Βοήθεια:Μετακίνηση σελίδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μπορείτε να μετονομάσετε μια σελίδα, μετακινώντας την σε διαφορετικό τίτλο. Σελίδες μπορούν να μετακινήσουν μόνον οι αυτοεπιβεβαιωμένοι χρήστες, δηλαδή εκείνοι που έχουν εγγραφεί τουλάχιστον πριν τέσσερις ημέρες. (Αν θέλετε να γίνετε εγγεγραμμένος χρήστης της Βικιπαίδειας, δείτε εδώ.)

Διαδικασία μετακίνησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η διαδικασία μετακίνησης μιας σελίδας είναι πολύ εύκολη. Πηγαίνετε στη σελίδα που θέλετε να μετακινήσετε, πατήστε το αναπτυσσόμενο μενού "Περισσότερα", που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας, και επιλέξτε "Μετακίνηση". Θα μεταφερθείτε στο παράθυρο διαλόγου μετακίνησης. Εκεί, γράφετε στο πεδίο κειμένου "Στο νέο τίτλο" το όνομα στο οποίο θέλετε να μετακινήσετε τη σελίδα, και από κάτω συμπληρώνετε την αιτιολογία της μετακίνησης. Τέλος, πατάτε το κουμπί "Μετακίνηση της σελίδας" και η σελίδα έχει μετακινηθεί. Μαζί της θα μετακινηθεί, αυτόματα, και η σελίδα συζήτησης.

Όταν μετακινείτε μια σελίδα, στη θέση της παλιάς δημιουργείται μια ανακατεύθυνση, δηλαδή ένας σύνδεσμος αυτόματης μετάβασης προς την καινούργια. Θα πρέπει, ωστόσο, να επιστρέψετε στην παλιά σελίδα (που τώρα περιέχει την ανακατεύθυνση) και, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "Συνδέσεις προς εδώ", να διορθώσετε τις συνδέσεις προς την παλιά σελίδα, έτσι ώστε να δείχνουν προς την καινούργια. Μπορείτε να επιλέξετε να μη δημιουργηθεί ανακατεύθυνση, αποεπιλέγοντας το κουτάκι "Δημιουργία ανακατεύθυνσης" στο παράθυρο διαλόγου μετακίνησης.

Λόγοι μετακίνησης σελίδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Υπάρχει κάποιο ορθογραφικό ή άλλο λάθος στον τίτλο.
  2. Το όνομα της σελίδας δεν αντιστοιχεί σωστά στο περιεχόμενό της.
  3. Το όνομα της σελίδας είναι για κάποιο λόγο παράτυπο ή μη συμβατό με τους κανόνες ονοματοδοσίας της Βικιπαίδειας (δείτε την πολιτική ονοματοδοσίας σελίδων της Βικιπαίδειας).

Αναίρεση μετακίνησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αν η παλιά σελίδα δεν έχει διατηρηθεί ως ανακατεύθυνση και έχει σβηστεί εντελώς, απλώς κάνετε μετακίνηση της σελίδας πίσω στον αρχικό τίτλο.
  2. Αν η παλιά σελίδα έχει διατηρηθεί ως ανακατεύθυνση:
    • Αν στη σελίδα ανακατεύθυνσης δεν έχει γίνει κάποια επεξεργασία (πέρα από τη δημιουργία της ανακατεύθυνσης), μπορείτε απλούστατα να μετακινήσετε τη σελίδα πίσω στον αρχικό τίτλο ("πάνω από την ανακατεύθυνση").
    • Αν η παλιά σελίδα έχει διατηρηθεί ως ανακατεύθυνση και έχουν γίνει επεξεργασίες, προτού κάνετε τη μετακίνηση πρέπει να ζητήσετε τη διαγραφή της από τους διαχειριστές, βάζοντας στο επάνω μέρος της σελίδας τον κώδικα:
{{Διαγραφή|Θέλω να μετακινήσω τη σελίδα <nowiki>[[ΌνομαΣελίδας]] εδώ.}} </nowiki>, όπου ΌνομαΣελίδας είναι ο τίτλος προορισμού. Αν δεν διαγραφεί πρώτα η ανακατεύθυνση, δεν θα μπορέσετε να κάνετε τη μετακίνηση.

Ειδικές περιπτώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι κατηγορίες μπορούν να μετακινηθούν σε άλλο τίτλο, όμως τα άρθρα που περιέχει η κατηγορία δεν μετακινούνται αυτόματα στον νέο τίτλο. Αν θέλετε να μετακινήσετε μια μεγάλη κατηγορία, είναι καλύτερα να ζητήσετε να γίνει η μετακίνηση με αυτόματο εργαλείο.

Αρχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δικαίωμα μετακίνησης αρχείων έχουν μόνο οι διαχειριστές. Για να ζητήσετε τη μετακίνηση ενός αρχείου μπορείτε να απευθυνθείτε στο Σημειωματάριο διαχειριστών.