Ντάριο Κρέσιτς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ντάριο Κρέσιτς
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση11  Ιανουαρίου 1984[1][2][3]
Βούκοβαρ
Χώρα πολιτογράφησηςΚροατία[4][5]
Ύψος195 cm Edit this on Wikidata
Βάρος89 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΚροατικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής
Περίοδος ακμής2002
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ντάριο Κρέσιτς (κροατικά: Dario Krešić), είναι Κροάτης τερματοφύλακας, που αγωνίζεται στην Γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν. Έχει ύψος 1,96, βάρος 89 κιλά και φορά τη φανέλα με το νούμερο 91.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ντάριο Κρέσιτς γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1984 στην πόλη Βούκοβαρ της Κροατίας στην πρωήν Γιουγκοσλαβία, αλλά αργότερα μετανάστευσε με την οικογένειά του στη Γερμανία. Ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2002 στην Άιντραχτ του Τριρ (Eintracht Trier), στη δεύτερη κατηγορία της Μπουντεσλίγκα. Από το 2004 κέρδισε θέση βασικού στην ομάδα και συνέχισε για άλλες δύο σεζόν, παρά το ότι η ομάδα του υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία.

Την περίοδο 2006-07 πήρε μεταγραφή στον Πανιώνιο, που είχε προπονητή τον Γερμανό Έβαλντ Λίνεν και την επόμενη σεζόν πήρε τη θέση του βασικού, την οποία διατήρησε τα επόμενα δύο χρόνια. Ήταν βασικό μέλος της ομάδας που πήρε δύο συνεχόμενες σεζόν την 5η θέση στο πρωτάθλημα και μετείχε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το Ιντερτότο. Το καλοκαίρι του 2009 μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ (έχει υπογράψει τετραετές συμβόλαιο), όντας αναπληρωματικός του βασικού τερματοφύλακα της ομάδας, Κώστα Χαλκιά.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]