Κεν Άντερσον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μίστερ Άντερσον
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ken Anderson (Αγγλικά)
Γέννηση6  Μαρτίου 1976
Μινεάπολις
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος185 cm Edit this on Wikidata
Βάρος110 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (1999–2019)
ηθοποιός[1]
Περίοδος ακμής1999 - 2019
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΡεπουμπλικανικό Κόμμα
Στρατιωτική σταδιοδρομία
Βαθμός/στρατόςΑμερικανικός Στρατός
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Κένεθ Άντερσον (Kenneth "Ken" Anderson, 6 Μαρτίου 1976) είναι Αμερικανός παλαιστής και περιστασιακός ηθοποιός. Έγινε γνωστός στους οπαδούς της πάλης, όταν εργαζόταν στο WWE, από το 2005 εως το 2009, ως "Μίστερ Κένεντι". Αυτή τη περίοδο εργάζεται στο Total Nonstop Action Wrestling ως "Μίστερ Άντερσον".

Πρώτα Χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άντερσον αποφοίτησε από το Ουάσινγκτον Χάι Σκουλ. Πριν αρχίσει τη καριέρα του στην επαγγελματική πάλη, ο Άντερσον δούλεψε ως φύλακας σε πυρηνικό σταθμό και ως προσωπικός εκπαιδευτής. Επίσης συμμετείχε στον στρατό Ηνωμένων Πολιτειών.

Καριέρα ως επαγγελματίας παλαιστής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτα βήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άντερσον άρχισε να ασχολείται με άθλημα το 1999. Σύντομα ξεκίνησε να παλεύει στην ανεξάρτητη σκηνή της πάλης, όπου κέρδισε ομαδικούς και ατομικούς τίτλους. Μετά την είσοδο της νέας χιλιετίας, το WWE τον κάλεσε για να αγωνιστεί σε διάφορες διοργανώσεις, χωρίς να υπογράψει συμβόλαιο. Εκτός από αυτό, ο Τζεφ Τζάρετ του TNA Wrestling προσέγγισε τον Άντερσον για να υπογράψει συμβόλαιο, όμως οι συζητήσεις δεν βρήκαν αποτέλεσμα.

WWE (2005-2009)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Φεβρουάριο του 2005, ο Άντερσον υπέγραψε συμβόλαιο με το WWE και στάλθηκε στο Ohio Valley Wrestling (OVW), το οποίο ήταν κέντρο εκπαίδευσης παλαιστών. Την ίδια χρονιά, έκανε το ντεμπούτο του στο WWE SmackDown νικώντας τον Φουνάκι. Ο Άντερσον υποδυόταν τον αλαζόνα και μόνος του έκανε τη παρουσία των εισόδων του, παίρνοντας το μικρόφωνο. Μετά, άρχισε μια μικρή αντιπαλότητα με τον εκφωνητή Τόνι Τσιμέλ, αφού πίστευε πως ο Τσιμέλ δεν έκανε σωστά τη παρουσίαση του. Σύντομα, ο Άντερσον άρχισε να χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο "Μίστερ Κένεντι".

Ως Μίστερ Κένεντι το 2007

Τον Νοέμβριο στο No Mercy νίκησε τον Χαρντκόρ Χόλι και στο SmackDown συμμετείχε στον τελευταίο τηλεοπτικό αγώνα του Έντι Γκερέρο. Τον Δεκέμβριο ο Κένεντι τραυματίστηκε, χειρουργήθηκε και έκανε την επιστροφή του τον Μάιο του 2006. Στη συνέχεια, άρχισε μια κόντρα με τον Μπατίστα, τον οποίο νίκησε δύο φορές αντικανονικά, αλλά στο τέλος έχασε από αυτόν. Τον Σεπτέμβριο, νίκησε σε έναν τριπλό αγώνα, ενάντια στους Φίνλεϊ και Μπόμπι Λάσλεϊ, για να γίνει Πρωταθλητής Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά, ο Κένεντι θέλησε να μετακινηθεί στο WWE Raw, αφού θεωρούσε πως είχε νικήσει όλα τα μεγάλα ονόματα του SmackDown. Ο τότε διευθυντής του SmackDown, Τέντυ Λονγκ, έβαλε τον Κένεντι σε αγώνα με τον θρυλικό Αντερτέικερ, τον οποίο ο Κένεντι νίκησε αντικανονικά. Μετά, ο Κένεντι ηττήθηκε από τον Κρις Μπενουά και έχασε το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 5 Ιανουαρίου 2007, επέστρεψε στο SmackDown και νίκησε σε ένα τουρνουά, με έπαθλο μια ευκαιρία διεκδίκησης του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Στο Royal Rumble, ο Κένεντι έχασε από τον πρωταθλητή Μπατίστα. Αργότερα, κατάφερε να νικήσει στον αγώνα Money in the Bank στην WrestleMania 23, κόντρα σε άλλους επτά παλαιστές. Ο Κένεντι δήλωσε πως θα αξιοποιήσει το συμβόλαιο Money in the Bank στην WrestleMania 24. Ένας τραυματισμός του Κένεντι χάλασε τα σχέδια και γι'αυτό το σενάριο συνεχίστηκε με τον Ετζ, ο οποίος του πήρε το συμβόλαιο τον Μάιο. Εντωμεταξύ ο Κένεντι είχε τραυματιστεί στον δεξί τρικέφαλο και απουσίαζε από τα σόου. Επέστρεψε τον Ιούνιο και στο SummerSlam διεκδίκησε το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα, χωρίς επιτυχία. Τον Σεπτέμβριο, ο Κένεντι αποκλείστηκε για έναν μήνα, γιατί μπλέχτηκε σε ένα σκάνδαλο με χρήση στεροειδών, μαζί με άλλους δέκα παλαιστές του WWE.[2]

