Ελεονώρα Μελέτη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ελεονώρα Μελέτη
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση17 Σεπτεμβρίου 1978 (1978-09-17) (45 ετών)
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδημοσιογράφος
τηλεπαρουσιάστρια
ραδιοφωνική παραγωγός
ΕργοδότηςΑΝΤ1
Star Channel
Mega Channel
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΝέα Δημοκρατία
Οικογένεια
Τέκνα1

Η Ελεονώρα Μελέτη (Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 1978) είναι Ελληνίδα, δημοσιογράφος, τηλεοπτική παρουσιάστρια, ραδιοφωνική παραγωγός, συγγραφέας, blogger και πολιτικός.

Βίος και σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην περιοχή του Πειραιά. Οι γονείς της ονομάζονται Γιώργος και Μαρία ενώ έχει επίσης έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Δημήτρη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ιταλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Φεράρα (Universita degli Studi di Ferrara) αλλά και τη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Επίσης, έχει κάνει σπουδές δημοσιογραφίας και ΜΜΕ σε ιδιωτική σχολή.

Ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο της τηλεόρασης το 2001, ως συντάκτρια Διεθνών Ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορες ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού, ενώ το 2003 ανέλαβε τη παρουσίαση δελτίων ειδήσεων του σταθμού για μια σεζόν.[1]

Το καλοκαίρι του 2004 εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό του ΑΝΤ1 όπου τη σεζόν 2004-2005 παρουσίαζε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού.[2] Το Σεπτέμβριο του 2005 ήταν η περίοδος που ξεκίνησε την καριέρα της ως παρουσιάστρια ψυχαγωγικών εκπομπών. Τότε ξεκίνησε να παρουσιάζει την ψυχαγωγική εκπομπή Πρωινός Καφές, έπειτα από την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη από τον ANT1, κρατώντας τα σκήπτρα της παρουσίασης για τρεις συνεχόμενες σεζόν.[3] Τον Φεβρουάριο του 2006 ανέλαβε και την παρουσίαση της μουσικής εκπομπής Απόψε κερνάμε εμείς! στην prime time ζώνη του Σαββάτου με την εκπομπή να μην σημειώνει επιτυχία και να ολοκληρώνεται λίγες εβδομάδες μετά.[4] Παράλληλα με τον Πρωινό Καφέ έκανε guest εμφανίσεις στις κωμικές σειρές του ANT1 Δις Μαδιάμ, Τύχη Βουνό και Coupling ενώ το 2007 υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του Ελληνικού Τελικού της Eurovision στη ΝΕΤ. Στις 16 Απριλίου του 2008 ανακοίνωσε πως αποχωρεί προσωρινά από τον Πρωινό Καφέ, λόγω προβλήματος υγείας, ωστόσο δεν επέστρεψε ποτέ ξανά στην παρουσίαση της εκπομπής. Το καλοκαίρι του 2008, υπέγραψε συμβόλαιο με το κανάλι STAR και λίγο αργότερα, ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Πρωινή Μελέτη. Παράλληλα, παρουσίαζε και τα δελτία ειδήσεων του σταθμού για το Σαββατοκύριακο. Ενδιάμεσα, τον Ιούνιο του 2009, παρουσίασε τον διαγωνισμό Playmate of The Year. Τον Απρίλιο του 2012 η εκπομπή Πρωινή Μελέτη μεταφέρθηκε στη μεσημεριανή ζώνη και μετονομάστηκε σε Μεσημεριανή Μελέτη. Τη σεζόν 2013-2014 ανέλαβε τη παρουσίαση της εκπομπής Μελέτησε το ενώ μετά την ολοκλήρωση της, πήρε μεταγραφή για το κανάλι Epsilontv.

