Οίκος της Νύχτας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οίκος της Νύχτας είναι τίτλος σειράς μυθιστορημάτων φαντασίας με θέμα τους βρικόλακες από τη συγγραφέα Φ. Κ. Καστ και την κόρη της, Κριστίν Καστ.

Ακολουθεί τις περιπέτειες της Ζόι Ρέντμπερντ, μιας δεκαεξάχρονης κοπέλας που μόλις έγινε αρχάρια βρικόλακας και είναι υποχρεωμένη να παρακολουθήσει μαθήματα στο εσώκλειστο σχολείο Οίκος της Νύχτας στην Τούλσα της πολιτείας Οκλαχόμα.

Η σειρά ήταν στη λίστα των Μπεστ Σέλερ των New York Times για 63 βδομάδες και έχουν εκτυπωθεί πάνω από εφτά εκατομμύρια αντίγραφα μόνο στις ΗΠΑ. Το έκτο μυθιστόρημα, "Tempted", που βγήκε στην αγορά τον Οκτώβριο του 2009 με πρώτη έκδοση ενός εκατομμυρίου αντιτύπων, μπήκε την ίδια βδομάδα στη λίστα μπεστ σέλερ των USA Today στο #1. Τον Ιανουάριο του 2010, το Gezeichnet, μια γερμανική μετάφραση της Σημαδεμένης, έφτασε το #1 στη λίστα μπεστ σέλερ της Der Spiegel. Μέχρι στιγμής, η σειρά έχει πουλήσει πάνω από δέκα εκατομμύρια βιβλία σε 39 χώρες.

Ένα απ' τα τελευταία εκδοθέντα βιβλία της σειράς, το "Burned', εκδόθηκε στις 27 Απριλίου 2010. Όπως το Tempted, μπήκε την ίδια βδομάδα στη λίστα μπεστ σέλερ του USA Today στο #1. Το "Awakened" εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2011 και μπήκε επίσης στη λίστα στο #1. Η σειρά που εκδίδεται στην Αμερική από το St Martin's Press και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο υπολογίζεται να φτάνει στο σύνολο τα 12 βιβλία. Το 2008, είχαν ανακοινωθεί και σχέδια για γύρισμα ταινίας.