Μετάβαση στο περιεχόμενο

Yaskawa Electric Corporation

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Γιάσκαβα)
Yaskawa Electric Corporation
Νομική μορφήκαμπουσίκι γκαΐσα
Ίδρυση1915
ΈδραΚιτακιούσου, Ιαπωνία
Σημαντικά πρόσωπαHiroshi Ogasawara
Υπάλληλοι10.383
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα

Η Εταιρεία Ηλεκτρικών Γιάσκαβα (ιαπωνικά: 株式会社安川電機‎‎, Χέπμπορν: Kabushiki-gaisha Yasukawa Denki) (ΤΥΟ 6506) είναι μια Ιαπωνική εταιρεία που κατασκευάζει σερβομηχανισμούς, ελεγκτές μηχανών, μοτομηχανές εναλλασόμενου ρεύματος, διακόπτες, και ρομπότ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1915, και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στη Κιτακούσου του νομού Φουκουόκα. Το 1969 ο αρχιμηχανικός Τατσούρο Μόρι, πειραματίστικε για τον συνδυασμό των πλήρως μηχανικών κατασκευών τους με τα ηλεκτρικά τους προϊόντα οδηγώντας έτσι σε μια νέα επιστήμη του τεχνολογικού τομέα που αργότερα υιοθέτησε η ίδια η εταιρεία. Το ίδιο έτος η Γιάσκαβα αιτήθηκε δικαιώματα εμπορικού σήματος για τη λέξη "Μηχατρονική", τα οποία και έλαβε το 1972.[1]

Η σειρά ρομπότ Μότομαν (Motoman) της εταιρείας είναι βαριά βιομηχανικά ρομπότ που χρησιμοποιούνται στη κατασκευή αυτοκινήτων.

Θυγατρικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Βόρεια και Νότια Αμερική: Εταιρεία Ηλεκτρικών Γιάσκαβα Αμερική και Μότομαν (Yaskawa Electric America and Motoman Inc.)
  • Ευρώπη, Αφρική, και Μέση Ανατολή: Ηλεκτρική Εταιρεία Γιάσκαβα Ευρώπης και Μότομαν Ρομποτική Ευρώπης (Yaskawa Electric Europe GmbH και Motoman Robotics Europe AB)

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]