Alter Bridge

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οι Alter Bridge

Οι Alter Bridge είναι αμερικανικό μουσικό συγκρότημα της χαρντ ροκ[1] από την Ατλάντα. Το απαρτίζουν οι Μαρκ Τρεμόντι, Μπράιαν Μάρσαλ και Σκοτ Φίλιπς, πρώην μέλη των Creed, με τον Μάιλς Κένεντι, που ανήκε πρώτα στους Mayfield Four και είναι τώρα ο τραγουδιστής του περιοδεύοντος συγκροτήματος του Slash. Το όνομα της μπάντας σκέφτηκε ο Τρεμόντι από μία γέφυρα (Bridge) που βρισκόταν στο Ντιτρόιτ κοντά στην περιοχή που έμενε παλιότερα στον "Alter Road". Ενώ οι Creed είχαν γίνει πολυ-πλατινένιοι, οι Alter Bridge δεν έχουν φτάσει στο ίδιο επίπεδο επιτυχίας έως σήμερα με το "One Day Remains" να ανακηρίσεται μόνο gold status (χρυσό). Έχουν αλλάξει 3 δισκογραφικές εταίριές από την αρχή της καριέρας τους. Μία με κάθε άλμπουμ.

One Day Remains[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρώτο τους album , το One Day Remains, κυκλοφόρησε τη χρονιά της δημιουργίας τους, το 2004, με τα σινγκλς "Open Your Eyes " και "Find The Real" όπως επίσης και το "Broken Wings". Το άλμπουμ αύτο αντιμετώπισε βαριά κριτική εξ' αιτίας της ομοιότητας του με τραγούδια των Creed.

Blackbird[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το δεύτερό τους album, με τίτλο Blackbird κυκλοφόρησε στις 9 Οκτωβρίου του 2007. Το πρώτο σινγκλ από αυτό το άλμπουμ, με τίτλο "Rise Today", κυκλοφόρησε στις 30 Ιουλίου του 2007. Αυτό ήταν το πρώτο άλμπουμ στο οποίο συμμετείχε δημιουργικά και ο Μάιλς Κένεντι καθώς όταν έγινε μέλος τησ μπάντας τα τραγούδια του "One Day Remains" είχαν ήδη γραφτεί. Το "Blackbird" θεωρείται αυτήν την στιγμή, από τους φαν, το καλύτερό τους άλμπουμ.

AB 3[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 11 Οκτοβρίου του 2010 κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ με τον τίτλο "AB 3". Οι κριτικοί το επαίνεσαν και το χαρακτήρισαν "Masterpiece" (αριστούργημα). Το τραγούδι "Isolation" αυτού του δίσκου είναι η μεγαλύτερη τους επιτυχία έως σήμερα (20/2/2011).

Μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Albums[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ημερομηνία κυκλοφορίας Τίτλος Εταιρεία Θέση στο Billboard 200 Χώρα Πωλήσεις στις ΗΠΑ. Διεθνείς πωλήσεις
10 Αυγούστου 2004 One Day Remains Wind-up Records #5 US Χρυσό 3x πλατινένιο
9 Οκτωβρίου 2007 Blackbird Universal Republic Records #13 US - -
11 Οκτωβρίου 2010 "ΑΒ 3" Roadrunner Records #17 US - -

Singles[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρονιά Τίτλος Θέση στους μουσικούς καταλόγους επιτυχιών Album
US Billboard Hot 100 US Mainstream Rock US Modern Rock
2004 "Open Your Eyes" #123 #2 #24 One Day Remains
2005 "Find The Real" - #7 - One Day Remains
2005 "Broken Wings" - #29 - One Day Remains
2007 "Rise Today" - #4 #32 Blackbird

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]