Από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τα μέσα του 2016, παρουσίαζε τη βραδινή ενημερωτική εκπομπή Hashtag ενώ το 2015 (Απρίλιος - Νοέμβριος) ήταν και παρουσιάστρια στα κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Στις αρχές του 2017, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και από τον Απρίλιο του ίδιου έτους ανέλαβε τη παρουσίαση της εκπομπής Survivor Πανόραμα, η οποία σχετίζονταν εξ ολοκλήρου με το ριάλιτι Survivor.[5] Η εκπομπή παρουσίαζε θέματα που αφορούσαν τον πέμπτο κύκλο του παιχνιδιού όπως επίσης φιλοξενούσε συνεντεύξεις των συμμετεχόντων του παιχνιδιού.[6] Τον Ιανουάριο του 2018, ξεκίνησε να εμφανίζεται ως κριτής στον έκτο κύκλο του σόου χορού Dancing with the stars στον ΑΝΤ1 αλλά αποχώρησε νωρίτερα από την ολοκλήρωση του, λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης.[7] Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, πήρε μεταγραφή στον τηλεοπτική σταθμό Alpha TV. Εκεί τον Οκτώβριο του 2018 ξεκίνησε να παρουσιάζει το late night talk show Μετά τα μεσάνυχτα. Η εκπομπή φιλοξενούσε ιστορίες ανθρώπων που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα, δίνοντας τους την ευκαιρία να παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως τα έχουν ζήσει. Η εκπομπή συνεχίστηκε και για δεύτερη σεζόν με τον τίτλο Μεσάνυχτα.[8][9] Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2020 ξεκίνησε να παρουσιάζει την πρωινή infotainment εκπομπή Ώρα για Μελέτη, στο καθημερινό πρόγραμμα του Alpha TV. Στις 30 Οκτωβρίου του ίδιου έτους ο σταθμός αποφάσισε να ολοκληρώσει αιφνιδίως την εκπομπή χωρίς ωστόσο να ανακοινωθούν οι ακριβείς λόγοι της διακοπής της.[10] Τον Ιανουάριο του 2021 επέστρεψε στο πρόγραμμα του σταθμού με την τρίτη σεζόν του talk show Μεσάνυχτα στη late night ζώνη.[11] Την ίδια χρονιά εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Γυναίκα ψάχνει... από τις εκδόσεις Διόπτρα.[12]

Τον Ιούλιο του 2021 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel.[13] Εκεί τη σεζόν 2021-2024 παρουσίασε την infotainment εκπομπή MEGA Καλημέρα στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού.

Στις 15 Απριλίου 2024, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι η Ελεονώρα Μελέτη είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα στις προσεχείς ευρωεκλογές 2024.[14]