Όταν επέστρεψε συμμετείχε με επιτυχία σε έναν ομαδικό αγώνα στο No Mercy. Τις επόμενες εβδομάδες είχε κόντρα με τον Τζεφ Χάρντι, με τον οποίο πάλεψαν σε αρκετούς ατομικούς και ομαδικούς αγώνες, όπου τους περισσότερους κέρδισε ο Χάρντι. Μετά, ο Κένεντι άρχισε κόντρα με ένα μεγάλο όνομα της εταιρείας, τον Σον Μάικλς, αφού ισχυρίστηκε πως ο Μάικλς έπρεπε να αποσυρθεί για να πάρουν τη θέση του οι νέοι παλαιστές. Στις 13 Δεκεμβρίου, ο Μαίκλς νίκησε τον Κένεντι. Στις 31 του μηνός στο Raw, ο Κένεντι τον νίκησε, αφού χρησιμοποίησε την νέα τελειωτική του κίνηση, το Mic Check. Οι δύο συνέχισαν να παλεύουν, με τις νίκες να εναλλάσσονται. Στο Royal Rumble του 2008, ο Κένεντι τον απέκλεισε και η κόντρα τους ήρθε στο τέλος της.

Έπειτα, ο Κένεντι απουσίαζε για μερικές εβδομάδες, επειδή βρισκόταν στα γυρίσματα της ταινίας Behind Enemy Lines: Colombia. Έκανε την επιστροφή του στις 28 Απριλίου στο Raw και άρχισε κόντρα με τον τότε γενικό διευθυντή του Raw, τον Γουίλιαμ Ρίγκαλ. Χάρη σε αυτή τη κόντρα ο Κένεντι άλλαξε συμπεριφορά και έγινε συμπαθής στο κοινό.
Στις 4 Αυγούστου, σε έναν αγώνα με τον Σέλτον Μπέντζαμιν, ο Κένεντι τραυματίστηκε στον ώμο και απουσίαζε για αρκετούς μήνες.[3] Όσο απείχε από τα ρινγκ, ο Κένεντι, διαφήμισε στις 24 Νοεμβρίου στο Raw, την ταινία που πρωταγωνιστούσε. Στις 7 Μαΐου του 2009, ο Κένεντι πάλεψε στο Florida Championship Wrestling, όπου τότε ήταν κέντρο εκπαίδευσης για τους ανερχόμενους παλαιστές, για να βρει τον ρυθμό του, πριν παλέψει στο Raw. Στις 25 Μαϊού στο Raw, επέστρεψε και συμμετείχε σε έναν αγώνα 10 ατόμων. Σε αυτόν τον αγώνα, ο Κένεντι εκτέλεσε λανθασμένα μια κίνηση στον χειρουργημένο ώμο του Ράντυ Όρτον και μετά κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν τον Όρτον να φωνάζει στον Κένεντι στα παρασκήνια, για αυτή την απροσεξία.

Ο Κένεντι απολύθηκε στις 29 Μαΐου 2009 από το WWE, μονάχα τέσσερις μέρες μετά από την επιστροφή του.[4]

TNA Wrestling (2010-2013, 2013-)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιανουάριο του 2010, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με το Total Nonstop Action Wrestling (TNA Wrestling). Στο Genesis, ως "Μίστερ Άντερσον" νίκησε τον διαταραγμένο Αμπύς, χάρη σε μια σιδερογροθιά. Στις 21 του μηνός, εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή της εταιρίας, το Impact!, όπου μίλησε για τον λόγο που πήγε στο TNA και έκανε σχόλια για την απόλυση του από το WWE.

