Βέλικο Πέτκοβιτς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βέλικο Πέτκοβιτς
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση23  Ιανουαρίου 1977
Νόβι Σαντ
Χώρα πολιτογράφησηςΣερβία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΣερβικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπετοσφαιριστής
αθλητής του μπιτς βόλεϊ


Ο Βέλικο Πέτκοβιτς (γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1977) είναι Σέρβος παλαίμαχος διεθνής πετοσφαιριστής. Έχει ύψος 199εκ και αγωνιζόταν στη θέση του πασαδόρου.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Βέλικο Πέτκοβιτς έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Βοϊβοντίνα, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2001.

Το 2001 αποφάσισε να αφήσει τη Σερβία και να ταξιδέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ορεστιάδας, στην οποία παρέμεινε για ένα χρόνο. Την αγωνιστική περίοδο 2002-03 αγωνίστηκε με την τουρκική Ερντέμισπορ Ερέγκλι, ενώ το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα, αυτήν τη φορά για λογαριασμό της ΕΑ Πάτρας, στην οποία παρέμεινε για περίπου δύο χρόνια.

Την αγωνιστική περίοδο 2005-06 αγωνίστηκε στην Ίσκρα Οντιντσόβο της Ρωσίας, ενώ το 2006 επέστρεψε για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα προκειμένου να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Το 2007 ταξίδεψε στη Γαλλία για λογαριασμό της Λιλ Μετροπόλ Βόλει, ενώ ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Τουρκία για λογαριασμό της ΜΕΦ Οκουλάρι.

Την περίοδο 2009-10 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Βόλει Μπλεντ, ομάδα της Σλοβενίας, ενώ το 2010 ταξίδεψε στο Μαυροβούνιο για λογαριασμό της Μπουντβάνσκα Ριβιέρα, η οποία έμελλε να αποτελέσει και τον τελευταίο σταθμό της πολυετούς καριέρας του.

Διεθνείς συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Βέλικο Πέτκοβιτς ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα πετοσφαίρισης της Σερβίας, με την οποία πραγματοποίησε συνολικά 70 συμμετοχές.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1 Χρυσό Μετάλλιο Ολυμπιακών Αγώνων: 2000

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]