88 λεπτά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
88 λεπτά
(88 Minutes)
ΣκηνοθεσίαJon Avnet
ΠαραγωγήAvi Lerner, Γκάρι Σκοτ Τόμπσον, Randall Emmett[1] και Jon Avnet[1]
ΣενάριοΓκάρι Σκοτ Τόμπσον
ΠρωταγωνιστέςΑλ Πατσίνο, Alicia Witt, Λίλι Σομπιέσκι, Deborah Kara Unger, Έιμι Μπρένεμαν, Neal McDonough, Μπεν Μακένζι, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ, Stephen Moyer, Μπρένταν Φλέτσερ, Christopher Redman, Kaj-Erik Eriksen, Michael Eklund, Leah Cairns[2], Paul Campbell[2], Mike Dopud[2] και Τζούλιαν Κρίστοφερ[2]
ΜουσικήΕντ Σίαρμουρ
ΦωτογραφίαΝτενί Λενουάρ
ΜοντάζΠίτερ Ε. Μπέργκερ
Εταιρεία παραγωγήςMillennium Films
ΔιανομήTriStar Pictures και Netflix
Πρώτη προβολή14  Φεβρουαρίου 2007[1]
Διάρκεια95 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Το 88 λεπτά (αγγλικά: 88 Minutes‎‎) είναι αμερικανική κινηματογραφική ταινία θρίλερ, που προβλήθηκε το 2007, με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο και κύριες συμπρωταγωνίστριες τις Έϊμυ Μπρένεμαν, Αλίσια Γουίτ και Λίλι Σομπιέσκι. Η σκηνοθεσία είναι του Τζον Άβνετ και το σενάριο του Γκάρι Σκοτ Τόμσον.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Σιάτλ των ΗΠΑ, ένας επιτυχημένος καθηγητής ψυχιατρικής ασχολείται με μία υπόθεση φόνου και έχει μόλις 88 λεπτά για να τη διαλευκάνει.

Ο Δρ. Τζακ Γκραμ είναι ψυχίατρος που συνεργάζεται με το FBI, προκειμένου να συνεισφέρει για τη διαλεύκανση υποθέσεων που έχουν να κάνουν με κατά συρροήν δολοφόνους, αφού οι εκτιμήσεις του χρησιμοποιούνται σαν βασικά πειστήρια για την καταδίκη τους. Ελαχιστοποιώντας σταδιακά τον αριθμό των πιθανών υπόπτων, ο Τζακ προσπαθεί εναγωνίως να έρθει σε επαφή με έναν προβληματικό μαθητή του, μια πρώην σχέση του αλλά και με έναν κατά συρροή δολοφόνο. Τα πράγματα ωστόσο περιπλέκονται, όταν την ημέρα της εκτέλεσης κάποιου από εκείνους που είχαν συλληφθεί με τη βοήθειά του, ένας νέος φόνος με τα χαρακτηριστικά που εμφάνιζε ο συγκεκριμένος θανατοποινίτης, διαπράττεται!

Ρόλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]