Στο Against All Odds, ο Άντερσον νίκησε τον Κερτ Ανγκλ και τον Αμπύς. Μετά, ακολούθησαν δύο ήττες από τον Κερτ Ανγκλ. Στο Sacrifice, έχασε από τον Τζεφ Χάρντι και μετά τον αγώνα ο Άντερσον έδωσε το χέρι του στον Χάρντι, χωρίς όμως την ανάλογη ανταπόκριση. Έπειτα, ο Άντερσον βοήθησε τον Χάρντι σε αγώνα του με τον Στινγκ. Στο Slammiversary VIII, ο Άντερσον και ο Χάρντι σχημάτισαν ομάδα, για να νικήσουν τους Μπόμπι Ρουντ και Τζέιμς Στορμ. Στο Victory Road, ο Άντερσον διεκδίκησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών, χωρίς επιτυχία. Μετά, συμμετείχε σε ένα τουρνουά για να κερδίσει ευκαιρία διεκδίκησης του τίτλου. Στον ημιτελικό γύρο, νίκησε τον Τζέι Λίθαλ για να προηγηθεί. Στις 21 Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό από την διευθύντρια της εταιρίας, Ντίξι Κάρτερ, ότι το συμβόλαιο του Μίστερ Άντερσον ανανεώθηκε.

Ο Μίστερ Άντερσον το 2010

Τον Οκτώβριο στο Bound for Glory, ο Άντερσον διεκδίκησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών, κόντρα στους Κερτ Ανγκλ και Τζεφ Χάρντι. Οι Χαλκ Χόγκαν και Έρικ Μπίσοφ βοήθησαν τον Τζεφ Χάρντι να νικήσει και τον ένταξαν στην ομάδα τους. Στη συνέχεια ο Άντερσον νίκησε σε αγώνα και έγινε ο διεκδικητής για το τίτλο. Μετά από τον αγώνα, ο Χάρντι του επιτέθηκε και αυτό του προκάλεσε διάσειση. Τον Δεκέμβριο, ο Άντερσον επέστρεψε και έδιωξε τον Χάρντι από το ρινγκ. Τον Ιανουάριο του 2011 στο Genesis, ο Άντερσον νίκησε τον Ματ Μόργκαν για να γίνει ο διεκδικητής του Πρωταθλήματος Βαρέων Βαρών, ενώ στο τέλος του σόου, νίκησε τον Τζεφ Χάρντι για να γίνει ο νέος πρωταθλητής. Τον Φεβρουάριο σε έναν επαναληπτικό αγώνα, ο Άντερσον υπερασπίστηκε το πρωτάθλημα. Έπειτα, οι δυο τους μονομάχησαν σε έναν αγώνα με σκάλες, όπου η εμπειρία του Τζεφ στους αγώνες αυτούς, τον βοήθησε να νικήσει.

Ο Άντερσον νίκησε τους Κερτ Ανγκλ και Ρομπ Βαν Νταμ σε έναν τριπλό αγώνα, παίρνοντας το δικαίωμα για άλλον έναν αγώνα για το πρωτάθλημα. Αντί για αυτό όμως, το πρωτάθλημα διεκδίκησε ο Στινγκ, ο οποίος κατάφερε και να το κερδίσει. Μετά από αυτό, ο Άντερσον ένιωσε αδικημένος, γι'αυτό και επιτέθηκε στον Στινγκ. Έχοντας αντιπαλότητα με τους Χάρντι και Στινγκ, ο Άντερσον προσπάθησε χωρίς επιτυχία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Τον Απρίλιο στο Lockdown, αντιμετώπισε τους Στινγκ και Ρομπ Βαν Νταμ, χωρίς επιτυχία. Τον επόμενο μήνα, κέρδισε σε έναν αγώνα 24 παλαιστών, όπου ο μόνος τρόπος για να κερδίσει κάποιος, είναι να πετάξει τους άλλους έξω από το ρινγκ. Χάρη σε αυτή τη νίκη έγινε πάλι ο διεκδικητής του Πρωταθλήματος Βαρέων Βαρών. Σύντομα, άρχισε να παίζει ψυχολογικά παιχνίδια με τον πρωταθλητή Στινγκ, με τον Άντερσον να υιοθετεί την εμφάνιση που είχε ο αντίπαλος του στη δεκαετία του '90. Τον Ιούνιο, ο Άντερσον κατάφερε να νικήσει τον Στινγκ και να κερδίσει το πρωτάθλημα. Έπειτα, ο Άντερσον συμμετείχε στην αντιπαθή προς το κοινό ομάδα, την Ιμόρταλ. Τον Ιούλιο, έχασε το πρωτάθλημα από τον Στινγκ.

