Αντώνης Μαλλιάρης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αντώνης Μαλλιάρης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1941
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεκδότης

Ο Αντώνης Μαλλιάρης (Εμμανουήλ Παππάς Σερρών, 1941) είναι Έλληνας εκδότης και συγγραφέας.

Γεννήθηκε στο χωριό Εμμανουήλ Παπάς του νομού Σερρών[1] το 1941. Το 1959 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και απέκτησε δίπλωμα λογιστικής. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την πώληση και έκδοση βιβλίων.

Το 1966 ίδρυσε την εκδοτική εταιρεία «Μαλλιάρης Παιδεία A.E», που στην εκδοτική της δραστηριότητα καταγράφονται περισσότεροι από 2.000 τίτλοι βιβλίων. Είναι ιδιοκτήτης και εκδότης της μηνιαίας πολιτιστικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης «Πολιτισμικά»[2].

Επίσης, ίδρυσε αλυσίδα βιβλιοπωλείων στη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε από το 1971.

Διατέλεσε μέλος το ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Εκδοτών, καθώς και πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Θεσσαλονίκης για 6 χρόνια[3]. Διατέλεσε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Εργογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έχει γράψει τα βιβλία: «Η 13η Λεωφόρος», «Για ένα καλύτερο Φεστιβάλ Βιβλίου», «Για μια καλύτερη Εθνική Πολιτική Βιβλίου», «Σχολικές Βιβλιοθήκες: Υπαρκτές ή Ανύπαρκτες;» και «Θεσσαλονίκη, καλύτερη πόλη για καλύτερη ζωή».

Έχει εκδώσει την εγκυκλοπαίδεια «Παιδεία» σε 30 τόμους, το έργο «Ελλάδα, Ιστορία και Πολιτισμός» σε 10 τόμους, την «Εγκυκλοπαίδεια του Ποντιακού Ελληνισμού» σε 12 τόμους και πολλά άλλα βιβλία διαφόρων κατηγοριών.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. http://www.myserres.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=9158 Αρχειοθετήθηκε 2004-08-09 στο Wayback Machine. Νέα έκδοση βιβλίου για τον Εμμανουήλ Παπά
  2. «Ελληνική Δημοκρατία, Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας & Ενημέρωσης - Περιφερειακός Τύπος». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 10 Απριλίου 2009. 
  3. Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, "Ο σύλλογος βιβλιοπωλών Θεσσαλονίκης ιδρύει βιβλιοθήκη στη Δοϊράνη", 5/5/2000

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]