Μιχάλης Εμιρλής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μιχάλης Εμιρλής
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1 Ιανουαρίου 1980 (1980-01-01) (44 ετών)
Θεσσαλονίκη
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΘρησκείαΧριστιανός Ορθόδοξος
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής
Οικογένεια
ΣύζυγοςΕιρηνη Δανιήλ
Τέκνα1
Εν ενεργεία2005–σήμερα

Ο Μιχάλης Εμιρλής (Θεσσαλονίκη, 1 Ιανουαρίου 1980) είναι Έλληνας τραγουδιστής.

Πρώτα χρόνια και σπουδές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1980 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,[1] ενώ παράλληλα άρχισε να ασχολείται με τη μουσική.

Μουσική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Μιχάλη Εμιρλή κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2005, με τίτλο Ζω περιμένοντας να ζήσω σε στίχους και μουσική δική του. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τα τραγούδια «Η πίπα της ειρήνης», «Να σε ξεχάσω προσπαθώ» και «Νιώθω το τέλος να πλησιάζει».Τον Ιούνιο του 2006 κερδίζει το Μουσικό Βραβείο MAD Video Music Award Καλύτερου ποπ ροκ βίντεο κλιπ.

Τον Νοέμβριο του 2006 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Τζερόνιμο», το οποίο και συμπεριέλαβε στην επόμενη δισκογραφική του δουλειά τον Μάιο του 2008 με τίτλο Μη διστάζεις από την οποία ξεχώρισαν τα τραγούδια «Μη μου μιλάτε για εκείνη», «Αυτό που σ’αρέσει» , «Ο Κουβανός» και το «'Οσα η αγάπη μου χρωστά». Στον συγκεκριμένο δίσκο, το συνθετικό κομμάτι αναλαμβάνει ο Μιχάλης Εμιρλής ενώ τους στίχους υπογράφει ο Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης.

Τον Μάρτιο του 2011 κυκλοφορεί την τρίτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο Φωτιά στα παραμύθια. Πρόκειται για ένα άλμπουμ με έντεκα τραγούδια. Το συνθετικό κομμάτι αναλαμβάνει εκτός από τον ίδιο τον ερμηνευτή και ο Stelios Mac, ενώ στους στίχους βρίσκουμε πάλι τον Χριστόφορο Μπαλαμπανίδη, τον Stelio Mac και τη Βίκυ Μπεκιάρη. Τραγούδια που έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση από αυτό το cd είναι το «Σε θέση άμυνας», το «Παιδί των ηδονών» και το «Ξυπνάω στο πλάι σου».

Το φθινόπωρο του 2016 επιστρέφει με δυο νέα κομμάτια το «Στη τρέλα με πηγαίνεις» σε μουσική του Κωσταντίνου Βελλιάδη και στίχους του Τέρπανδρου και «Το εγώ να γίνει εμείς» που υπογράφει συνθετικά και στιχουργικά ο ίδιος. Τα συγκεκριμένα τραγούδια είναι προπομπός του τέταρτου προσωπικού δίσκου του καλλιτέχνη με τίτλο Είπα μια μέρα στην καρδιά.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 2005 - Ζω περιμένοντας να ζήσω
  • 2008 - Μη διστάζεις
  • 2011 - Φωτιά στα παραμύθια
  • 2016 - Είπα μια μέρα στην καρδιά (CD SINGLE)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 99 fm[νεκρός σύνδεσμος], Μικρό βιογραφικό του καλλιτέχνη.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]