Βικιπαίδεια:Δράσεις προώθησης/2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διοργάνωση: Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) + Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας + Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας
Υποστήριξη: Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων
Ημερομηνία διεξαγωγής: 21-23 Οκτωβρίου 2016
Χώρος διεξαγωγής: Συνεδριακό Κέντρο, κτίριο Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Λάρισα

Οι Κωνσταντίνος Σταμπουλής (WCUG-GR) και Μάριος Μαγιολαδίτης (WCUG-GR) παρουσιάζουν την εργασία "Η Wikipedia στην εκπαίδευση ως εργαλείο άμβλυνσης των φυλετικών ανισοτήτων" στο πλαίσιο του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας με Διεθνή Συμμετοχή.

Στην εργασία μελετάται το φαινόμενο του φυλετικού χάσματος (gender gap) στη χρήση του Η/Υ όπως αυτό αποτυπώνεται από το προφίλ των χρηστών της Wikipedia. Επίσης, παρουσιάζονται απόπειρες άμβλυνσης των φυλετικών ανισοτήτων στην χρήση Η/Υ μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας και, σ’ αυτή τη κατεύθυνση, καταγράφεται η εμπειρία χρήσης της Wikipedia στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Επιπλέον, γίνεται μια απόπειρα πρότασης ένταξης της Wikipedia στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών.

Το συνέδριο διοργανώνει η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής εκπαίδευσης, Προσχολικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής) και το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας) και με την υποστήριξη του Συλλόγου καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας.

Η παρουσίαση της εργασίας θα γίνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην ενότητα "Καινοτόμες διδακτικές πρακτικές και μέθοδοι στον εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ19-ΠΕ20" στην αίθουσα 2, μεταξύ 9-11 το πρωί.

Το Wikimedia Community User Group Greece θα παρευρίσκεται στο χώρο του συνεδρίου για να μοιράσει φυλλάδια, να συζητήσει για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει και να έρθει σε επαφή με εκπαιδευτικούς.


Τίτλος εκδήλωσης
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας με Διεθνή Συμμετοχή

Αναλυτικό πρόγραμμα

Διεύθυνση
Συνεδριακό Κέντρο, κτίριο Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Λάρισα (οδηγίες)

Σύνδεσμοι