Έπειτα, ο Άντερσον άρχισε μια αντιπαλότητα με τον Μπούλι Ρέι, όταν ο τελευταίος εμφανίστηκε σε έναν αγώνα του Άντερσον, αποσπώντας του τη προσοχή. Παρόλο που οι δυο παλαιστές ήταν μέλη της ομάδας Ιμόρταλ, συνέχισαν να προκαλούν ο ένας τον άλλον. Όταν ήρθαν αντιμέτωποι σε αγώνα, ο Μπούλι Ρέι τον νίκησε ύπουλα. Στη συνέχεια, ο Άντερσον εκδιώχθηκε από την ομάδα και απουσίασε από κάποια σόου. Όταν επέστρεψε, ο Άντερσον επιτέθηκε στους πρώην συμμάχους του. Η ομάδα δεν έμεινε άπραγη, αφού αναμείχθηκε σε αγώνα για το Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών, μεταξύ των Κερτ Ανγκλ και του Άντερσον, στερώντας τη νίκη του τελευταίου. Τον Οκτώβριο στο Bound for Glory, ο Άντερσον νίκησε τον αντίζηλο του, Μπούλι Ρέι. Τον επόμενο μήνα στο Turning Point, ο Άντερσον μαζί με τον Αμπύς νίκησαν δύο μέλη της Ιμόρταλ, τους Μπούλι Ρέι και Σκοτ Στάινερ. Μετά από αυτή τη νίκη η κόντρα του Άντερσον με την Ιμόρταλ έφθασε στο τέλος της.

Μετά από μήνες απουσίας, ο Άντερσον επέστρεψε στις 8 Μαρτίου 2012 και βοήθησε τον Έι Τζέι Στάιλς. Στη συνέχεια, συμμάχησε με τον Τζεφ Χάρντι και διεκδίκησαν χωρίς επιτυχία το Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα. Στις 13 Μαΐου στο Sacrifice, ο Άντερσον νίκησε τον Τζεφ, όμως έχασε από αυτόν σε επεισόδιο του Impact Wrestling. Στις 10 Ιουνίου στο Slammiversary, νίκησε τους Ρομπ Βαν Νταμ και Τζεφ Χάρντι, για να γίνει ο πρώτος διεκδικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Σε επεισόδιο του Impact Wrestling, ο Άντερσον διεκδίκησε το πρωτάθλημα ενάντια στον Μπόμπι Ρουντ, χωρίς επιτυχία. Έπειτα, απέτυχε να κατακτήσει και το Τηλεοπτικό Πρωτάθλημα. Τον Δεκέμβριο, ο Άντερσον έγινε μέλος της ομάδας Έισις & Έιτς, πηγαίνοντας κόντρα σε όλους τους παλαιστές του σόου. Η ομάδα και ο Άντερσον ήρθαν σε κόντρα με τους κορυφαίους παλαιστές του TNA, κάτι που τους έκανε αντιπαθείς στο κοινό. Τον Αύγουστο του 2013, δημιουργήθηκαν προβλήματα μεταξύ του Άντερσον και της ομάδας, ενώ άρχισε και μια κόντρα με τον αρχηγό του γκρουπ, Μπούλι Ρέι. Στις 23 Σεπτεμβρίου, το συμβόλαιο του με το TNA έληξε.[5] Στις 24 Οκτωβρίου ο Άντερσον επέστρεψε στο TNA, αφού υπέγραψε νέο συμβόλαιο και συνέχισε τη κόντρα του με τον Μπούλι Ρέι. Μετά απο ένα μήνα, η ομάδα Έισις & Έιτς διαλύθηκε οριστικά, όταν ο Άντερσον νίκησε τον Ρέι. Οι δυό τους ήρθαν αντιμέτωποι ξανά τον Ιανουάριο του 2014, όπου ο Άντερον έχασε. Στη συνέχεια, ο Άντερσον νίκησε τον Ρέι σε έναν αγώνα με φέρετρο, αφού τον έβαλε μέσα και έτσι τέλειωσε η κόντρα τους. Έπειτα, ξεκίνησε μια κόντρα με τον Σάμιουελ Σο, τον οποίο και νίκησε στο Lockdown τον Μάρτιο.

Καριέρα ως ηθοποιός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2009 ο Κεν Άντερσον έπαιξε στη ταινία Behind Enemy Lines: Colombia που ήταν μια συμπαραγωγή των WWE Studios, ενώ το 2011 έπαιξε στη ταινία Dogs Lie.

Σημαντικότερες Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο WWE[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο TNA[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χαρακτηριστικές Κινήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • The Mic Check (2007-)
    Ο Άντερσον εκτελεί το Kenton Bomb
  • Kenton Bomb
  • Facewash
  • Snap DDT
  • Bicycle Kick
  • Forward Russian legsweep
  • Hangman's neckbreaker
  • Rolling fireman's carry slam
  • Inverted superplex
  • Knee lift

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]