άνταμ Βάισχαουπτ, ιδρυτή των Ιλλουμινάτι, και ίσως το ίδιο πρόσωπο με τον Κόμη ντε Σεν Ζερμέν, Comte de Saint Germain).

Σήμερα, βρίσκουμε τα «Arcana Arcanorum», σε λίγες πολύ παραδοσιακές Οργανώσεις που τα φυλάσσουν μακρυά από αυτούς που δεν τα δικαιούνται «εσωτερικά». Μεταξύ αυτών και ο Τεκτονικός Τύπος Μισραΐμ Μέμφις.

Η αλλοιωμένη φυσιογνωμία των περισσότερων Ταγμάτων, που έχουν φτάσει στο σημείο να αποκηρύσσουν τον Εσωτερισμό, θυσιάζοντάς τον στην προσέλκυση μελών, κάνει αδήριτη την ανάγκη ώστε, τα «Arcana Arcanorum», το «μυστικό των μυστικών», η «επικοινωνία με το θείο», η «επανενσωμάτωση» να μείνει μόνον σε λίγους.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ιστορία των Τύπων Misraim Memphis. Gastone Ventura
  • Τυπικά ΑΑΑΤ Misraim Memphis
  • Βιογραφία Alessandro Cagliostro

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Misraim Memphis