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 28 Δεκεμβρίου 2017 παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον θεατρικό παραγωγό Θοδωρή Μαροσούλη έπειτα από ένα χρόνο σχέση. Στις 13 Απριλίου 2018 ήρθε στο κόσμο η κόρη τους, Αλεξάνδρα-Ωκεανίς. Το ζευγάρι παντρεύτηκε και με θρησκευτικό γάμο, στις 30 Ιουνίου 2023.[15]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Ελεονώρα Μελέτη: Το κορίτσι του Alter που μας έβαλε να κάνουμε… μελέτη». ladylike.gr. 21 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουλίου 2014. 
  2. «Η Ελεονώρα Μελέτη 26 ετών παρουσιάζει το δελτίο του Ant1 -Η throwback φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram». bovary.gr. 31 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2020. 
  3. «Η Ελεονώρα Μελέτη θυμάται όταν πρωτοξεκίνησε στον «Πρωινό Καφέ» -Η φωτο που ανέβασε όταν ήταν 27 χρονών». iefimerida.gr. 14 Δεκεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2020. 
  4. «Η Ελεονώρα Μελέτη στην παρουσίαση του Απόψε Κερνάμε Εμείς στον ANT1». greek-language.gr. 24 Φεβρουαρίου 2006. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2006. 
  5. «Η Ελεονώρα Μελέτη στο ΣΚΑΪ; Όλη η αλήθεια για τη νέα… Survivor εκπομπή!». peoplegreece.com. 2017-04-06. http://www.peoplegreece.com/celebrity/eleonora-meleti-sto-skai-oli-alithia-gia-ti-nea-survivor-ekpompi/. Ανακτήθηκε στις 2017-04-06. [νεκρός σύνδεσμος]
  6. «Είναι επίσημο! Στο ΣΚΑΪ η Ελεονώρα Μελέτη-Δείτε την ανακοίνωση του σταθμού». peoplegreece.com. 7 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 7 Απριλίου 2017. Η Ελεονώρα Μελέτη εντάσσεται στο δυναμικό του ΣΚΑΪ. Η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια ξεκινάει τη συνεργασία της με μία νέα εκπομπή που σύντομα θα κάνει πρεμιέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η «Διάσημη» δημοσιογράφος και «Μαχητής» της τηλεόρασης θα παρουσιάζει την καθημερινή εκπομπή «#Survivor». Παρασκήνια, παραλειπόμενα από όσα δεν δείχνουν οι κάμερες, πολλές εκπλήξεις και γυρίσματα σε Ελλάδα και Άγιο Δομίνικο, με την «#Survivor» Ελεονώρα Μελέτη. [νεκρός σύνδεσμος]
  7. «Η παρουσιάστρια και η κριτική επιτροπή του Dancing With the Stars 6». newsbeast.gr. 2018-01-09. http://www.newsbeast.gr/media/arthro/3176519/i-parousiastria-ke-i-kritiki-epitropi-tou-dancing-with-the-stars. Ανακτήθηκε στις 2018-01-09. 
  8. «Η Ελεονώρα Μελέτη στον Alpha». tovima.gr. 20 Ιουνίου 2018. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουνίου 2018. «Με ιδιαίτερη χαρά, ο ALPHA ανακοινώνει την ένταξη της Ελεονώρας Μελέτη στο δυναμικό του. Πολύπλευρη και ταλαντούχα παρουσιάστρια, δημοσιογράφος με ιδιαίτερη ματιά, άνθρωπος με ισχυρή άποψη και θέση στα πράγματα, η Ελεονώρα Μελέτη επιστρέφει στη μικρή οθόνη για να κάνει αυτό που για εκείνη είναι… το κανονικό: την ανατροπή. Εκρηκτική, δυναμική, τολμηρή, η Ελεονώρα Μελέτη έρχεται στο νέο πρόγραμμα του ALPHA» 
  9. ««Μεσάνυχτα»: Η πρεμιέρα της Ελεονώρας Μελέτη και ο καλεσμένος έκπληξη». protothema.gr. 2019-09-24. http://www.protothema.gr/life-style/Gossip/article/928367/mesanuhta-i-premiera-tis-eleonoras-meleti-kai-o-kalesmenos-ekplixi/. Ανακτήθηκε στις 2019-09-24. 
  10. ««Ωρα για Μελέτη» στον Alpha - Η Ελεονώρα Μελέτη επιστρέφει με νέα εκπομπή, με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία». iefimerida.gr. 7 Αυγούστου 2020. Ανακτήθηκε στις 7 Αυγούστου 2020. Η Ελεονώρα Μελέτη θα μας λέει «καλημέρα» μέσα από μια εναλλακτική, πρωινή, ενημερωτική εκπομπή. Η Ελεονώρα θα μεταφέρει τον παλμό των γεγονότων, θα παρουσιάζει όλες τις ειδήσεις… αλλιώς, θα τραβάει την κουρτίνα και θα φέρνει το παρασκήνιο στο προσκήνιο. Η εκπομπή, με έμφαση στην επικαιρότητα, τα κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν, με ζωντανές συνδέσεις, ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και παράλληλη μετάδοση μέσα από τα social media, θα παρουσιάζει και θα σχολιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε. 
  11. «Επιστρέφουν τα «Μεσάνυχτα» και η Ελεονώρα Μελέτη στον Alpha». grhellomagazine.com. 19 Ιανουαρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2021. 
  12. «Βιβλίο, Γυναίκα ψάχνει…, Ελεονώρα Μελέτη - Dioptra.gr». www.dioptra.gr. Ανακτήθηκε στις 6 Ιουλίου 2023. 
  13. «Στο ΜEGA η Ελεονώρα Μελέτη». megatv.com. 1 Ιουλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουλίου 2021. Το MEGA υποδέχεται, με ιδιαίτερη χαρά, την Ελεονώρα Μελέτη στο δυναμικό του. Παρουσιάστρια με πολύπλευρη διαδρομή στην ελληνική τηλεόραση, προσωπικότητα ξεχωριστή, με ισχυρή άποψη, τεκμηριωμένες θέσεις και δημοσιογραφική ματιά, η Ελεονώρα Μελέτη που συνεχώς ανανεώνεται και διαρκώς αναζητεί, θα συμβάλλει με την τηλεοπτική εμπειρία και το δυναμισμό της στο νέο πρόγραμμα του σταθμού. Το MEGA την καλωσορίζει και της εύχεται μια γεμάτη και δημιουργική σεζόν. 
  14. «ΝΔ: Στο ευρωψηφοδέλτιο Φρ. Μπελέρης, Π. Δήμας, Γ. Αυτιάς και Ελ. Μελέτη- Όλη η λίστα». naftemporiki.gr. 15 Απριλίου 2024. Ανακτήθηκε στις 17 Απριλίου 2024. 
  15. «Ελεονώρα Μελέτη: Παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο τον Θοδωρή Μαροσούλη και βάπτισαν την κόρη τους». InStyle. 1 Ιουλίου 2023. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουλίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]