Βικιπαίδεια:Εργαστήρι εικονογράφησης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Σκοπός του Εργαστηρίου Εικονογράφησης είναι η δημιουργία νέων εικόνων για την εικονογράφηση λημμάτων στην Βικιπαίδεια, όταν δεν προσφέρονται κατάλληλες εικόνες με ελεύθερη άδεια χρήσης. Επίσης η επεξεργασία ελεύθερων εικόνων ώστε να είναι καταλληλότερες για την Ελληνική Βικιπαίδεια (συνήθως μετάφραση των στοιχείων τους).

Εντοπισμός λημμάτων που χρειάζονται εικονογράφηση[επεξεργασία κώδικα]

Οι χρήστες μπορούν να τοποθετούν το πρότυπο {{ανάγκη αρχείου}} στην σελίδα συζήτησης του λήμματος, αφού έχουν αναζητήσει μια στις πηγές εικόνων ελεύθερης χρήσης όπως τα Commons. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο, μπορούν να βρίσκουν λήμματα που έχουν ανάγκη εικονογράφησης στην Κατηγορία:Αιτήσεις για αρχεία.

Όταν ένας από τους συμμετέχοντες θέλει να αναλάβει την δημιουργία μιας εικόνας μπορεί να το γράψει στην αντίστοιχη σελίδα συζήτησης, ώστε να μην κάνει και άλλος ταυτόχρονα την ίδια δουλειά. Οι εικόνες θα πρέπει να επιφορτώνονται στην Βικιπαίδεια στην μέγιστη δυνατή ανάλυση και στην κατάλληλη μορφή αρχείου για τον τύπο της (JPEG για φωτογραφίες, PNG ή SVG για χάρτες ή διαγράμματα). Ενθαρρύνεται η επιφόρτωση των εικόνων στα Commons ώστε να είναι δυνατή η χρήση και σε άλλα αδελφικά εγχειρήματα.

Εικόνες που βγήκαν από το εργαστήριο[επεξεργασία κώδικα]

Συμμετέχοντες[επεξεργασία κώδικα]