Φωνή της Αμερικής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Φωνή της Αμερικής
ΈδραΟυάσινγκτον, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΙδιοκτήτηςΟμοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών
ΜητρικήU.S. Agency for Global Media
ΙστότοποςΕπίσημη ιστοσελίδα
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube
Commons page Πολυμέσα

Η Φωνή της Αμερικής (αγγλικά: Voice of America, VOA) είναι δίκτυο μεταδόσεων (ραδιοφωνικό, τηλεοπτικό, διαδικτυακό) που εκπέμπει από την Αμερική σε μεγάλο αριθμό γλωσσών παγκοσμίως, χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και με επίσημα δηλωμένο στόχο την καθαρή και αποτελεσματική παρουσίαση των πολιτικών της αμερικανικής κυβέρνησης[1]. Ο φορέας εποπτείας της Φωνής της Αμερικής είναι το Διοικητικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (BBG). Η Φωνή της Αμερικής παρέχει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων για εκπομπές στο ραδιόφωνο, στη τηλεόραση και στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο σε 44 γλώσσες, προωθώντας μια θετική άποψη για τις Ηνωμένες Πολιτείες.[2] Υποστηρίζεται από Γραφείο Διεθνών Μεταδόσεων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η Φωνή της Αμερικής λειτουργούσε και ελληνική υπηρεσία, η οποία λειτουργούσε αδιάκοπα από το 1942 έως το 2014, όταν και έκλεισε λόγω περικοπών που έγιναν από τον φορέα εποπτείας του οργανισμού.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «About VOA». VOA. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Μαΐου 2011. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2011. 
  2. "Propaganda Reference. RED FILES: Propaganda Deep Background. 1999. PBS.org. BPS
  3. Σώκου, Κατερίνα. «Φωνή της Αμερικής, η τελευταία εκπομπή στα ελληνικά». www.kathimerini.gr. Ανακτήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]