Στρατιωτικά Συμβούλια των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Κατά την διάρκεια του 2016, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν δημιουργήσει 3 ξεχωριστά στρατιωτικά συμβούλια στην περιοχή Shahba, προκειμένου να διευκολύνουν την οργάνωση και την διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή. Από τα τέλη του 2016, τα τρία στρατιωτικά συμβούλια είναι το στρατιωτικό συμβούλιο της Μανμπίτζ, το στρατιωτικό συμβούλιο της Αλ Μπαμπ, και το στρατιωτικό συμβούλιο της Τζαραμπλούς.

Στρατιωτικά συμβούλια ανά περιοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μανμπίτζ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το στρατιωτικό συμβούλιο της Μανμπίτζ είναι ένας συνασπισμός που δημιουργήθηκε από επτά μονάδες του SDF που ανήκουν στη μονάδα "Στρατος των Επαναστατών" στις 2 Απριλίου 2016 κοντά στο φράγμα Tishrin του Ευφράτη. Το στρατιωτικό συμβούλιο είχε ως στόχο να ανακαταλάβει την πόλη Manbij δυτικά του ποτάμιου από το ISIL και πολλά από τα μέλη του συμβουλίου είναι μαχητές από τις γύρω περιοχές.

Αλ Μπαμπ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αλ Μπαμπ ιδρύθηκε στις 14 Αυγούστου του 2016 από επτά μικρές παρατάξεις συνδεδεμένες με το SD με στόχο την ανακατάληψη της πόλης al-Bab, δυτικά της Manbij. 

Στις 31 Οκτωβρίου του 2016, ένα τάγμα αποτελούμενο αποκλειστικά από γυναίκες μαχητές ιδρύθηκε εντός του Στρατιωτικού Συμβουλίου της al-Bab.[1]

Τζαραμπλούς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς είναι ένας συνασπισμός του SDF στην περιοχή Shaba που απαρτίζεται μαχητές καταγόμενους από την πόλη Jarabulus και τις γύρω περιοχές που έφυγαν όταν το ISIL τις κατέλαβε.[2]

Ο Abdel Sattar al-Jader, αρχικός ηγέτης του Στρατιωτικού Συμβουλίου και διοικητής των ταξιαρχιών του Ευφράτη-Jarabulus, δολοφονήθηκε λίγο πριν την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στο Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο, και το SDF, κατηγορεί την τουρκική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών για την οργάνωση της δολοφονίας.[3]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2016. 
  2. «Kurdish-backed council says Turkey's intervention to make Syrian town "grave for Erdogan troops"». ARA News. 26 August 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2016-08-26. https://web.archive.org/web/20160826202611/http://aranews.net/2016/08/kurdish-backed-council-says-turkeys-intervention-make-syrian-town-grave-erdogan-troops/. Ανακτήθηκε στις 26 August 2016. 
  3. «Turkey's Syria offensive aimed at Kurdish YPG». Deutsche Welle. 24 August 2016. http://www.dw.com/en/turkeys-syria-offensive-aimed-at-kurdish-ypg/a-19497653. Ανακτήθηκε στις 24 August 2016.