Ιρίνα Σάικ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ιρίνα Σέικ)

Η Ιρίνα Βαλέριεβνα Σαϊχλισλάμοβα (ρώσικα: Ири́на Вале́рьевна Шайхлисла́мова, 6 Ιανουαρίου 1986), ευρέως γνωστή ως Ιρίνα Σάικ (Ирина Шейк), είναι Ρωσίδα μοντέλο & ηθοποιός.

Ιρίνα Σάικ
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΙρίνα Βαλέριεβνα Σαϊχλισλάμοβα
6 Ιανουαρίου 1986 (1986-01-06) (38 ετών)
Γιεμανζέλινσκ, ΕΣΣΔ
ΨευδώνυμοIrina Shark
Ύψος175 cm Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΡωσικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΡωσικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταμοντέλο[1]
ηθοποιός[2]
ΕργοδότηςIntimissimi (από 2007)
Sports Illustrated Swimsuit Issue
La Perla
Αρμάνι
Lacoste
Guess
Vogue
Elle
Harper’s Bazaar
Vanity Fair
Marie Claire
GQ
Maxim
Cosmopolitan
Allure
Glamour
Victoria's Secret
Cesare Paciotti
Morellato Group
Annabelle
Woman
ΑντιπρόσωποςThe Lions
Select Model Management
Elite Model Management
Modelwerk
IMG Models (από 2009)
Οικογένεια
ΣύντροφοςΜπράντλεϊ Κούπερ (2015–2019)
Κριστιάνο Ρονάλντο (2010–2015)
Κάνιε Γουέστ (2021)
Τομ Μπρέιντι (Ιουλίου 2023 – Οκτώβριος 2023)
Τέκνα1
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Πρώιμα Χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1986 στο Γιεμανζέλινσκ, μια πόλη της Ρωσίας, όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας της, Βάλερι Σαϊχλισλάμοβ ο οποίος ήταν Ταταρικής Καταγωγής και ήταν ανθρακωρύχος (έφυγε από τη ζωή το 2000 λόγω μιας σοβαρής ασθένειας), ενώ η μητέρα της, Όλγα Βαλέριεβνα είναι καθηγήτρια πιάνου & φωνητικής. Έχει μια μεγαλύτερη αδερφή, την Τατιάνα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις 6 ετών και για αρκετά χρόνια φοίτησε σε μουσικό σχολείο. Σε ηλικία 18 ετών, γράφτηκε σε ένα πρακτορείο μοντέλων και παράλληλα ξεκίνησε να σπουδάζει marketing. Σύντομα, και έπειτα από παρότρυνση του πρακτορείου της, δήλωσε συμμετοχή στο διαγωνισμό ομορφιάς "Miss Chelyabinsk 2004" όπου κέρδισε την πρώτη θέση. Έπειτα, εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ για να ασχοληθεί με το modeling επαγγελματικά.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2007-2010: Η αρχή της καριέρας της[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2007, αντικατέστησε την Άνα Μπεατρίζ Μπάρος ως το πρόσωπο της εταιρίας εσωρούχων "Intimissimi" και την ίδια χρονιά έγινε εξώφυλλο γνωστού περιοδικού μόδας. Μετά από τρία χρόνια συνεργασίας με την "Intimissimi", έγινε η επίσημη πρεσβευτής της ενώ παράλληλα, συνεργάστηκε με τις εταιρίες "Victoria's Secret" και "Guess". Το Μάιο του 2009, υπέγραψε συμβόλαιο με το αμερικανικό πρακτορείο μόδας IMG Models.

2010-σήμερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2010, υπήρξε το πρόσωπο του οίκου Armani για την ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή σεζόν ενώ την ίδια χρονιά, συμμετείχε και στο videoclip του τραγουδιού "Power" του Κάνιε Γουέστ. Μπήκε επίσης στο εξώφυλλο των περιοδικών Ocean Drive και GQ για τη Νότια Αφρική. Παράλληλα, το περιοδικό Complex της συμπεριέλαβε στη λίστα με τις "50 πιο καυτές Ρωσίδες όλων των εποχών".

Φωτογραφήθηκε επίσης για τα περιοδικά Harper's Bazaar και Elle (στην Ισπανική εκδοχή) ενώ το περιοδικό Glamour Ισπανίας την ανέδειξε ως "Το Καλύτερο Μοντέλο Διεθνούς Φήμης της χρονιάς 2010". Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, έκανε την πρώτη της γυμνή φωτογράφιση για το "GQ Spain" αλλά όπως δήλωσε αργότερα, δεν είχε φωτογραφηθεί γυμνή απλώς οι φωτογράφοι του περιοδικού με ψηφιακή μορφή αφαίρεσαν τα εσώρουχα της.

Το 2011, έγινε το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας, για την εταιρία Luli Fama's 2011 ενώ φωτογραφήθηκε και για τα περιοδικά Cosmopolitan Ισπανίας, GQ Μεξικού και Glamour Ισπανίας. Εκείνη τη χρονιά, εντάχθηκε στη λίστα με τα "20 πιο σέξι μοντέλα" του site Models.com ενώ το ουγγρικό περιοδικό Periodika, την ανέδειξε ως την πιο σέξι γυναίκα του πλανήτη.

Το 2012, φωτογραφίζεται για πλήθος περιοδικών όπως τα Esquire Αγγλίας, Harper's Bazaar Αραβίας & Ουκρανίας, Marie Claire Ισπανίας, Ουκρανίας και Ρωσίας, GQ Γερμανίας και Glamour Ρωσίας. Έδωσε επίσης συνέντευξη στο Vanity Fair Ιταλίας και εμφανίστηκε σε 3 πασαρέλες. Την ίδια χρονιά, έγινε το πρόσωπο της εταιρίας καλλυντικών La Clover αλλά και της Avon για τη νέα μάσκαρα. Τη σεζόν 2012-2013, ήταν παρουσιάστρια και μέλος στην κριτική επιτροπή του ρωσικού Next Top Model.

Μέσα στο 2013 έγινε εξώφυλλο αρκετών γνωστών περιοδικών και το 2014, συμμετείχε ως κομιστής πλακάτ για τη ρωσική ομάδα κατά την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της χρονιάς. Μετά από αυτό, έδωσε συνέντευξη σε πολύ γνωστή εκπομπή ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού και μίλησε μεταξύ άλλων για την επιτυχημένη καριέρα της στο modeling. Επίσης, την ίδια χρονιά, έπαιξε και στην ταινία "Ηρακλής" με τον Ντουέιν Τζόνσον.

Τον Οκτώβριο του 2015, έγινε η διεθνής εκπρόσωπος της εταιρίας L'Oreal Paris.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 2010 μέχρι το 2015, ήταν σε σχέση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Από το 2015 μέχρι το 2019 ήταν ζευγάρι με τον Μπράντλεϊ Κούπερ, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, τη Λία Ντε Σέιν Σάικ Κούπερ (γενν. 21 Μαρτίου 2017).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) The Fashion Model Directory (FMD). irina_sheik. Ανακτήθηκε στις 4  Απριλίου 2022.
  2. (Ρουμανικά) CineMagia. 524367. Ανακτήθηκε στις 4  Απριλίου 2022.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]