Βικιπαίδεια:Δράσεις εμπλουτισμού/Thesswiki: Σεμινάριο Βικιπαίδειας & Editathon

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διοργάνωση: Goethe-Institut Thessaloniki,
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,
Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης,
Deutsches Historisches Museum
Υποστήριξη: PostScriptum,
Wikimedia Community User Group Greece
Χρηματοδότηση: Goethe-Institut Thessaloniki
Ημερομηνία διεξαγωγής: 16:30 - 21:00, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017
Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα βιβλιοθήκης Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης


Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης “Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950. Ανάμεσα στην Ιστορία και το Βιώμα” του Goethe-Institut Thessaloniki σε συνδιοργάνωση με το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Deutsches Historisches Museum θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Βικιπαίδειας και Editathon στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Το σεμινάριο αποτελεί μέρος του Thesswiki, μίας δράσης που ξεκίνησε το 2015 υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και υλοποιήθηκε από την PostScriptum, σε συνεργασία με την ΕΕΛ/ΛΑΚ και την Wikimedia Community User Group Greece.

Αυτή τη φορά το Thesswiki λειτουργεί ως εργαλείο μελέτης των​ ​πολιτιστικών ζυμώσεων και εικαστικών τάσεων κατά την περίοδο της​ ​Κατοχής και του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα, καθώς και της αναπαράστασης της μνήμης τους​.

Πολίτες και φίλοι της πόλης θα συγκεντρωθούν για να δημιουργήσουν και να επιμεληθούν λήμματα που αφορούν στην περίοδο μεταξύ 1940-1950 με υλικό από τις συλλογές του Μουσείου συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση και τον εμπλουτισμό του περιεχομένου για την εν λόγω περίοδο.

Το Thesswiki σας καλεί να εξοπλιστείτε με τους φορητούς υπολογιστές, ακόμα και τα tablet σας και γίνετε και εσείς μέλος της ομάδας. Κάθε νέα συνεισφορά είναι ένα μικρό και σημαντικό βήμα προς τον εμπλουτισμό του πολιτιστικού περιεχομένου για την πόλη.

Τίτλος εκδήλωσης
Thesswiki: Σεμινάριο Βικιπαίδειας & Editathon

Διεξαγωγή
16:30 - 21:00, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Διεύθυνση

  • Αίθουσα Βιβλιοθήκης Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατία 154 (ΔΕΘ-HELEXPO), Τ.Κ. 54636 Θεσσαλονίκη

Σύνδεσμοι